Några frågor till partiledarna

1. Tror du SD får fler eller färre röster i kommande val?

De flesta börjar nog dilla om hur partiet har bekänt färg, hur hemska dem är, hur de förstör Regeringsbildandet osv… och att de borde tappa röster! Men faktum är att mannen på gatan nog börjar inse att SD kan göra skillnad, och därmed går nog rösterna upp!

2. Tror du någon av blocken har en chans att få egen majoritet?

Här svara nog alla JA, med lite olika motivationer som att Alliansen har tagit ansvar, att de är semi kopplade till SD osv. Eller att Löfven visat att han är rödstrumpa mer än nåt annat, att han inte är regeringsduglig osv… men om sanningen ska fram så lär SD ökning göra att oddsen är ännu mindre för någon av dem att få egen majoritet.

Säg att SD får 17%, Om någon ska få 51% så måste något block få 32% (högt räknat för då antar du att ingen röstar på Fi etc) …. är det rimligt?

3. Spelar det någon roll vem av blocken som vinner om ingen får egen majoritet?

De flesta svarar JA, men sanningen är det inte spelar någon roll. Se mer nedan.

4. Om ingen av blocken får egen majoritet, går det att få genom en budget UTAN att samarbeta vare sig över blockgränserna, eller med SD.

Här är de flesta nog tvingade att svara ärligt, dvs NEJ.

5. Om man inte får genom en budget, spelar det någon roll vem som vunnit?

Här är de flesta nog tvingade att svara ärligt, dvs NEJ.

6. Alltså kokar det ner till samarbete mellan blocken om budgeten?

Det är här man kommer börja prata om att ”bryta upp blockpolitiken”. Låter vettigt men är svårt. Jag menar om M och S inte vill regera ihop, hur många konstellationer finns det som skulle kunna fungera? Ingen säger jag!

Samarbeta om budgeten? Det är detta som nog alla inser att vi måste lyckas med. MEN sossarna godtar inte Allianstiltad budget om de är i opposition… lika lite som Alliansen har godtagit en Sossebudget i opposition.

Förstår ni? När Löfven i höstas gick in till Alliansen och sa, låt oss samarbeta, här är min utsträckta hand…Då svarade dem, ok, vi vill att budgeten ska präglas av vår jobblinje, vad kan du göra där. Inget svara Stefan, jag har gått till val på det här… A svarade då, men då har vi inget mer att prata om! Jag förstår A och jag förstår S.

7. Vilken budget krävs för att både S och Alliansen ska vara nöjda?

jaaa duu….

Summasumarum, valet är helt onödigt om ingen av blocken får egen majoritet och/eller kan tänka sig att samarbeta med SD.

Allt handlar om S och A ska kunna landa en gemensam budget.

Folk säger att A är oansvariga som inte vill förhandla. Jag förstår att A inte vill förhandla om skorpsmulor. Om Stefan lägger fram ett 95/5% alternativ, då är det inte en förhandling. S skulle inte godta detta om de var i opposition. Men jag förstår också att S inte vill förhandla med A om det landar i en A dominerad budget.

En 50/50 budget är ända chansen….

Så länge som någon vill ha en 49/51 budget, eller värre, så kommer den inte genom i Riksdagen och då är det kört.

MITT FÖRSLAG ÄR:

De borde träffas och helt förutsättningslöst göra så här. Man börjar med att gå genom allt man är överrens om, och petar in det i budgeten. Sen tar man alla frågor man är överrens om i sak, men inte i $. Sen får Löfven börja med att välja, A väljer steg två, S i steg tre osv. Sen tar man alla punkter där man inte är överrens i sakfrågan, och gör samma sak. Sen får man se vad det landar i för budget. Sen kan S och A fråga sig själva.. är detta något vi kan leva med? Det spelar inte så stor roll vem som regerar då de måste förhålla sig till en 50/50 politik. Mer intressant är om det landar i en budget som ingen går med på…. vad gör vi då?

Lööv vill ändra på budgetreglerna, det kanske är en bra idé… för båda? Jag har inte sett detaljerna!

Eller kommer Jimmy tillbaks och ändrar strategi?

Eller är det någon annan som har nåt smart att säga?

