Avgörande jobb- och inflationsdata

Rent tekniskt har jag full förståelse för att man ser nuvarande björnrally som oavslutat. Att vi rört oss i en 5vågs rörelse sen oktober, där vi precis avslutat 4an, och nu står inför en sista 5e rörelse upp mot i första hand 4200, men där 4400 är troligt. Detta rent tekniskt. Fundamentalt är jag av en annan uppfattning. Börsen är dyr, sentimentet är uppskruvat, och det råder en hökig syn på FED och andra centralbanker vilket senaste året inte varit något bra för aktier. Detta gör att jag tror mer på att 4200 var toppen i björnrallyt, och att vi nyss avslutat 1a rörelsen och precis påbörjat en 1b rekyl upp. Om det var toppen vi såg i fredags eller vi kan se ytterligare styrka mot 4100 är svårt att säga, men om 4200 var toppen så brukar 1b rörelsen vara förhållandevis kort, och den bör snart ersättas av 1c som ska ta oss mot 3800. Även om vi går mot 3800 så kan man inte utesluta att 4400 nivån kommer att nås, men oddsen avtar, och tvåan bör snarare landa kring 3950, och 3abc vidare mot 3600. Om jag har fel, dvs att björnrally toppen inte var 4200 så bör köparna komma in redan i veckan och visa på styrka. Något som krävs för nya toppar. Är det en 1b rörelse så lär den bli svagare och kortare, då den endast är en reaktion på 1a (4200 till 3930). Vi lär få klarhet i detta närmaste två veckorna.

Det här tekniska dravlet är starkt kopplat till hur räntorna och dollarn rör sig.

Veckan som kommer är tunn på data. Jobbdatan på fredag är klart viktigast. Vi har även ADP, JOLTS och Challenger layoffs, men de brukar vara en dålig guide. Desto bättre är ISM Mfg/Service Employment faktorn, och dom pekar inte på en dålig siffra. Januari siffran var sannolikt en outlier, men fredagens siffra borde bli ganska okej. Tillräckligt stark för att besvära FED, vilket alltså sätter press på räntor och därmed stark dollar. Detta hade inte varit bra för börsen rent generellt. Veckan därpå har vi US CPI på tisdagen. Även detta superviktig. Både jobbdatan och CPI kommer prägla vad FED säger vid räntemötet i slutet på mars.

Kopplingen mellan FED och börs är alltså…

1, Tillväxt skapar jobb

2, Jobbskapande i tajt arbetsmarknad skapar löneökningar

3, Löneökningar gör att företagen höjer priserna

4, Inflation ger hökig FED

5, Hökig FED ger svag börs.

Stark jobbdata är dålig för börs.

Precis som när fallande jobbskapande har gett stark börs, då FED kunnat skala ner från 75 till 25 höjning, flagga för topp, varpå marknaden gillar den ”framtida derivatan”.

Så jag tror stark data ger dålig börs. Men en vacker dag kommer det dålig data igen, och då faller räntorna och dollar blir svag. Då drar börsen igen. Fram till den dag datan blir ”för dålig” för marknaden, för att den blir rädd för recession. Då innebär dålig data dålig börs. Fråga du mig för ett halvårsedan så trodde jag vi skulle vara i den miljön nu. Där har jag haft fel. Felet ligger i att jag trodde att styrränta på 4,5% skulle sätta krokben för Amerikansk ekonomi. Detta har ännu inte hänt. Men som jag sagt många gånger, FED har tiden på sin sida. Det har inte skuldsatta hushåll, företag och stater.

Tbc

Hoppas ni får en fin vecka!

———————– måndag

inte mycket att skriva om… så tråkigt. Kommer inte data förrän onsdag (JOLT och ADP) samt torsdag (Challenger) som ger en känsla var NFP jobben landar på fredag. Förväntningarna ligger på 200k nya jobb.

Tror en siffra på 200k och bättre är dåligt för marknaden, och det mest troliga. En siffra under 200k är mindre troligt och lär få marknaderna att lyfta, och då lever min 1-2-3 till 3600 farligt.

