Lugnet före stormen

Än så länge håller SPX 3900 nivån. I veckan har vi CPI imorgon, FED på onsdag, ECB på torsdag och OPEX på fredag. Sannolikt kommer denna coctail att trigga nästa rörelse som antingen är ny high på 4150 eller brott av 3900 och nedgång till 3600-3700. Oavsett vad det blir lär året stänga runt 3900. Vi har även inflationsdata från Sverige och Europa, Philly FED och Empire, Flash PMIs från världens alla hörn samt Retail sales från USA.

När man talar tomterally så är det egentligen bara årets sista vecka som kan sägas ha någon statisisk tillförlitlighet av att vara stark. Av den anledningen skulle man kunna tänka sig dipp ner kommande två veckor, och sen recovery sista veckan. Samtidigt känns sentimentet rätt surt där ute och pain trade är helt klart på uppsidan. It´s a tough call…

Core CPI väntas komma in på 0,3% MoM, samma som sist. Det är rätt optimistiskt givet datan på sistone. FED höjer med 50 men lär väl knappast vara duvigare än vad man varit… snarare tvärtom. Sett till dom två så väger det mot nedsidescenariot. Eller ser alla vad jag ser, och det blir tvärtom!

Vissa hävdar att marknaden slutat bry sig om inflation/ränte narrativet. Beviset skulle vara att jobbdata, ISM mfl har kommit in på ett sätt som borde få räntorna att stiga och skrämma slaget på marknaden, och istället fick vi sjunkande räntor och en mild vecka av vinsthemtagningar. Det ligger nåt i det. Att 10-åringen åkte ner till 3,4% skulle kunna vara ett bevis på att marknaden 1, inte är orolig för framtida inflation och 2, köper trygghet. Om vi tänker oss att FED höjer med 50 på onsdag till 4,25% och 25 till i februari till 4,50% så skulle det innebära slutet. Att våren bjuder på icke höjningar, för att i sommar eller senast i höst bjuda på sänkningar. FED brukar sänka ganska rejält direkt och min gissning är att man sänker med 300 på punkter ner till 1,50% väldigt snabbt. Detta kräver dock att konjunkturen surnar till rejält, och vi pratar alltså om uppsägningar av jobb med flera miljoner. Arbetslöshet går från 3,5% till 10%+. Utifrån det här scenariot så borde 10yrs gå mot i första hand 3% och sen 1%. Vad är fair value av börsen då? Well, det är upp till vinsterna. Det enda vi kan vara överrens om är att dagens prognos för SPX på 230dollar inte stämmer.

Så här tror jag…. stora långa pengar ligger utanför och de är framförallt intresserade av att vara överviktade obligationer, som givet ovan scenario kommer gå starkt. Samtidigt som aktier går dåligt. Men att under nästa år kommer ett läge när de vill undervikta bonds och köpa aktier. Detta kommer driva den stora uppgången efter botten.

Korta/snabba pengar, spelar gärna på svagare räntor, men bara så länge som marknaden litar på dagens vinstprognoser. Kvitto på optimismen är inte bara svaga räntor, utan även svag dollar. Så fort dollarn blir stark, så är det Risk off, vilket är samma sak som att säga att man inte kan lita på vinstprognoserna. Så jag kan tänka mig att många korta pengar där ute gärna är med så länge som dollarn är svag, men skiftar detta så säljer man. Blankarna återfår också självförtroendet vid en stark dollar.

Om debatten i år handlade om inflation och räntor, så handlar nästa år om vinster och konjunktur.

Hoppas ni får en fin vecka!

Tbc

————

Tisdag

Inflationsdata idag. Väldigt viktigt! Några snabba tankar. Oljan som väger tyngre i USA än Gaspriserna fortsatte vara svag i USA i november. Det är positivt för inflationen men som ni vet är det kärninflation som är det viktiga här. Den går att bryta ner i Core Goods och Core Service inflation. Core Goods har länge varit fallande vilket är positivt. Senaste core PPI siffran, som leder core Goods, var däremot dålig häromdagen. Tittar man på core Services så spelar lönerna in här, och jobb och lönedatan var dålig nu senast. Tittar man dessutom ISM non.mfg Prices så pekade den på fortsatt högt tryck bland tjänstebolagen, samtidigt som ISM non-mfg Business activity var stark vilket visar på stark efterfrågan, vilket är en grundförutsättning för att höja priserna. Andra viktiga delar är hyror och begagnade bilar som enligt andra index visat svaghet vilket är positivt. Detta sammantaget skulle ändå innebära en uppside risk av dagens siffra.

