Dagens skörd

Dojjan har redan nåt ATH, SPX, som jag anser är det viktigaste amerikanska indexet, har 1576 till sin fd ATH. Taket i trendkanalen ligger på 1580. Vi har alltså ca 2% kvar, och det ska bli väldigt intressant att se hur SPX beter sig kring de här nivåerna. Jag räknar med ett test!

OMX då, trenden är uppåt trots att vi slog i trendtaket på 1221. Trenden är intakt så länge som 1178 inte bryts. Den trendkanalen jag ritar efter bygger på trenden sedan maj-12. Enligt den kan alltid måla upp ett scenario för en bottenkänning i april eller en toppkänning i sommar. Hur det rör sig fram tills dess är svårt att säga. Optimalt hade ju varit om vi först testat botten, sen toppen. Men det blir sällan som man tänkt sig. För det första är risken stor att trendkanalen inte ens kommer vara intakt. De brukar sällan vara det!!! Dvs när man börjar kunna urskilja en trend, baserat på bindande bottnar och toppar som i chartet, så brukar det inte vara långt kvar innan den förstörs. Egentligen bättre att jobba efter pivot punkter och Fibonacci. Taket i trendkanalen är i skrivande stund 1225. Ur Fib% synpunkt så siktar vi på 1250 om 1221 bryts.

Namnlös1584

Jag har visat nedan chart tidigare. Det handlar om att det finns en väldigt tajt koppling mellan Företagens marginaler på ena sidan, och staten och hushålllen (dvs alla företags slutkunder) sparande (notera att S=I). Läs mer på http://pragcap.com/profit-margins-and-the-governments-deficit. Hursomhelst, det är viktigt för vinstmarginalerna, dvs vinsterna, dvs earningsrevisions, dvs börskurserna ATT budgetåtsramningarna i viss mån kompenseras av den privata sektorn.

Namnlös1583

Vi har haft en del Kina data på sistone…

Importen kom in på -15,2% mot väntat -8,8% och fg 28,8.. svagt
Exporten kom in på 21,8% mot väntat 10,1 och fg 25,0.. starkt

Pga av Lunar New Year är siffrorna lite skakiga, men ser man till Jan+Feb, så ligger exporten på 5% mot väntat 10%. Dvs dåligt, både i absoluta som förväntade termer. Exporten däremot ligger på 23,6% mot väntat 17,6.. starkt i både abs som väntade termer. Detta indikerar att omvärlden repar sig men att den inhemska tillväxten är klen. Detta tycker jag är negativt, men ser man till börsen så har den brutit upp och min tolkning är att marknaden tycker det är viktigare för Kina att omvärlden är stark, samtidigt som inhemsk efterfrågan är muted, ÄN tvärtom. Tittar man på februari siffran så var exporten till USA dem bästa på 12m och till Europa den bästa på 18m.

CPI kom in på 3,2% YoY mot väntat 3,0 och fg 2,0… dåligt men det är Holiday effekter och den kommer falla tillbaks

PPI kom in på -1,6% YoY mot väntat -1,5 och fg -1,6… så det finns inget underliggande inflationstryck att oroa sig för!

Retailsales kom in på 12,3% YoY mot väntat 15,0 och fg 15,2… klent
IP kom in på 9,9% YoY mot väntat 10,5 och fg 10,3.. ganska inline men klent

och så de viktigaste

FAI kom in på 21,2% YoY mot väntat 20,8 och fg 20,6… solid as a rock. Järnväg och social houseing tuffar på

Nya lån 620bln Yuan mot väntat 750 och fg 1,020.. svagt. Frågan är hur grey market för utlåning går?

M2 kom in på 15,2% YoY mot väntat 15,1 och fg 15,9… inline och pekar på att tillväxttakten kommer vara stabil framöver.

Trots ganska sunkig data så har HangSeng brutit sin fallande trend, främst orsakad av den starka exportsiffran i torsdags. Verkar som om marknaden försöker säga; skit i det inhemska Kina på kort sikt, visst på 5 års sikt viktigt, men på kort sikt är det mycket viktigare att USA och Europa vill köpa deras varor och tjänster!

Så här skriver Penser;

Makro : Nattens Kina-statistik sämre än väntat

Industriproduktionen ökade ”endast” med 9,9 procent under årets första två månader, jämfört med samma period 2012. Det var lägre ökningstakt än under de sista månaderna 2012 då produktionen ökade med drygt 10 procent. Det var främst produktionen av el och olja som bidrog till dämpningen. Oljeproduktionen ökade med 3 procent och elproduktionen med 3,4 procent. Däremot ökade produktionen av bl.a stål, cement och motorfordon mer än under slutet av 2012.

Försäljningen inom detaljhandeln ökade med 12,3 procent mellan januari+februari 2012 och januari+februari 2013, vilket var klart lägre än marknadens förväntningar på +15 procent. Det var samtidigt nästan 3 procentenheter lägre ökningstakt än under december-2012. Nedgången beror i huvudsak på att ! försäljningen av dagligvaror inte ökade lika mycket som tidigare

Investeringarna ökade med 21,2 procent under årets första två månader, vilket var högre ökningstakt än under slutet av 2012. Uppgången var bred men det var främst investeringar i offentliga anrättningar, +40,4 procent, som bidrog till uppgången.

Konsumentpriserna steg med 1,1 procent mellan januari och februari, vilket medförde att inflationstakten steg från 2,0 till 3,2 procent. Mätt i årstakt steg livsmedelspriserna med 6,0 procent vilket kan jämföras med 2,7 procent under januari. Priserna på övriga varor+tjänster ökade med 1,9 procent vilket kan jämföras med 1,6 procent i januari. Troligen har nyårshelgen bidragit till de oväntat stora prisökningarna under februari vilket medför att inflationen kommer falla i mars.

i veckan har vi;

Ons: US Detaljhandel
Tors: PPI
Fre: Empire FED, CPI, Michigan

Inte särskilt spännande… frågan är hur länge effekterna av jobbdatan kan hålla i sig?

Annonser

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.