Tillväxtmarknader

EM har gått ganska hyggligt sen i somras, men ur ett större perspektiv är vi flat sedan 4 år. Även innan uppgången sedan somras. HangSeng nedan illustrerar detta bra! Frågan är om vi ska bryta upp den här gigantiska konsolideringen. Svårt att säga, men när vi väl gör det så är potentialen minst 50% skulle jag säga, och klassiska DM marknader sannolikt underperforma. Men frågan är som sagt NÄR, och idagsläget skulle vi lika gärna kunna ”mean revert” en ca 10%. Visst, exponeringen bland det utländska kapitalet är låg, värderingarna låga, vinstrevideringar varken från eller till… men det räcker liksom inte. Det krävs nåt mer! Min gissning är att det har att göra med förväntad vinsttillväxt. De senaste 4 åren har BNP vuxit betydligt snabbare för BRICS jmf DM…. MEN tittar man på vinsterna har DM bolag varit bättre. Det är ganska anmärkningsvärt. Detta handlar om många saker, dels har löneinflationen varit noll i DM, dels har räntorna varit obefintliga samtidigt som man amorterat. DM har haft nästan deflation, samtidigt som EM från tid till annan haft en kostnadstryck som man inte kunnat kompensera sig för. Det finns många anledningar. Men tids nog borde kopplingen Nominell BNP—Nominell Sales—ökade vinster börja fungera igen… och då tror jag det är dags för EM igen, på bekostnad av DM.

Namnlös1685

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.