Förväntningarna ligger på en höjning om 0,3% MoM, samma som senast, men det finns en risk att den kommer in högre. Vissa i marknaden menar att kommer den in på 0,4/0,5 så blir börsreaktionen kraftfull på nedsidan. Detta skulle bryta SPX på 3900 och leda den ner mot 3600/3700. Allt annat lika. Sen är jag den förste att understryka att den här typen av analys, med så trubbiga serier, har väldigt stor felmarginal. Det är snarare på ett par månaders sikt som man med tillförlitlighet kan säga att inflationen kommer inte uthålligt att komma ner om inte servicebolagen slutar höja priserna, vilket i sin tur innebär att ex ISM non-mfg Prices måste komma ner från 70 till 50 och lönetrycket måste stabiliseras kring 0,3 MoM eller bättre. Vi hörs 1430, en bra eller dålig siffra kan skicka upp/ner marknaden 5%.

US core CPI kom in på 0,2% MoM mot väntat 0,3 och fg 0,3. Lägsta månadshöjningen sen september 2021. På årsbasis kom den in på 6,0 mot väntat 6,1 och fg 6,3. En väldigt bra siffra. 0,2 i månaden innebär 2,5% i årstakt, och sett till core PCE så landar vi på 2,0. Dagens siffra är alltså i linje med FEDs inflationsmål, och då har inte räntehöjningarna fått full effekt ännu. Sett till headline CPI som inkluderar energi så landade det på 0,1 mot väntat 0,3 och fg 0,4. Också bra. På årsbasis 7,1 mot väntat 7,3 och fg 7,7%.

Inflationen kom in svagt för att 1, goodsinflation faller pga begagnade bilar men även på varor generellt, trots att PPI inte visade samma svaghet. Företagen känner av sämre efterfrågan och har inte kraft att höja fullt ut mot kund. 2, även service inflationen är svag då hyrorna inte stiger så mycket som befarat och för att företagen trots stigande löner inte har kraft att kompensera detta ut mot kund.

Konklusionen av detta är att FED är på rätt spår när de säger att de vill dra ner på takten. De kommer höja med 50 punkter imorgon till 4,25 och sannolikt även 25 punkter till i februari till 4,50 men där toppar det denna gång. Våren lär de ligga still och till sommaren kommer sänkningar. Blir recessoionen tuff som jag tror så hinner man sänka 300 punkter innan årets slut till 1,50%

US10yrs sjunker på beskedet och skulle kunna fortsätta ner mot 3,0-3,3%. Dollarn är också svag. Detta ger bränsle åt börserna. SPX kan gå mot 4150-4200. Men inte mycket mer än så. Jag har redan hoppat av och har en negativ syn. Där har inget ändrats.

Även om jag skulle räkna in US10yrs på 1% vilket jag tror är en nivå vi kan se till sommaren, så är inte börsen rätt värderad här då det kräver vinster kring 200 nästa år, vilket jag inte tror är möjligt. Kom ihåg varför inflationen bromsar in… EFTERFRÅGAN håller på att försämras. Det är själva grundbulten, och då kan inte heller vinsterna framöver bli bra.

Imorgon sammanträder FED för sista gången i år.

Onsdag…

Svensk inflation kom precis in på 0,2% MoM mot väntat 0,3 och fg 0,9. Mätt som KPIF ex energi. Dvs kärninflation. I årstakt landade den på 8,0% mot väntat 8,1 och fg 7,9. En väldigt bra siffra, som visar att företagen där ute lugnat ner sig med att höja priser. Detta är en konsekvens av att inköpen inte längre blir dyrare och dyrare, men även av att efterfrågan börjar mattas när hushållens räntekostnader och elräkningar stiger. Detta fenomen kommer fortsätta. Visserligen har vi en stor swingfaktor i form av energipriserna som alla vet. Men på medellång sikt funkar höga energipriser nästan som en räntehöjning. Det gröper ut köpkraften. Jag tror Thedeen kommer att höja med 25 punkter den 9e februari till 2,75%. Nästa möte den 27 april så tror jag inte det blir nån höjning alls vilket bygger på att Sverige är i recession, med stigande arbetslöshet.

