Tre scenarior

Som vanligt ter sig allting självklart när man sitter med facit i hand, men när man sitter mitt i det… ja då finns det många olika vägar som marknaden kan tänkas gå! Vi har precis stängt gapet som bildades häromdagen så nu kan vi egentligen gå i vilket riktning som helst.

1. Vårt huvudscenrio är att vi i princip håller på att toppa ur och inleda korrektion. Bekräftelse på att vi har rätt sker vid brott 1156-1160. SL 1212. Target 1110-1119, med min Fib38%.

2, Ett annat scenario är att detta är en mycket kort vinsthemtaningsrekyl, i en stigande trend. Det är alltså bara en tidsfråga innan vi bryter 1212 och fortsätter mot nästa target 1290-1320. DeutcheBank stöder detta alt. De menar att, jag citerar,

Many investors were calling for a pullback and Italian elections provided the catalyst.

But pullbacks the last 3 years have been associated with negative macro data surprises, extended positioning or both. In our reading, neither of these two conditions for a selloff is satisfied.

Macro data surprises are running neutral to slightly positive while low forecasts provide a buffer.

my komm, vad ska man säga, de har faktiskt en poäng. Vid tidigare korrektioner har data surprises kommit från en helt annan nivå. Vi är inte riktigt där. Datan kan självklart komma in sämre än väntat, men dagens nivåer är inte så uppskrivade faktiskt. Samtidigt som förväntansbilden på sistone faktiskt skruvat ner. En marknad där makrodatan kommer in som väntat eller bättre, har väldigt svårt att göra en större korrektion.

Overall equity positioning is also modestly underweight which has resulted in “V” shaped selloffs and
rebounds rather than sustained pullbacks when funds were overweight.

my komm, visserligen har Mutual fund Beta gått frun UW till Neutral, men de senaste åren har visat att marknaden har väldit svårt att göra uthålliga korrektioner om inte fonderna ligge OW beta.

Namnlös1574

Till DB nackdel kan nämnas att de inte tar upp värdering i förhållande till earningsrevisions… den ser sannerligen inte gynnsam ut! En annan grej är den ovetenskapliga regel som fungerat sedan Lehman, dvs när börsen gått bra i kombination med allmän optimism… SÄLJ. och tvärtom såklart!!!

3.

Det trendje alternativet är det störigaste. Det är rent tekniskt och vi blandar inte in fundamenta. Titta på chartet nedan. Våren 2012, börsen hade gått starkt fram till mars, och då sätter sig marknaden. Ja, rekyldags tänker många. Ungefär som nu när vi dippade från 1212 till 1178. Men istället för att fullfölja rekylen tvärtvänder det uppåt med gap dessutom. Vi passerar fg topp och alla som lagt sig utanför marknaden stoppa ur sig. Det ska tydligen fortsätta uppåt. Men i själva verket var det den sista urtoppning, och därefter rekyl. Samma sak hände i augusti. Marknaden toppar ur och flaggar för rekyl. Men tvärtvänder och sätter ny topp. Det ska tydligen fortsätta uppåt!!! Men precis då sätter vi toppen och det vänder ner igen! Rekylen är inledd.

Namnlös1573

Vilket det ska bli vet jag inte. Men det gäller att aldrig gifta sig med sitt tekniska scenario utan att jobba med SL.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.