Check på den!

så här säger DB

 

Namnlös1905

 

 

Namnlös1906

 

Jag kan bara instämma… men istället för att skriva spaltmeter så går jag direkt på kärnan. Jag tror vi står inför ett paradigm skifte i räntemarknaden. Ett skifte från att haft ett ränterally i 22 år från (1982-2014) som främst handlar om att inflationen i världen gått från 10%+ till NOLL, och på sina håll deflation, som i kombination med en synnerligen extrem centralbankspolitik de senaste 6 åren har skapat en irrationell prissättning på räntemarknaden.

NEJ, jag tror inte vi ska få räntor på 10%+… för jag tror inte på en skenande inflation eller extrema realräntor.  Nej jag är inne på är ett skifte från NOLL inflation till Normal inflation, där NORMAL inte betyder hög, utan där normal är i paritet med jobbskapande och tillväxt. Dvs vi går från typ Noll, till i genomsnitt 3% årlig inflation i USA. Där räntorna även reflekterar denna inflation och inte som idag där vi har negativa realräntor. Jag tror på i genomsnitt balanserade realräntor. Jag tror även på att spreadar (främst mot Bostadspapper, IG och HY) i detta scenario också normaliseras.

Övergången till ovan scenario kan bli ordnad och lugn, eller slår den över och blir dramatisk då vi underskattar likviditetsaspekten?Jag vet inte. Ingen annan heller.

Hursomhelst tror jag aktier i den här korrektionen kommer vara korrelerade till obligationer (precis som i uppgången). Aktier kan falla brant. Men till skillnad från räntepapper som efter sättningen kommer bjuda på en mer ljummen mångårig avkastning (dvs mer i paritet med historisk avkastning och inte som under de senaste 10 åren) så kommer köparna av aktier göra sig en riktigt bra affär på lång sikt om de kommer in rätt….

Time will tell!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.