FED nästa

Onsdag 1430

Inför FED ikväll

a, Han säger att det är läge att trappa ner storleken på höjningar, därför höjer han 50 nu och 25 i februari. Orsaken är att han börjar se tendenser på avmattning i efterfrågan och inflation och att räntorna idag slår genom med en fördröjning, och det stora jobbet är till stor del avklarat. Check

b, men att dom inte känner sig säkra på att de bekämpat inflationen rent strukturellt. Detta behöver de ser mer bevis på, och därför guidar de för fortsatta höjningar om 25 punkter per möte, vid varje möte framöver. Men att de är DATA beroende och skulle inflation och efterfrågan tydligt visa att det inte längre är ett problem, så är man redo att upphöra med höjningar. Dock kan han inte säga NÄR, och därför vill han att marknaden ska utgå från 25 höjning per möte framöver

c, och som konsekvens av b, ovan så kan han inte heller säga när räntan kan komma att sänkas. Men sanningen är att när arbetslösheten drar rakt uppåt, dvs par miljoner jobb ryker i kvartalet, företagen sänker priser MoM% och vi har deflation…. då kommer han att sänka. Men eftersom vi inte ens vet NÄR han kommer sluta höja, så vet vi inte heller NÄR han kommer sänka.

Jag gissar på att Februari är sista höjning, och han sänker redan till sommaren. Även om Powell innerst inne skulle tro på detta, så kommer han inte för allt i världen visa detta för marknaden, då detta skulle kunna ge kraftiga fall på räntorna och underminera hans jobb att bekämpa inflationen.
Jag gissar på att Februari är sista höjning, och han sänker redan till sommaren. Även om Powell innerst inne skulle tro på detta, så kommer han inte för allt i världen visa detta för marknaden, då detta skulle kunna ge kraftiga fall på räntorna och underminera hans jobb att bekämpa inflationen.

Onsdag 2300

Fed höjde som väntat med 50 till 4,25%. Men sen gud vilket tråkigt Fed möte. Inget nytt! Så här ser jag det… Spx 3900 och NDX 11,500 kommer att brytas. Men jag vet inte när. Fram tills dess kan vi nå nya toppar. Perioden vi har kvar brukar vara stark. Men säsongseffekter är opålitliga. Så länge som dollarn är svag finns alltid chans till tomterally… början den stärkas bryter det ihop.

Torsdag..

Idag har vi räntemöte från ECB, Empire FED, Philly, Retail sales…. inget som flyttar marknaden tänker jag, men viktiga datapunkter för mig. Tbc….

ECB höjer med 50 punkter till 2,0%…. inline med experterna. Även dom slår av på takten från 75 till 50. Det är lite samma story som FED, man ser sämre tider framför sig, och räntehöjningarna slår genom med en fördröjning, där man även ser hur man får bukt med inflationen. Samtidigt så vågar man inte guida för att sluta med höjningar och ännu mindre sänkningar. Men om datan kommer in som jag befarar så är det vägen vi måste gå.

Empire FED PMI kom in på -11,2 mot väntat -1,0 och fg +4,5… ingen bra nivå och pekar på ISM under 50, men samtidigt samma nivå som för ett halvårsedan, så inte mycket nytt under där solen där.

Philly FED som är en personlig favorit kom in på -13,8 mot väntat -10,0 och fg -19,4. Sämre än väntat, men bättre än sist, och på en nivå som är dålig och som pekar på ISM klart under 50.

Philly Employment kom in på-1,8 mot fg 7,8…. dassig arbetsmarknad i tillverkningssektorn. Men inget fritt fall

Philly Prices 26,4 mot fg 35,3… en låg nivå som visar att tillverkningssektorn inte längre höjer priserna. Men det vet vi redan från CPI datan

Philly New Orders, mycket viktig, kom in på -25,8 mot fg -16,2…. not good…. pekar på stor nedsida kommande månaderna. Givet att lagernivåerna är goda, vilket dom är.