Rent tekniskt hade det varit najs om vi fick en stark öppning i USA idag, fast med svag stängning. Då lever min ”1B”, och därmed skulle min 1-ABC case med sikte på 3800 kännas aktuell. Jag vill ju gärna se stark jobbdata och dålig inflationsdata som driver marknaderna nedåt, så när FED mötet är den 22mars så blir det en (sell on rumours, buy fact) reaktion när FED är rejält hökig och därmed studs upp från 3800.

——————— tisdag

Powell håller tal idag. Oron där ute verkar vara hur han 1, ser på tidens senaste utveckling med ihållande inflation, stark tillväxt och jobbskapande och 2, om han kan tänka sig att avvika från att höja 25bp höjningarna och överväger 50/75 om det krävs.

Jag tror han är 1, klart orolig över senaste tidens data och 2, 25bp räcker.

Vad jag stör mig på med marknaden är att den inte fäster större vikt vid 1, hur lång tid han faktiskt kan fortsätta att höja och 2, hur lång tid det tar innan han överväger att sänka.

Dvs han kan mycket väl höja med 25 vid varje möte året ut och ta styrräntan till c6% och sen ligga kvar på den under hela 2024 om inte datan vänder till FEDs favör. Det känns inte som om marknaden riktigt förstår att detta är fullt möjligt och konsekvenserna av det. Dvs att ligga på 6% styrräntan i två år gör att det är omöjligt att motivera vinstmultiplar på dagens nivåer, OCH räntans långsiktiga inverkan på a, befintliga skulders räntekostnader där väldigt få till slut kan leva på gamla låga räntor och b, där nyutlåningen kommer vara extremt låg under väldigt lång tid vilket också får tuffa konsekvenser.

Men men, vi får väl se hur dollarn och räntorna beter sig ikväll… dollarn har ju svagat sig i knappt två veckor nu från 1,055 till 1,07 och den tidigare ”överköptheten” har pysigt ut till stor del.

Börsen ÄR i ett känsligt mellanläge… bryter den upp ytterligare härifrån, gärna parallellt med att dollarn drar över 1,07… så ökar sannolikheten för att gå mot 4400. Men det kan lika gärna bli tvärtom och gå mot 3800 i första hand och 3600 i andra hand. Powell, jobb, CPI och senare FED möte kommer vara helt avgörande här.

————— tisdag forts

Powell säger att han inte är nöjd med inflationstrycket och tempen i ekonomin. Att han överväger att växla upp höjningarna, att han funderar på att höja högre upp än de flesta tänkt sig och att han tänker bibehålla höga räntor längre än de flesta tror idag. Det är oväntat hökigt, och räntorna drar och dollarn stärks… och börserna faller. Detta är bra för mitt tekniska case, och skulle kunna innebära att vi lägger 1B bakom oss, och tar sikte på 1C = SPX 3800.

Dock ska man komma ihåg att FED ÄR DATAKÄNSLIG. Att han nu säger detta är ett resultat av senaste veckornas starka data. Vi har jobbdatan på fredag och inflationen framför oss, och skulle de komma in i motsats till senaste veckorna, vilket jag iofs inte tror, så kan Powell ändra tonläget den 22 mars. Inte troligt, MEN jag vill bara belysa det faktum att FED har ingen ”på förhand utstakad linje” utan reagerar på data. Nu gör datan att han är hökig… och om datan fortsätter att komma in på samma sätt, vilket jag tror, så kommer han fortsätta att vara hökig. Detta är i så fall negativt för börsen, om någon nu missat det!

—————– torsdag

Börsen står och velar och väntar på jobbdatan imorgon fredag..

JOLTS jobopenings, som beskriver hur många lediga jobb som ligger ute, kom in nåt lägre än förra månaden. Men fortsatt hög siffra, så inget alarmerande som visar att arbetsmarknaden inte skulle må bra

ADP kom in på 242k jobb, fler än väntat och fler än förra månaden. Ingen datapunkt som stämmer så bra med NFP men pekar även denna på att inget som gått sönder i arbetsmarknaden.

Challenger layoffs kom ner till 77k mot förra månadens 104k… även det en siffra som pekar på stark arbetsmarknad

och slutligen Initial jobless claims som kom 211k mot förra månadens 190k… även detta en stark siffra.

alla dessa datapunkter är inget jag ”följer” men kastar ett öga på. Lägg till Employment faktorn i olika PMIs och det finns inte mycket som pekar på en väldigt svag siffra imorgon. Förväntningarna ligger dessutom på 205k, vilket känns lite lågt.