Såg nedan förresten…. MEN DET SPELAR INGEN ROLL!!!!!

http://www.dagensps.se/artiklar/2014/12/11/93725247/index.xml?referred_from=/nyhetsbrev/ps-morgon-kvall/2014/12/11/21886764/index.xml

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Några frågor till partiledarna

 1. Storugglan skriver:

  Två saker framstår som tydliga.

  1), SD är en katastrof för alla som vill leva väl och se ekonomin utvecklas (på samma sätt som UKIP, Nationella fronten osv.). Globaliseringen är ett faktum som inte går att tänka bort. Den har dessutom lyft miljoner människor upp ur fattigdomen och gjort oss redan gynnade ännu mera gynnade. Men den skapar insiders och outsiders. I den senare gruppen hittar vi SD och deras kompisar. (Ian Buruma skrev bra om detta i går: http://www.project-syndicate.org/commentary/anti-immigration-anxiety-by-ian-buruma-2014-12)

  2) För att få den svenska politiken att fungera krävs samarbete och för samarbete krävs nytänkande och nya allianser. Det är möjligt att S och M framstår som de mest lämpliga regeringsbildarna, möjligen tillsammans med MP. Detta med tanke på att C och FP näppeligen numera går att benämna mittenpartier och i vissa avseenden står till höger om M. (Detta har skrivits bra om av Mikael Odenberg – http://www.fokus.se/2014/12/valhant-fran-hoger-till-vanster/ – och av Peter Eriksson – http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/minoritetsstyre-ar-odemokratiskt_4174135.svd)

  • GaStan skriver:

   1. Jepp, det känns bakåtsträvande.

   2. MP och M i samma regering? tror inte det!

   Grejen är att Allianspartierna gillar varandra och varandras politik. En och en är de svaga, tillsammans starka. Jag har svårt att se hur Alliansen ska upplösas. Dessutom är det bra och sunt med en opposition! Jag tror på S ensam vid makten, fast med en 50/50 budget med A. Dessutom kommer den budgeten spegla vad 70% vill ha, eller alla kommer få leva med några saker de vill ha och några de inte vill ha… men det speglar ju också hur rösterna är fördelade, dvs där ingen har egen majoritet. .

   • Storugglan skriver:

    >”MP och M i samma regering? tror inte det!”

    Nej, det förefaller inte särskilt sannolikt, även om Alliansen tidigare flörtat med MP.

    >”Jag tror på S ensam vid makten, fast med en 50/50 budget med A.”

    Det kan säkert vara en lösning, och för att få veta om väljarna suktar efter en sådan regering behövs extravalet. Politikerna behöver få ett sådant mandat. Förhoppningsvis kommer inte heller något av Allianspartierna att söka mandat för ett samarbete med SD.

    Var det inte Churchill som konstaterade: ”demokrati är det sämsta politiska systemet, förutom alla andra”? Ibland behöver man tänka på det för att inte förtvivlas, inte minst på väljarna.

  • Fredde skriver:

   Har två funderingar kring detta,
   1 tror det är mer sannolikt att A+S ändrar reglerna för hur man röstar i riksdagen så att det största regeringsalternativet kan regera i minoritet och
   2 mycket kan hända med opinionen fram till valet, speciellt när det är så små skillnader mellan blocken

   • GaStan skriver:

    1. ok, har du sett detaljerna kring förslaget. Är det inte en rätt stor grej att ändra Riksdagsordningen. Är det inte en grundlag?

    2. Jovisst är det andra bullar nu… men om vi leker med siffrorna. SD får 17%, då måste övriga dela på 83%. Säg att någon måste ha 51% för att ”slippa” förhandla, då betyder det att någon av blocken ska få 32%. Är det rimligt med en sån stor nedgång?

    Jag har ju hävdat att det spelar ingen roll vilken av blocken som vinner, eller om de vinner med 49% eller mindre… de hamnar ändå i en situation där de måste förhandla med SD eller Andra blocket. Om antar att ingen förhandlar med SD… ja då måste de ju förhandla med varandra… och risken är ju rätt stor att S och M måste prata, för S kan inte skrapa ihop majoritet hur de än gör utan M, och M kan inte få ihop majoritet tillsammans med A även om de pratar med MP. S+M måste antingen sitta i regering ihop, vilket jag inte tror på, eller komma överrens om budget, annars faller regeringen igen. Eller har jag missat någon aspekt?