Retail sales ex bilar kom in på -0,2 mot väntat +0,2 och fg +1,2. Säger att man spenderade ungefär lika mycket pengar i november som oktober. Men givet att priserna är upp så mycket, så är det sålda volymer som är ner. Man får ju mindre för samma dollar jämfört med för ett år sedan. Det blir mer kvar på hyllorna, mindre beställningar, mindre tillverkning, minskad efterfrågan på råvaror osv… men jag vill ju att denna siffra tar ett rejält kliv nedåt, när hushållen betalat räntor och energi priser, så har de på sikt inte lika mycket pengar kvar att konsumera… och givet höga priser, så borde efterfrågan i volym dö… jag har varit för tidig på detta tema. Hushållen är motståndskraftiga. Men deras köpkraft speglas av räntorna i somras, inte nu, så det lär bli värre.

Datan totalt sett är inte bra, men den är inte så dålig att de slutar tro på vinstestimaten ännu.

Räntorna sjunker där ute, och hade det varit en stark dollar ovanpå detta, så hade det varit en klassisk Risk off situation, och då är det bye bye till aktier…. MEN dollarn är svag, och det är detta som förbryllar och gör mig osäker på om det är nu vi ska bryta ner. Såväl SPX som NDX är på tekniskt viktiga stöd nivåer…..

Imorgon kommer flash PMIs och inflation från Europa….

Björnarna ligger sedan länge utanför… inklusive jag själv. Men det kanske finns några som bettar på tomten… svårt att säga.

Äntligen fredag…

Inflation från Europe visade på kärninflation om 0,3% MoM mot väntat 0,2 och fg 0,7. Energipriserna är det som driver ner inflationen denna månad, och kärninflationen är alltså för hög för ECB, och det är just därför som de säger att de tänker fortsätta att höja till att de får bukt med inflationen. Dock kan en kraftig inbromsning i ekonomin effektivt ta dö på prishöjningarna, och då slutar man såklart. Men det är osäkert när. Eftersom ECB ligger på 2% styrränta till skillnad från FED som ligger på 4,25% så finns det såklart att ta av!

Det har även kommit en Flash PMIs idag

Tyska Mfg Flash PMI 47,4 mot väntat 46,3 och fg 46,2. Starkare! Även Service PMI var bättre

Från Europa kom Mfg Flash PMI in på 47,8 mot väntat 47,1 och fg 47,1. Starkare. Även där var Service PMI bättre.

Okej, det är inte starka siffror men de visar motståndskraft. Inga recessions siffror. Men ska vi har recession till sommaren så bör vi nå en tipping point i datan under nästa år, typ q1. Jag förstår om Lagarde måste låta så hökig som hon gör…. och hon kommer göra verklighet av det hon säger så länge som datan kommer in som den gör idag.

Men det är USA som räknas.

US Mfg Flash PMI kom in på 46,2 mot väntat 47,7 och fg 47,7. Sämre, men trots allt kring samma nivåer. Ingen momentum i nedgången utan vi har fastnat här strax under 50, vilket innebär att ekonomin står stilla… dock inga recessions tendenser… ÄNNU.

US Service Flash PMI, som jag numera anser är viktigare, kom in på 44,4 mot väntat 46,8 och fg 46,2… sämre. Men marknadens förtroende för den här är si och sådär. ISM non-mfg har målat upp en annan bild som bättre speglar verkligheten. Det är märkligt att de spretar, och det ska bli intressant att se hur ISM kommer in under första veckan i januari… de kan inte spreat isär för all tid.

Summasumarum är datan dasig, men det visar FORTFARANDE bara att ekonomin stannat av… inte växlat ner på väg in i recession.

Dollarn och räntorna ger inga tydliga signaler ännu…

Däremot är börserna klart negativa.

Rent tekniskt ser jag på det så här,

SPX har brutit ner, och visst kan det vara en fint inför ett kommande Nisserally…

Men Base Case är att vi rätt snart studsar upp till 3900-3930 men att det därifrån vänder ner mot 3600-3700. En klassisk ABC. Sen studsar vi upp mot 3850ish i en våg 2 där vi förhoppningsvis stänger året. Sen inleder vi januari med ett sista ben ner mot 3250-3350. Skulle vi etablera oss över 3900-3930 VÄLDIGT snart, så var senaste dagarnas nedgång bara en fint. Man vet aldrig vad ett Nisserally kan hitta på, och det är konstigt att dollarn inte är starkare om ALLT nu är så dåligt. Uppgången i Tech, NDX/Growth har också varit en besvikelse med tanke på att US10yrs föll från 4,3% till 3,4%. Jag blir misstänksam.

