Dagens skörd

STOCKHOLM (Direkt) IFO-index över klimatet inom näringslivet i Tyskland steg till 109,6 i februari, jämfört med 108,3 föregående månad, rapporterar Bloomberg News. Analytiker hade räknat med att indexet skulle ha stigit till 108,8, enligt Bloomberg News prognosenkät. Index över förväntningarna om framtiden steg till 102,3 i februari från 100,9 föregående månad, väntat var 102,0. Index över det aktuella läget steg till 117,5 i februari från 116,3 föregående månad, väntat var 116,5.

my komm, IFO visar styrka på alla sätt. Tyska ekonomin känns inte på långa vägar som om den kommer halka in i recession 2012. Intressant är att Tyska PMI igår försämrades, medan den här förbättras. Frågan är vilken som bäst säger nåt om framtiden! Har inte sett nån djupare analys, men IFO är fortfarande en bit från topparna samtidigt som PMI harvar kring 50, summarsumarum är att det inte är någon superstark tillväxt att tala om, men inte heller någon recessionsrisk. Det räcker nog för marknaden.

Europa är fortfarande decoupled från USA,(vilket över tiden inte fungerar) men jag känner på mig att USA kan vända ner något härifrån samtidigt som Europa håller sig…

Ser man till sentimentet hos Tyskarna så är det tillfredställande… stigande huspriser påverkar också positivt.

Värderingsmässigt är Europa xUK billigt. Sitter vi här om 12m och klarat oss ur Europa krisen med skinnet i behåll… så finns det goda chanser att börserna har gått, relativt sett, bra!

Det finns även andra signaler, som real M1. Den är på låga nivåer, och det har tidigare varit ett bra köpläge. Men den indikerar också att det kommer bli sämre längre fram. Den indikerar faktiskt betydligt sämre konjunktur utveckling än konsensus. Skulle detta vara fallet, så ligger analytikerna därmed snett, och vinsterna måste revideras ner ytterligare. Vilket gör att värderingarna ovan inte är så attraktiva egentligen, och därmed har börserna svårt att prestera. Men samtidigt är ECB väldigt aktiva nu så det är svårt att säga vad dess konsekvenser blir.

stay tuned!

ps. snygg gap täppning igår 🙂 Passerar vi gårdagens lägsta ökar risken för att nästa resa mot 1056 har inletts. ds.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.