Dagens skörd

Börserna har gått bra på sistone men Earningsbreadth (dvs upprevideringar minus nedrevideringar) har inte hängt med i samma omfattning. Jag har sagt det tidigare, kommer Q412 rapporterna att aggregerat leda till nedrevideringar kommer marknaden genrellt få det svårt att orka klättra vidare, och korrektionsrisken ökar betydligt.

Namnlös1514

Förra veckans inflöde till aktier var det Andra största någonsin. Senaste 6 veckorna har det varit massiva flöden in i aktier. Början på BIG ROTATION? Njae, inte riktigt, då det samtidigt varit inflöden till Bonds. Vi har alltså bara naggat på potentialen. Å andra sidan krävs mer klarhet från Europa, i kombination med en starkare världsekonomi som klarar sig utan Statlig stimulus, samt positiva earnings revisions för att det ska hända… där är vi inte ännu! Men visst är det positivt… samtidigt ökar rekylrisken naturligtvis!

Namnlös1515

Många är glada över att räntorna har trendat ner ett tag i Europas problem länder. Detta är bra, och under vårens auktioner är det viktigt att länder som Italien och Spanien lyckas finansiera sig på hyggliga räntenivåer. MEN ska vi prata om sjukdomsbilden, så beskrivs den bäst genom att titta på spreden mellan problemländerna och icke problemländer. Draghi har länge pratat om att han är besvärad av spreaden exempelvis. EFtersom räntorna även har sjunkigt i de ”starka” länderna, så inget egentligen blivit bättre. Spreaden borde ligga på 0,5%, max 1%. Nu ligger de på över 2%. Där måste mer hända för att vi ska känna oss säkra på att vi inte ska få en ny Euro Baisse senare i år!

Namnlös1516

Nedan chart får vi nog anledning att skratta åt om ett antal år. Den visar avkastningen för olika ränteklasser under förra året. Många av dem yieldade en bra bit över 10%….

Namnlös1522

Tidigare idag har vi prisdata från Kina..

CPI kom in på 2,5% YoY mot väntat 2,3 och fg 2,0… en fortsatt låg nivå, men det var samtidigt första gången på ett par månader som inflationen var över 2%. Inflationen har alltså med besked bottnat. Däremot finns det inget som talar för att den ska lyfta mot störande nivåer för PBoC de närmaste månaderna, det saknas nämligen tillväxt för det.

PPI kom in på -1,9% YoY mot väntat -1,8 och fg -2,2… bekräftar ovan

Trevlig helg

Annonser

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.