Finns risk att morgondagens siffra blir en besvikelse!

Fick en fråga på Twitter ang Handelsbankens prognos om bolåneräntor på 5-5,5% senare i år. Är detta rimligt. Det i sin tur bygger på en styrränta på 4%, vilket är fullt rimligt om Riksbanken vill hålla kronan stark mot euron, vilket jag tror de vill. ECB ligger på 2,5% och kommer höja till 3% i nästa vecka. Så det är frågan om de kommer fortsätta att höja 25+25 vid nästa möten (något som tvingar upp Riksbanken till 4%)…. och jag skulle säga att den risken är mycket hög. För att det INTE ska hända så måste FED sluta höja vilket i sin tur bygger på att datan kapsejsar i USA. Primärt jobbskapande!

Så länge som det skapas 200k jobb per månad i USA, så lär Sverige hamna på bolåneräntor 5%+. Men skulle något ”gå sönder” och jobben slår om till negativt… då avstannar räntehöjningarna och då är bilden nåt annat.

Bostadspriserna ska ner, sett till räntor och lånelöften, samt även hushållens aptit på att ta lån till de här räntorna.

Konsumtionen kommer få sig en rejäl näsbränna. Jag skulle säga att resor och restaurang besök får ta stora smällen. Men det finns hushåll som snålar in på annat för att gå på restaurang. Jag tror nedgången blir bred. Det är så många miljarder som äts upp av räntekostnader så att ingen slipper undan.

Konjunktur då…. well jag tror prognosmakarna idag är alldeles för optimistiska. Det kan säkert bli minus 2-3% nedgång eller ännu värre. Det beror på NÄR något går sönder i USA… för det kommer få FED att ändra sig och då svänger allt. Det är ju i sig negativt, för det tvingar fram recession, men för Sveriges del är det bättre än om omvärldskonjunkturen blir en segdragen nedgång.

———————- äntligen fredag

Bank drog ner USA igår, och det fortsätter nu idag på terminssidan. Alla har hört om Silicon Bank och man får en känsla av Lehman 2.0….. ska vi kalla det SubTech (istället för Subprime) denna gång kanske? Anyhow, jag misstänker att det inte bara är bank utan även det kan även finnas inslag av frontrunning på dagens jobbdata. Mycket pekar på att den kan bli bra, men frågan är om inte det legat i luften…

Rent tekniskt ser det ju ut som om vi lämnat 1B bakom oss och nu avancerar inom 1C mot 3800ish.

NFP jobb kom in på 311k mot väntat 205k och fg 504k (reviderat från 517k)…. en stark siffra, som på intet sätt visar någon större inbromsning. Åtminstone inte för att göra FED nöjda.

Lönerna kom in på 0,2% MoM mot väntat 0,3 och fg 0,3…. den här siffran är bra, och det är därför marknaderna nu studsar. 0,2 i månaden i 12 månader utmynnar i 2,4% lönetakt. Där vi legat under 2010-2019 i snitt, och i paritet med core PCE på c2%. Så detta är en siffra som gör FED glad. Eftersom missnöjet med inflation i grunden handlar om inflationen i service näringen där lönekostnaderna avgörande, så är det bra med en normaliserad lönetakt. Så detta är bra helt klart, men det är bara en siffra, och givet hur tajt arbetsmarknaden är, att det ändå skapas mycket jobb, så är det inte säkert att den är beständig. Företagen kompenserar ju inte heller enbart för högre löner, utan även för alla dom nyanställer. Så det är inte säkert att denna siffra utmynnar i så bra inflationsdata i nästa vecka som kanske många hoppas på. Jag tror faktiskt inte det…. då lönekostnader (löner X nyanställningar) knuffar prishöjningar framför sig. Hoppas INTE för mycket på nästa vecka. Kom också ihåg att ISM Service Prices komponenten ligger högt. Den guidar INTE för att någon betydande disinflation i service sektorn.