   • Fredde skriver:

    Ang 1 Tror grundlagsändringar behöver godkännas av två riksdagar med mellanliggande val. Så om A+S röstar igenom ett förslag innan extra valet och sedan direkt efter så ska det nog gå igenom. Trycket för att få igenom en grundlagsändring kommer ju bero på hur opinionsläget ser ut, men teoretiskt går det att göra flrsomröstningen på sista riksdagsmötet innan extra valet.

    Ang 2 om det måste till en blocköverskridande budget tror jag är något förenklat. Det jag tror man i så fall gör är en förenklad budget utan några kontroversiella förslag och sedan röstar om ett stort antal tillägg. Dessa tillägg får man sedan ”kohandla” om i riksdagen.

   • GaStan skriver:

    Tack för klargörande 🙂

   • Storugglan skriver:

    Riksdagsordningen är inte en grundlag, utan har en mellanställning. Krävs inte mellanliggande val för ändring, men i så fall i stället kvalificerad majoritet:

    http://www.riksdagen.se/sv/Sa-funkar-riksdagen/Demokrati/Grundlagarna/Riksdagsordningen–nastan-en-grundlag/

   • GaStan skriver:

    ok intressant!

    Men frågan är hur man tänkt sig nya ordningen.

    Har också hört en del kritiker säga att vi har haft många minoritetsregeringar historiskt, som får söka majoritet i Riksdagen för sin politik. Att ändra på detta, dvs att en minoritetsregering kan regera utan att söka stöd, det är frågan om vi vill ha det?

 2. Dave skriver:

  Stämmer inte över huvud taget att det skulle bli katastrof för ekonomin om SD får inflytande. Om vi bortser från att den förda migrationspolitiken redan är katastrofal för ekonomin och i dagsläget kostar stora summor varje år (importerar arbetslösa i snabbare takt än jobb skapas och bostäder byggs, läs t ex vad ledande nationalekonomer som Henrekson, Lindbeck mfl har att säga om saken) så kan vi titta på hur det gått för våra grannländer Norge och Danmark. I Norge sitter Fremskrittspartiet i regering och partiledare Siv Jensen är finansminister, de har visserligen inte hunnit med så mycket ännu men väldigt lite tyder på att någon katastrof är i antågande. FrP är dock mer liberala i sin ekonomiska politik än vad SD är. Det är däremot inte Dansk Folkeparti som liknar SD mer. Dansk Folkeparti har agerat stödparti åt den danska högern mellan 2001-2011 och detta utan att landet gått åt skogen, snarare tvärt om.

  Jag anser att det är direkt oansvarigt av den svenska borgerligheten att inte sammarbeta med SD. Vi har en icke-socialistisk majoritet i riksdagen, ändå har vi idag en socialistisk regering. Socialdemokraterna har i alla år regerat med stöd av ett kommunistparti som för inte allt för länge sen mer eller mindre styrdes av Sovjet och propagerade för proletariatets diktatur. Att då frysa ut SD pga tvivelaktig historia är en aning magstarkt.

  Vad Sverige behöver är en stark regering som kan driva igenom reformer utan ”käbbel” från naiva vänsterextremister och tillväxtsfientliga miljötalibaner. Skulle Alliansen bara ändra om sin migrationspolitik (i enlighet med vad en majoritet av Ms kommunpolitiker samt väljare vill, ska tilläggas) och lägga den mer i linje med vad våra grannländer så skulle efter en uppgörelse SDs samtliga mandat i riksdagen finnas till förfogande och Alliansen skulle därmed ha en majoritet och utan problem kunna driva igenom de reformer Sverige behöver. Det är, för att använda senaste veckornas inneord, att ta ansvar.

  Källor:

  Klicka för att komma åt 2009_3-fr%C3%A5n-webb.pdf

  http://magasinetneo.se/artiklar/vinstfragan-ar-ett-sidospar/
  http://magasinetneo.se/artiklar/delar-av-borgerligheten-missforstar-marknadsekonomi/
  http://www.realtid.se/ArticlePages/201409/16/20140916154104_Realtid981/20140916154104_Realtid981.dbp.asp
  http://www.dn.se/val/nyval-2015/m-politiker-minska-flyktingstrommen/

  • GaStan skriver:

   Jag har aldrig hävdat att SD politik skulle vara dålig för Sveriges ekonomi!!!