Trots detta måste man välja sida, och base case är att uppgången är avklarad. Senaste björnrallyt blev 3490-4100 drygt 17%. Nu är det sura tider igen.

I nästa vecka har vi NAHB index, Consumer confidence, Core PCE och Michigan index. Extreeemt lugnt…

Trevlig helg och fjärde advent….

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Lugnet före stormen

  • GaStan skriver:

   Ja och Nej..

   Ja för att vi lämnar den gamla

   Nej till nya, om än VÄLDIGT temporärt. Rätt snart borde alla förstå att inföationen i grunden faller pga lägre efterfrågan, som är ett resultat av högre räntor, vilket innebär att högre arbetslöshet inte är något vi slipper undan.. bara att det kommer med en fördröjning.

 1. Börsen spikrakt uppåt skriver:

  Börsen spikrakt uppåt efter lägre inflation i USA.

  Börsen går mycket starkare än dina egna prognoser.

  Har du haft fel? Inflationen kommer ju nu sjunka månad för månad. Tror du fortfarande på SPX 3000 till sommaren?

 2. Flamman skriver:

  Hej,
  Känns som om desto mer du och andra analytiker pratar om den stora nedgången som skall komma…desto mer stiger börsen och siffror motbevisar er tes.

  Är du lika säker på att SP500 skall återse 2800 inom 3 månader?

  • GaStan skriver:

   Tajma vändningar och nivåer har aldrig varit min starka sida. Krävs mycket tur. Däremot fundamentala samband och scenarior känner jag mig rätt säker på. Siktar på 2800-3000. Men det kommer handla mycket om hur kraftiga vinstnedrevideringarna blir. Mitt target kräver vinster 160-180 dollar mot dagens 230. Om jag har rätt så tror jag vi kan nå dit i mars-maj. Men tajming är knepigt. Det kan även bli senare. Dock är tajming underordnat. Det viktiga är att vinsterna når 160-180… då ligger man rätt i slutändan.

 3. effe skriver:

  Hej! Hur kom du fram till ” vinster på 200 usd” nästa år som du skrev i slutet av inlägget ovan? Menade du att 200 usd förutsatt dagens värdering på sp500 och 10 åringen på 1 % (som hunnit sjunka ned till 1 % mot sommar) och plus ett par procent (typ 3 % ?) riskpremie på det?

   • EFFE skriver:

    Tack men har koll på Yardeni 🙂 Där ligger vinstestimaten för 2023 231.5 usd (Eller 225 usd om man utgår från yardenis egna estimat). Min fråga handlade snarare om hur man kom fram till vinst på 200 usd.

  • GaStan skriver:

   Tänkte att en aktieriskpremie om 4% krävs för att börsen idag ska vara attraktiv. Givet us10yrs på 1% så måste earningsyield vara 5% för att klara detta. Då pratar vi pe 20. Eftersom SPX handlas till 4050… så pratar vi 4050/20=c200

   Så tror du att räntan ska ner till 1% (typ när Fed senare i sommar toksänker räntan) och du samtidigt tror på 200dollar vinst så är börsen attraktiv idag

   Men det är ett omöjligt dilemma för hur ska det generears 200 i vinst i en ekonomi där Fed måste nolla styrräntan för att hjälpa den på traven. Det går inte ihop…

 4. CF skriver:

  Du är grym Jonas! Tack för att du delar dina tankar!
  Nu laddar vi för 2023 🤙🏻

 5. O skriver:

  Tack för denna fantastiska blogg 🙌

 6. Martin Thelander skriver:

  Hej
  Tack för en grym blogg. Jag följer dina tankar kring marknaden med stort intresse. Nu till min fråga. Om spx target i vår/sommar är runt 2800/3000 är det samma nedsida på omxs30 eller gör sammansättningen av detta index att nedsidan är mer begränsad? Eftersom bank/verkstad väger tungt och orderböckerna i verkstad verkar välfyllda samt att stigande räntor gynnar banksektorn (innan ev risk för kreditförluster).
  Vänligen
  // Martin

  • GaStan skriver:

   Tack för att du följer..