Hade jag varit FED har jag INTE litat på att kombon starkt jobbskapande (snitt 300k senaste månaderna), god tillväxt och tajt arbetsmarknad strukturellt och beständigt håller lönetakten på 0,2 i månaden varje månad framöver. Det är sjukt modigt bett i så fall… och det är inte dom beredda att ta. tvärtom tar de hellre i för mycket och rättar till i efterhand, än tvärtom.

Utifrån denna siffra, kommer FED höja med 25 eller 50. Ser man till jobbskapande skulle jag säga 50, ser man till lönetakten 25. Inflationen i nästa vecka blir avgörande.

JAG LITAR INTE PÅ DENNA STUDS. I GRUNDEN SKAPAS DET FÖR MYCKET JOBB. MEN, dollarn är svag och räntorna är ner, vilket marknaden ALLTID gillar, så denna studs tänker jag mig går till 3950 som högst…. men på det hela taget tror jag mer på 3800 men det dröjer kanske till nästa vecka!

I nästa vecka är det US CPI som är i fokus. Även svensk inflation och ECB möte är av intresse!!!

Ha en riktigt fin helg!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till Avgörande jobb- och inflationsdata

 1. Lars skriver:

  Hej Jonas
  Om jag har förstått något av det grundläggande i Elliot wave och det är björnmarknad som gäller från 2022-01 så tänker jag att det kan se ut som på min länkade bild.
  I sånt fall har vi väl avslutat rekylen ABC och skall nu påbörja nästa impulsvåg 1-5 ner, vilket borde väl vara troligt med dom räntehöjningar vi har. Eller är jag helt ute och cyklar?

  De som verka spöka till det nu är väl mest att utdelningar hägrar fram i april, men sen blir de nog andra bullar, om inte TINA och FOMO har blivit resistent på något vis 🙂

  • GaStan skriver:

   TACK, Den var fin 🙂

   kan man vara säker på att C är avslutat?

   Nästa 5 vågare skulle kunna ta sikte på mitt fundamentala target 2800/3000…

   • Lars skriver:

    Jag tror det, markanden verkar minst sagt villrådig nu. Svårt att gissa, men jag tänker någon form av konsolidering fram till att större andel av utdelningar har klarats av. Sen får vi en ny 1-5 ner, om inget oförutsätt inträffar. Nu måste jag erkänna att jag har dålig koll på utdelningar på US-börs. Har dom flesta 4 utd/år? Då bör ju inte detta påverka lika mycket. På något sätt känns de lite som att vi EU håller uppe US nu, men är de verkligen så 🤔

   • GaStan skriver:

    jag tror inte utdelningarna som kraft är så viktig… dels för att kurserna ganska snabbt korrigerar för utdelningen, och den egentliga vinsten du gör är om du tar utdelningen och köper aktien på nedställ, men då bygger det på att aktien orkar stiga på lite sikt, vilket bygger på vinstutsikter och/eller värdering. Vilket inte ser så bra ut.

    USA handlas till PE20, earningsyield 5%… de delar ut minde än Europa… så yielden borde ligga på c2%. Inte så spännande va!?!?!

    Jag tror marknaden hoppas på att datan börjar bli dålig, och räntorna vänder ner igen tillsammans med Dollarn… varpå aktier börjar gå bra igen.

    Europa går på ångorna av Naturgas priser och Kina. Innan var värderingen en faktor, men inte längre, särskilt inte om man ser till tillväxtjusterad värdering. Europa har klart lägre andel tillväxtbolag, och tillväxten väntas vara låg framöver… så multiplarna bör vara låga.

 2. Totte skriver:

  Hej,
  Tack för bra blogg, läst enda sedan tiden när du kommenterade på finansblogg.
  Du har berört valutor en del. Nu försvagades kronan återigen. Hur ser du på kronan mot USD och EUR om scenariot (SPX bottnar nånstans runt 3000) du talat om spelar ut? Kommer kronan kunna stärkas om det blir en svag börs?

  • GaStan skriver:

   Det gläder mig att höra!!!

   Mot dollarn är svårt, det handlar ju mer om USA än om Sverige… om jag skulle vilja förstå den kursen skulle jag början med dollarn mot eur, och sen euro mot sek. sen kan man dra ut sek mot dollar

   Nu blev powell hökig igen, när datan kom in starkt, och han flaggar för 50 höjning i mars, till 5% styrränta, men många tror att det kommer 25+25 till dvs till 5,50%. Allt beror på datan såklart, men det hade varit konstigt om inte höstens höga räntor slår genom i datan i vår och sommar.