   Däremot vill 87% av ledamöterna i Sveriges riksdag bedriva en solidariskt helt öppen flyktingpolitik, vilket man kan diskutera pro´s and con´s med. Men faktum är att ingen av partierna kommer att samarbeta med SD så länge som partiets syn på flyktingfrågan inte förändras (det spelar alltså ingen roll vad enskilda kommuner tycker)

   Däremot skulle man kunna tänka sig att man förhandlar i andra frågor, men det verkar vara mycket psykologi kring detta så jag är skeptisk till att de kommer hända. Vi får se vad som händer efter valet! Låser det sig helt mellan S och A, så kanske man kommer öppna den dörren?

   Anna Kinberg Batra kommer bli vald, och hon kommer troligtvis att förhandla med S efter valet. Man kan ha synpunkter på om detta är bra eller dåligt… men det är rätt ointressant.

   Jag försöker bara förstå vad som kommer att hända! Vad vi vill och inte vill är rätt ointressant!!!

   • Storugglan skriver:

    >”Jag försöker bara förstå vad som kommer att hända! Vad vi vill och inte vill är rätt ointressant!!!”

    Extra valet kommer att kunna bidra till tydligare mandat utifrån det nya politiska läget, oberoende vilken regering det blir. Det bör bidra till större förutsägbarhet, och det gillar ju marknaden. SD:s tydlighet om att det är ett konfrontatoriskt enfrågeparti ökar ju också förutsägbarheten, oberoende av vilket väljarstöd partiet får.

   • GaStan skriver:

    Rätt varenda ord! Men tror du verkligen det kommer bli signifikanta skillnader, typ mer än +/-10% enheter, jämfört med valet i höstas?

    Jag är mer inne på att SD går från 13 till 17. M går från 23 till 26. MP går från 7 till 5…. ja du fattar. Stora skillnader för dem, men i praktiken ingen gamechanger. Det är ju inte så att Alliansen kommer gå från 39% till 51%… eller tror du det är möjligt?

 3. Dave skriver:

  Tänkte mer på ”SD är en katastrof för alla som vill leva väl och se ekonomin utvecklas (på samma sätt som UKIP, Nationella fronten osv.). Globaliseringen är ett faktum som inte går att tänka bort.”

  Vill man se ekonomin utvecklas ska man hålla MP och V så långt bort från makten som bara möjligt. SD är ett mittenparti ekonomiskt, till höger om S men till vänster om M. Det var min poäng 🙂

  Tror du har fel i att inga partier kommer samarbeta med SD så länge de inte ändrar sin invandringspolitik, fortsätter det så här KOMMER SD bli större än M, det är oundvikligt. Det kommer inte finnas någon chans för en traditionellt borgerlig majoritet igen, det tåget har gått. Dansk Folkeparti är i Danmark just nu enligt opinionsundersökningar landets största parti…

  Jag tror att efter valet i mars blir Alliansen största blocket, de förhandlar fram något mjäkigt ”för att rädda landet” tillsammans med S. Ingen kommer bli särskilt nöjd, allra minst S som kommer känna sig snuvade på regeringsställningen (alla vet ju att S äger Sverige och alla andra partier bara lånar Rosenbad när S inte är där…) FP, C och KD kommer inte heller vara nöjda då S kommer blocka allt till höger om status quo. Knappast en bra miljö för dessa redan tynande partier att växa i, varför ska man sitta i regering om man ändå inte får igenom sin politik? Varför ska man ens rösta på traditionella högerpartier om man inte får traditionell högerpolitik? Varför rösta på S om man inte får sossepolitik? Regeringspartierna kommer försvagas, SD kommer växa och de facto bli det enda högeralternativet om man vill ha traditionell högerpolitik medan MP och V kämpar vidare på vänstersidan. Efter valet 2018 bildar SD regering tillsammans med det vi idag kallar Alliansen.

  Rekommenderad kvällsläsning:
  http://antropocene.se/2014/november/nya-moderaterna-en-doende-stjarna.html
  http://www.marikaformgren.se/#post66
  http://monskrabbe.wordpress.com/2014/09/22/varfor-skanker-moderaterna-bort-regeringsmakten/

  • GaStan skriver:

   Som det ser ut IDAG, dvs JUST NU, så måste SD ha 51% för att kunna genomföra sin invandringpolitik. Men imorgon, eller snarare efter valet i mars så ska det bli intressant att se om bilden förändras.

