Dagens skörd

Empire Mfg PMI kom precis in på -8,1 mot väntat -1,0 och fg -5,2…. sämre.

Hur mycket det handlar om oro kring Fiscal cliff och annat är svårt att säga… men amerikansk data har varit sämre än väntat ett tag nu… och surpriseindex har kommit ner en bra bit från tidigare toppnivåer. Jag tycker det är bra att surpriseindex går ner, för vi behöver stöd av den senare under 2013 om vi vill se en bra börs.

Senare i veckan har vi IFO från tyskland samt NAHB index, Philly Fed och Michigan från USA. Turerna kring Fiscal Cliff rullar vidare. Japans nya regering verkar man ta med en nypa salt även om det är en rätt stor grej. Europa är lite aav en gäsp… så länge som spanska räntor beter sig så lär inte Europa issuen bli mer i fokus än fiscal cliff… för kom ihåg, marknaden kan bara fokusera på en sak åt gången 🙂

Börsen verkar vara lite sömnig så här inför jul, men skenet kan bedra. Julbörsen kan vara ganska så kraftfull trots att man tror att alla sitter och sippar på glöggen.

Bryter vi 1092 ökar chanserna för rekyl mot 1070. Vi har fortfarande 1110-1120 området som kan testas på nytt. Det är svårttolkat men jag hoppas klart på rekyl innan fortsatt uppgång mot target 1183.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.