Dagens skörd

När man pratade Fiscal Cliff i höstas var marknaden skakig och SPX var ner 8% som värst. Nu ser det ut som om skattehöjningarna/avgiftssänkningarna kommer träda i kraft, och marknaden handlas nära toppen!!!

Det nationella Mfg PMI kom in på 50,1 mot väntat 50,2 och fg 50,4… inline typ
HSBC Mfg PMI kom in på 50,4 mot flash 50,4 och fg 52,3… också rätt inline

Men summasumarum så tar inte tillväxten fart där borta, utan harvar kring 7-8%. Detta leder inte till ökad inflation vilket kanske tilltalar myndigheterna, men för tillväxtmarknader och råvarurelaterade tillgångar är det inte särskilt positivt!

I europa kom Mfg PMI

Frankrike kom in på 43,9 mot flash 43,6 och fg 42,9.. bättre men nivån är bedrövlig
Tyskland kom in på 50,3 mot flash 50,1 och fg 49,8.. starkt, visar som IFO att man är på väg ur recession
EZ kom in på 47,9 mot flash 47,8 och fg 47,9… inline. visar att läget är oförändrat

new order för EZ kom in på 51,7, bästa sedan maj 2011, vilket inger lite hopp att det kan bli bättre framåt våren, vilket skulle kunna tolkas, om man är optimist, att EZ har potential att ta sig ur recessionen under 2H13.

Samtidigt kom EZ arbetslösheten, som är lagging, in på 11,9% som är högsta uppmätta sedan krisens början. Detta visar att Europa fortfarande dras med svåra problem och svag tillväxt. Tacka politikerna för detta!

Markit US Mfg PMI kom in på 54,3 mot flash 55,2 och fg 55,8.. ajaj fel riktning!

Michigan kom in på 77,6 mot preliminära 76,3 och fg 73,8… starkt. Cons Board är inne på samma sak!

Sen den ALLA väntat på

ISM kom in på 54,2 mot väntat 52,5 och fg 53,1… Starkt!!!!!
Prices kom in på 61,5 mot väntat 57,0 och fg 56,5… oj då!
Employment kom in på 52,6 mot fg 54… lite klent, men tillverkningssektorn räknar ingen med!
New Orders kom in på 57,8 mot fg 53,3…ojojoj, hösta sedan april 2011
Inventoreis 51,5 mot fg 51,0 gör att ration New order/Inventories pekar på ännu bättre ISM framöver!!!

Genrellt sett dålig data förutom Michigan och ISM… som är de klart viktigaste. Marknaden verkar ändå inte vilja riktigt lyfta, kommande skattehöjningar oroar kanske? Eller vill marknaden diskontera en värld utan QE eftersom datan pekar på bättre tillväxt, vilket kommer få FED till att dra undan QE, och Obama strama åt budget? Alltså skulle bra data vara dåligt för marknaden framöver?

Tekniskt konsoliderar vi, men vill man rita upp ett baisse scenario utifrån det här så kan det bli så här…

Namnlös1577

Samtidigt grusas allt om vi drar förbi 1212. Svårt läge!

Trevlig helg!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens skörd

 1. fredde skriver:

  Man ska inte underskatta sista benet i en bull market 🙂 Och här kommer några visdomsord från Warren som inte verkar allt för bekymrad över konjunkturen:

  Warren Buffett’s Annual Berkshire Letter:

  Of course, the immediate future is uncertain; America has faced the unknown since 1776. It’s just that sometimes people focus on the myriad of uncertainties that always exis while at other times they ignore them (usually because the recent past has been uneventful).

  American business will do fine over time. And stocks will do well just as certainly, since their fate is tied to business performance. Periodic setbacks will occur, yes, but investors and managers are in a game that is heavily stacked in their favor. (The Dow Jones Industrials advanced from 66 to 11,497 in the 20th Century, a staggering 17,320% increase that materialized despite four costly wars, a Great Depression and many recessions. And don’t forget that shareholders received substantial dividends throughout the century as well.) Since the basic game is so favorable, Charlie and I believe it’s a terrible mistake to try to dance in and out of it based upon the turn of tarot cards, the predictions of “experts,” or the ebb and flow of business activity. The risks of being out of the game are huge compared to the risks of being in it.

  http://www.berkshirehathaway.com/letters/2012ltr.pdf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.