   Jag tror det är jämnt skägg mellan blocken i valet. Men jag tror aldrig någon av A partierna kommer vilja sitta i regering med S. Däremot kommer de förhandla om budgeten, så att vi inte får nyval igen. Det kommer landa i en mellanmjölks budget, och sen är det rätt ointressant vem som genomför den!

   Sen är det frågan om Svenskarna är nöjda med den förda politiken fram till 2018… är dem inte de så kommer både S, som regerat, och A, som var med och satte budgetens spelregler, få ta riset… eller roserna?

   Tror också att FP, KD har problem, och det skulle inte förvåna mig om det till slut slås samman till ett A parti… men de måste troligtvis ha knivet mot strupen för att det ska hända.

   För verkligen SD klassisk högerpolitik? Tycker de verkar vara rätt sossiga i vissa frågor, men såklart även höger i många andra.

 4. Dave skriver:

  Nej att S och M sitter i regering ser jag som uteslutet. Men vad återstår att göra när Alliansen blir större än rödgröna, mer än att enas om en budget som största block får regera med. Som sagt, en mjäkig mellanmjölksbudget ingen blir nöjd med. Men så kan vi inte ha det på lång sikt.

  SD för definitivt klassisk högerpolitik på de flesta områden, klassisk konservativ högerpolitik. Försvarsfrågorna, kriminalpolitiken, familjepolitiken, motstånd mot att vissa grupper ska ha särskilda fördelar (kvotering, positiv särbehandling etc), de kristna värderingarna och så givetvis invandringspolitiken. När det gäller fördelningspolitiken står de givetvis lite närmare socialdemokratin men en förskjutning mot höger har pågått de senaste åren och kommer fortsätta.

  • GaStan skriver:

   egentligen kanske man inte behöver vara så eksalterad idag, då det kommer bli en A eller S regering med en kohandlad budget. Det är först 2018 som det kommer att bli riktigt spännande!

   • Storugglan skriver:

    >”Jag är mer inne på att SD går från 13 till 17. M går från 23 till 26. MP går från 7 till 5…. ja du fattar. Stora skillnader för dem, men i praktiken ingen gamechanger. Det är ju inte så att Alliansen kommer gå från 39% till 51%… eller tror du det är möjligt?”

    Jag tror inte heller att extravalet kommer att resultera i större förändringar än så. Men det behövs inte mer än så för att ge politikerna ett tydligare mandat om vilken politik väljarna vill se i det nya politiska landskap vi nu befinner oss. T.ex. skulle ett nedställ för MP innebära ett tydligare mandat för S att söka stöd bland Allianspartierna. Kanske också ett mandat för S att stödja en Alliansbudget efter förhandlingar.

    När det gäller SD måste man fråga sig vilket behov partiet tillgodoser. Utöver invandringspolitiken verkar det övriga vara ett hopkok av övriga partiers politik, kryddat men en gnutta folkhemsnostalgi. SD är med all tydlighet ett extremistiskt enfrågeparti, vilket deras väljare också inser (se http://www.dn.se/debatt/det-ar-framlingsfientlighet-som-utmarker-sds-valjare/). Jag har mycket svårt att se Allianspartierna stödja sig på ett så instabilt och populistiskt parti.

   • GaStan skriver:

    Tror du har helt rätt!

 5. Dave skriver:

  ”När det gäller SD måste man fråga sig vilket behov partiet tillgodoser.”

  Det här är egentligen inte rätt forum för den diskussionen och svaret på den frågan kräver mer utrymme än det ett kommentarsfält skänker. Men kortfattat, borgerlighetens företrädare består inte längre av liberalkonservativa, dvs marknadsliberala men värdekonservativa, utan av socialliberaler. Som konservativ marknadsliberal ser jag inte längre någon anledning att rösta på M då socialliberalismen och kulturmarxismen har infiltrerat partiet till den milda grad att den politik som partiet drev för bara 10 år sedan nu räknas som rasistisk. Varför ska jag som konservativ i frågor som invandringspolitik, försvar, kriminalpolitik, familjepolitik, etc rösta på M när SD har vettigare (dvs ”gammelmoderat”) politik? Nya Moderaterna har gjort det extremt tydligt att de inte är intresserade av den typen av väljare längre, de vill ha mittenväljaren. Men då slåss de också med S, MP, FP och C om dessa röster. Resultatet ser vi nu. Moderaternas kärnväljare går till SD och vad finns då kvar? Den rörliga ”fårskocken” som varken identifierar sig som socialister eller borgerliga, knappast några att bygga något långsiktigt på.

