Sell in May and stay away?

Eller har vi redan sett toppen… konstig topp i så fall. Hela sista rörselsen uppåt för en vecka sen var knepig tycker jag!

Börsen har gap vid 1068, samt stöd vid 1054-1058 området. På kort sikt är jag lite tekniskt splittrad. Index som OMX och SPX har visat styrka och det känns som om vi inte fått en fullständig toppformation, då skulle alltså buy on dips gälla i nuläget. Index i Asien och andra EM marknader ser däremot ut att ha toppat ur på sina håll och har inte alls visat samma relativa styrka. De har mer speglat svagheten i datan, svaga vinstrevideringar etc. Där är jag alltså inte alls sugen på att Buy on Dips. Frågan är om vi har sett toppen och tar sats mot nya bottnar? Target 993? Jag är inte alls övertygad!

Har sett en del chartister som är inne på Sell in May and stay away… vilket skulle vara förenligt med en större ur toppning. Alltså en topp vid 1154 alt 1183 nån gång i slutet av april till början av juni. Detta är inget case jag fullt ut stödjer, men jag vill ändå lyfta fram det!

Fundamentalt ser det däremot mycket sämre ut! Nedan bekräftar min negativa syn (dvs negativa relativt vad marknaden prisar in och tror om framtiden)

China mfg pmi flash från HSBC 48,1 prev. 49,6 (4 month low)…. Dåligt!

Weakening domestic demand continued to weigh on growth, as indicated by a slowdown in new orders which came in at a four-month low. External demand remained in contraction territory, but the decline was at a slower pace, implying that there are no improvements in the demand outlook. More worryingly, employment recorded a new low since March 2009, suggesting slowing manufacturing production was hindering enterprises’ hiring desire. The soft-patch in manufacturing was in line with the recent downside surprise in industrial production growth. Growth momentum could slow down further amid a combination of sluggish export new orders and softening domestic demand. This calls for further easing steps from the Beijing authority.

my, dåligt. Problemet är att jag tror inte Peking vill stimulera. Inflationen är strukturellt för hög, och de är nöjda med en tillväxt på 7-8%. De skiter i vad som händer med aktier och råvarupriser.

Hur kul är det här?

STOCKHOLM (Direkt) Den tyska industrins inköpschefsindex noterades till 48,1 i mars, jämfört med 50,2 månaden före. Det visar preliminär statistik enligt Reuters. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntades en uppgång till 51,0. Index för tjänstesektorn sjönk preliminärt till 51,8 i mars från 52,8 månaden före. Här väntades en nedgång till 51,0. Delindex för nya order för industrin sjönk preliminärt till 46,2 i mars från 48,1 i februari.

Så här kommenterar man siffrorna:

“A slight stumble for Germany’s private sector in March, meaning the survey is tracking a modest GDP rise of around 0.2% over the first quarter. While perhaps a disappointment given the strong upward momentum at the very start of 2012, this would still mean Germany avoiding the double-dip recession that hangs over the euro area at large.

“March’s flash PMI highlighted that softer contributions from Germany’s manufacturing and service sectors both contributed to a slowdown in output growth to its weakest in the year-to-date. Lower workloads in seven of the past eight months seem to be catching up on private sector firms, as job creation hit a two-year low in March.

“Adding to difficulties in stimulating client demand, another strong acceleration in cost inflation resulted in less wiggle room for firms to offer price discounts at their units.”

my comm, även om siffrorna inte signalerar recession så avviker de från senaste tidens optimism, och jag tror även att företagen har svårt att substansiellt öka sales (och därmed vinster) i den här miljön.

STOCKHOLM (Direkt) Den franska industrins inköpschefsindex sjönk till 47,6 i mars jämfört med 50,0 månaden före. Det visar preliminär statistik, enligt Reuters. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntades en uppgång till 50,2. Index för tjänstesektorn låg kvar på 50,0 i mars. Här väntades en uppgång till 50,3.

“Renewed weakness in manufacturing and a stagnant service sector resulted in French private sector output falling back into contraction during March for the first time in four months. Over the first quarter as a whole, PMI data are consistent with a slightly declining level of GDP.”

my comm, samma resonemang som Tyskland.

STOCKHOLM (Direkt) Ett snabbestimat över euroområdets samlade inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till 48,7 i mars, jämfört med 49,3 föregående månad, rapporterar Reuters. Förväntningarna låg på 49,6 enligt Bloomberg News prognosenkät. Inköpschefsindex för tillverkningsindustrin sjönk till 47,7, jämfört med 49,0 månaden före. Analytiker hade väntat sig ett index på 49,5.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk till 48,7 jämfört med 48,8 föregående månad. Analytiker hade väntat sig ett index på 49,2. Produktionsindex i tillverkningsindustrin sjönk till 48,8 preliminärt i mars jämfört med 50,3 i februari. Index över sysselsättningen i det kombinerade inköpschefsindexet sjönk till 49,0 från 49,1.

Bekräftar ovan!!!

Happy trading från ett soligt Stockholm

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.