   Detta gör att dollarn kan stärkas ner mot par mot euron.

   Sen när recessionen slår till, eller nåt går sönder, så brukar marknaden bli initialt rädd, och dollarn stärks pga flight to safety, men sen inser alla att detta kommer leda till ändrad Policy av FED, som längre fram leder till bättre tider, och då försvagas dollarn igen. Så på kort sikt, stark dollar mot euron, på medellång sikt svagare.

   Kronan förhåller sig till euron genom ECB. ECB kommer höja 50 punkter nästa vecka till 3%, och många tror att det därefter kommer 25+25 upp till 3,5%

   Om Riksbanken menar allvar med att kronan bör stärkas bör de ligga 50 punkter högre än ECB, så upp mot 4% styrränta i Sverige.
   Detta innebär att kronan borde kunna stäkras ner mot 10,40eur.

   Så eur/usd mot 1 och kronan mot 10,4 euro på kort sikt så får du ut usd/sek 10,4…. dvs i den range vi är nu….

   hoppas det gav lite svar

 3. Henrik skriver:

  När Powell igår pressades på hur mkt arbetslösheten måste upp till för att få ner inflationen till 2% var svaret ca 10%. Låter inte som ngn ”soft landing” precis…?

  • GaStan skriver:

   hahaha nej precis….

   så idag med 3,5% arbetslöshet, så ska den gå cirka 7%. Det motsvara cirka 10 miljoner jobb!

   Något jag var inne på för ett halvårsedan… dvs det handlar inte om inflationsdata… utan för att bräcka inflationen så måste styvt 10 miljoner bli av med sina jobb. Då kapsejsar efterfrågan, företagen slutar höja priser, och börjar sänka dom istället… och så återställs ordningen. Inflationstrenden dödas på riktigt!

   och han har ju sagt inlindat flera gånger att det är problematiskt att arbetslösheten är så låg, att det skapas så mycket jobb, att lönerna taktar på… men han har aldrig sagt att han tänker göra 10 miljoner arbetslösa. Det är ju rätt känsligt!

   Det är ju lite som att skicka ut soldater i krig, och säga till dom ”vi kommer att vinna, men ni kommer samtliga att dö” men det är vad som krävs för att vi ska vinna. Kul för soldaten att veta att dom ska vinna och att han fyller en funktion. Inte så kul att veta att man ska dö….

 4. Totte skriver:

  Hej,
  Tack för fantastisk blogg. Skrev en kommentar tidigare men vet inte om den försvann.
  Undrar hur du tänker kring SEK mot USD och EUR? Vet att du skrivit om det tidigare, vad tror du om SEK om scenariot med SPX runt 3000 spelar ut?

 5. Timothy skriver:

  Onsdagstankar!

  Vi har inverteringar på både 3 mån mot 10 åringen och 2 år mot 10 åringen US över 100 punkter nu….. sådana inverteringar har vi inte sett vad gäller ”3 mån” på evigheter och jag letar mig tillbaka till första halvan av 80-talet för att se sådana inverteringar vad gäller 2 åringen mot 10 åringen. Jag arbetar vidare med mitt arbete och har egentligen inte hittat bra data (mer än att många slarvigt och lite osäkert uttrycker att ja…)att ju större invertering ju värre framtid= skada, läs, i slutändan värre recession eller kraftfullare volatilitet.

  Vad är din uppfattning ang storlek på inverteringarna relativt framtida recession?

  Happy Wednesday! Tack Tim.

  • GaStan skriver:

   Det är en mycket bra fråga…. som jag faktiskt aldrig har tänkt på. Har aldrig sett nån analys mellan storlek på invertering och storlek på bnp nedgång.

   Utan det är som du säger, invertering = recession inom 18 månader.

 6. Anders skriver:

  Skulle gärna se uppdatering kring bostadsmarknaden som ser ut att börja stabiliseras något trots högre ränte förväntningar?