  ”Jag har mycket svårt att se Allianspartierna stödja sig på ett så instabilt och populistiskt parti.”

  Detta förutsätter att det är SD som skulle behöva alliansen och inte tvärt om. När SD går förbi M finns det inte längre utrymme för tramsiga floskler om ”alla människors lika värde”, ”värdegrund”, ”människosyn” etc. Verkligheten kommer komma ikapp, oavsett vad den etablerade borgerligheten hoppas på. Det fanns en tid när Moderaterna hade kunnat gjort något åt detta, denna tid är nu förbi. Det kokar redan nu inom Moderaterna på kommunnivå och endast 12% av deras väljare vill se ökad invandring och senast nu ikväll kan vi läsa att ”mer än var tredje kommunpolitiker inom partiet, 36,6 procent, vill att man ska öppna för samtal med SD”. För några år sedan skulle det vara totalt otänkbart. Anna Kinberg Batra blir spiken i den Nymoderata kistan.

  Här ett färskt citat från Bo Frank:
  ”I Sveriger händer inget. Allt som händer, det sker i en kommun! Och vi som är ansvariga är ansvariga! Vi kan inte som regeringen hänvisa till någon annan. Någon annan, det är vi i kommunerna.”

  http://www.dn.se/val/nyval-2015/splittrat-inom-m-kring-sd-samarbete/

  Rekommenderar det här programmet för den som är intresserad av vilka SD-väljarna är http://www.axess.se/Tv/program.aspx?id=4280

  • GaStan skriver:

   S gick åt höger, M gick åt vänster.. det är väl det som har hänt antar jag! Allt i jakten på väljare. Det finns rödstrumpor som inte känner igen sitt parti, och på samma sätt finns det klassiska moderater som inte känner igen moderaterna.

   I grunden handlar det om att många 40-talister i Sverige faktiskt har fått det ganska bra ställt senaste 30 åren. S kunde inte vara lika vänster som på 70-talet och bara prata om högre skatter för helt plötsligt kände många av deras kärnväljare att de inte gynnades av sitt gamla partis politik. En gång i tiden ville de ta pengar från de rika och ge till de fattiga, men helt plötsligt var de själva rätt rika. Persson inledde den här högerdragningen. På samma sätt insåg Reinfeldt att det fanns betydligt fler väljare att hämta i mittenfåran, som tidigare var mer vänster. Tappet man väntades göra på högerflanken skulle vara försumbart, för att det inte fanns något bra alternativ. SD var ju på den tiden förenat med extrem badwill. Det har förändrats, och nu, precis som du säger, så flyr många högerkonservativa till SD.

   Men jag undrar hur många M, eller A för den delen, skulle Vinna minus Tappa, om de skulle börja med en politik som var mer ”vi ska vara solidariska JA, men inte till vilken kostnad som helst, och det måste anpassas till vår förmåga”. Att de skulle vinna många är jag helt säker på… men hur många skulle de tappa? Går det att räkna på överhuvudtaget?

   Sen måste jag säga att jag inte längre ser M som M, utan M som A. Ingen av A partierna har något att vinna längre på att vara fristående. Jag tror vi får leva med A länge till. Frågan är snarare om det ska bli ett parti på riktigt. I så fall ett mitt-höger parti, det borde det finnas en rätt stor ”marknad” för. Sen får SD bli det renodlade höger partiet. Men då får man nog släppa lite av sina vänster dragningar, som ex höga skatter till välfärden. För det är nog många konservativa som inte gillar det!

   Det ska bli intressant att se hur väljarna tar emot Batra i mars. Det blir ju lite av ett final test av Reinfeldts politik.

   MP dagar verkar vara räknade, skönt tycker jag! De bedriver ingen bra politik för svensk ekonomi! Miljöfrågor är viktiga men de bedrivs bäst på EU nivå… eller ännu hellre Global nivå!

   Det du säger om kommunerna är väldigt intressant… det är ju liksom dem som får göra grovjobbet. Men hur löser man det? Vi måste ju ha något organ på riksnivå, och ska det organet lyda under kommunerna. Nej, den pucken kommer vi nog inte runt utan de får nog snällt gnälla vidare och försöka ta plats i parti styrelsen och påverka partiets politik inifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.