Dagens skörd

I eftermiddag har vi NAHB index.

Bank of America MerillLynch publicerar sin erkända FMS, Fund manager Survey, varje månad.

Tror ni att förvaltarkollektivet är baissade om framtiden och sitter och oroar sig för Fiscal Cliff? Fel och rätt, de oroar sig för Fiscal Cliff, men på nåt sätt tror de att det kommer lösa sig och tillväxten kommer nästa år…. de senaste tre gångerna har det stämt!

Namnlös1493

Detta har även smittat på vinsförväntningarna som är på väg upp, trots att Q212 och Q312 var svaga revideringsmässigt, och Q412 lär vara urdålig i absoluta termer… dock mer osäkert om den leder till negativa revisions.

Namnlös1494

Kina var precis ute och flaggade för att de ska uppnå 7,5% tillväxt nästa år. Det borde göra marknaden glad eller, därför att förväntningarna är lågt ställda. TVÄRTOM. Fondförvaltarna har ALDRIG varit så positiva till Kina…. Tittar man på HangSEng så återspeglas den här synen.. särskilt om man jämför med andra Kina index som bara kineser får handla… de är record low. Det är faktiskt lite illavarslande. Det är nog inte fel att ha en StopLoss på er Kina fond trots allt.

Namnlös1495

De som framförallt är skeptiska till aktiemarknaden är vanliga Lång pengar…. Hedgefonder är postivionera för väldigt positiva saker. Det är på vippen en säljsignal!

Namnlös1496

Cash nivåerna är inte lika extrema som i somras.. men inte lika låga som våren 2011 heller. Aktier nånstans mittimellan. Man är som sagt mest positiv till aktier som tillgångsslag, men man har inte vågat positionera sig fullt ut efter sin syn. Så här har det varit länge bortsett från en kort period under våren 2011.

Namnlös1497

Jag har tidigare lyft fram MSBCI, från MorganStanley… den lyfte i december glädjande nog. Det var framförallt Advanced booking index (som hyfsat leder ISM New order) och Business expectations (som leder ISM) som lyfte. Av den här anledningen kan vi hoppas att ISM inte fortsätter sin sura bana alltför länge utan kan lyfta längre fram. Något som hade rimmat väl med Surpriseindex dessutom!

Namnlös1498

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.