   Har inget konkret target för OMX, utan det blir vad det blir när SPX ligger på 3000 🙂 men jag vill minnas att jag kört lite extrapolering och landat på ungeför 1,600 för OMX

 7. Svag dollar ? skriver:

  Du skriver att du tycker att dollarn är svag. Själv tycker jag att en dollar på 10.39 kr är historiskt extremt högt.

  Tror du att dollarn skall upp mot 12 kr eller i alla fall ta ut förra toppen om 11.4 kr?

  • GaStan skriver:

   Den har gått från 0,95euro till 1,07eur, dvs försvagning på över 10% på kort tid… det är svagt tycker jag… och om allt såg så dåligt ut så borde den stärkas ganska snabbt mot cirka 1,0 euro. Men det kanske kommer..

   Jag följer även DXY, dvs dollarindex, som uppvisar snarlik bild.

   Jag följer inte dollarn mot kronan, men där har du rätt vilket handlar om svag krona. Men det är en annan historia som inte handlar om det globala makroläget, utan omvärldens ovilja att hålla kronor utifrån 1, svaga konjunktur utsikter i Sverige och världen och 2, vår fastighetssektor och belåningssituation. Alla hatar kronan…

 8. O skriver:

  Fjärde advent va?

  Trevlig helg och tack för bra blogg

 9. Effe skriver:

  Hej!

  Alltid kul att läsa dina inlägg.

  Vad tror du om EURUSD i närtid? Kan det finnas ett scenario där USD inte förstärkas (som du nämnt i tidigare inlägg, typ under paritet eller till 0.92-0.95 bandet) trots ett risk-off miljö som kan komma i närtid. Euro har ju gått relativ stark på sistone. Euro zonen laggar ju USA i sin monetära policy med 6-9 gånger. USD har ju varit flat eller till och med svag trots något sämre börs senaste två veckorna, nån slags ”decoupling” på gång?
  Givet att FED slutar att höja räntan efter februari och ECB fortsätter att höja därefter kan stötta euro gentemot usd trots att det uppstår oro kring recession eller åtminstone mindre tillväxt än förväntat under 2023? Det är väldigt svårt att väga in de olika faktorers påverkan på valutan i kort/medium sikt (1-6 månader) . Alltså en risk off miljö innebär en starkare dollar men kan det elimineras om ECB gör det de ska göra kommande året så att EURUSD förblir relativ neutral härifrån. Vore riktigt skönt att förstå dynamikerna bättre ifall du har orken att skriva kort om det 🙂 Och även om dina prognoser och händelser som skulle få dig att ändra dig om att USD har kanske toppat?

  Trevlig helg och fjärde advent.

  • GaStan skriver:

   Det är en väldigt intressant diskussion!

   Du har helt rätt i att europa på många sätt laggar usa och att Fed med största sannolikhet slutar höja innan ECB, dels pga att Fed kommit längre med sina höjningar, men också för att inföations cykeln i usa ligger längre fram. Av den anledningen så kommer allt annat lika Ecb vara hökigare än Fed relativt sätt. Så länge som detta pågår så dollarn potential att fortsätta att vara svag, både i riktning och nivå.

   MEN stora frågan är när vi går in i äkta risk off miljö… något vi ännu inte gjort. Jag tror personligen den utlösande faktorn för detta är negativt jobbskapande i usa. Frågan är när.. det är otroligt svårt att säga. Men låt oss säga att det händer i q1. Då kommer Fed definitivt att sluta höja, men på sikt även flagga för sänkningar. Då är frågan, kommer dollarn försvagas av Feds relativa duvighet eller kommer den att störkas för att det blir en flykt till safety. Jag gissar på det senare, och då borde vi första hand gå mot par mot euron och i andra hand under par. Frågan är hur långt den kan svaga sig innan det händer? Jag vet inte faktiskt. Det går att pensla fram tekniska nivåer men det är vanskligt, då fundamenta slutligen bestämmer.

   Det är inte första hand fundamenta och dynamik som är knepigt här, utan tajming.

   På 6 månaders sikt skulle jag ligga lång dollar, absolut inte kort… med vetskapen att det kan bli värre innan det blir bättre.

   Jag vill hellre hålla spx än omx härifrån
   Hellre dollar än krona

   1,08eur känns som en tekniskt viktig nivå… borde inte bli svagare än så.. men fan vet

   Hoppas det var lite svar på din fråga…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.