  • GaStan skriver:

   Januari och Februari är säsongsmässigt årets starkaste månader så jag skulle inte dragit på för stora växlar där.. Riksbanken lär höja med 50 punkter till mot 3,5% och sen hög riks för ytterligare 25+25 beroende på vad ECB gör, som beror på var FED gör, vilket bygger på hur datan kommer in…

   Då finns risk för styrräntor mot 4% och då bör en svensk 2 åring ligga på 3,75 och en 5 åring på 3,25% (invertera yield kurva pga kommande lågkonjunktur)

   och vid 3,25 för en statsobligation så borde 5 årig bostadsoblis ligga på 3,75% dvs ungefär där vi ligger idag…

   och givet den räntan kan inte bostadspriserna hålla.

   En annan effekt, som tidigare inte varit pris ledande, är att ett hushåll inte är intresserad av att ta lika stora lån längre när bolåneräntor ligger runt 4-4,5%.

   Innan har hushåll tagit det lånelöftet man fått, men att betala 4,000-4,500kr/mån per lånad miljon mot tidigare 1,000kr blir självreglerande…

   PRISERNA SKA NER

   • E skriver:

    @GaStan: Jag har pratat med 2 st som precis köpt bostad till maxade lånelöften. Tankarna som går hos dessa har varit att det är dyrt för tillfället (4000 kr per lånad miljon) men att det gäller att köpa nu när priserna är pressade för snart kommer lönerevisionerna och när Riksbanken väl beslutar sig för att droppa räntan kommer priserna gå upp snabbt och då hinner man inte med att köpa in sig på marknaden för då vill alla köpa samtidigt. Man betalar alltså lite extra per månad nu och spekulerar i att räntorna går tillbaka och då man köpt in sig till 20% rabatt och får ett väldigt billigt boende. Time will tell vem som får rätt.

   • GaStan skriver:

    intressant take…

    vad jag inte förstår är hur lånelöftena i princip kan vara lika generösa nu som för två år sedan, trots att räntorna gått upp så mycket. Det betyder nämligen att man inte rört kalkylräntan vilket låter helt sjukt i min värld.

 7. Arre skriver:

  Tycker du inte det är konstigt att räntan knappt är upp från gårdagens event, trots hökig FED?

  Finns möjlighet för att growth går upp om räntan går ned? Ser ut som att den kan bryta ned.

  • GaStan skriver:

   njae, korträntor reagerade på Powell..

   men det är inte jättekonstigt att 10yrs inte går upp…. utan de spreadar isär ytterligare mot korträntorna vilket gör att yieldkurvan inventerar ännu mer… vilket är marknadens sätt att säga… ”det som händer nu kommer få konjunkturen att gå åt helvete”.. vilket är precis det FED vill… för då blir 10 miljoner amerikaner arbetslösa, och då har de dödat inflationen rent strukturellt!

 8. Östergren skriver:

  Hej Jonas. Jag hade helt missat SVB innan gårdagen.
  Menar du att deras fail igår var relativt väntad?

  • Östergren skriver:

   Enligt Mr Bow Tie på Bloomberg har SVB aldrig varit en normal bank. Han går till och med så långt och hävdar att det inte är en bank pga deras udda upplägg.

   • GaStan skriver:

    Okej, men spelar det nån roll… det handlar väl om vad det får för konsekvenser rent likviditetsmässigt! Lehman var ju knappast någon vanlig bank heller!

  • GaStan skriver:

   Absolut inte… hade inte hört om den innan

  • Östergren skriver:

   Absolut, det var bara ett konstaterande från hans sida.
   Gjort en extrem kort research på bolaget och de har faktiskt en historia sedan 1987, fick en lidnersk knäpp 2020 under pandemin då aktien tokrusade för att nu falla ihop som ett korthus. Hade kunnat varit vilken meme stock som helst.

 9. Richard Eidestedt skriver:

  Varit lite klagomål på din tajming tidigare Jonas men din kommentar idag om att du inte litade på rallyt borde generera väldigt mycket alfa för alla kortsiktiga traders här 🙂 Well played!

  • GaStan skriver:

   Hehe ja det kan man ju alltid hoppas på… men faktum är att jag är rätt dålig på tajming men desto bättre på nivåer… så att det blir så här är ingen överraskning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.