Jag tror det. För den som vill vara säker avvaktar man kurser över 1,418. SL är stängning under 1,380.
Jag köper nu på 1,402!
Jag är inte säker på att det inte kommer fortsätta ner längre fram. FED mötet nästa onsdag kväll är en milstolpe som kan röra till det. Kanske inte första dagen, men månaderna därpå. MEN marknaden är rejält översåld och det finns viktiga stöd i de här trakterna. Så strikt tekniskt är det spännande. Jag separerar alltid den Fundamentala analysen från den taktiska/tekniska. USA har uppvisat osedvanlig styrka på sistone, och jag hoppas det håller i sig. En studs, hursomhelst, härifrån känns väldigt sannolik. Som vanligt bör man hålla ögonen på SPX. Stängning under 1918 är negativt, och stängning under 1895 är super negativt.. men det lär rimma med OMX 1,380. Jobba med SL nu när den fundamentala bilden är så osäker.
US Retail sales kom in hyfsat, starkaste siffran på 4 månader, och visar att holiday season kommit igång väl, då den kom in på 0,6 mot väntat 0,4 och fg 0,2.
PPI kom även in den rätt starkt på 0,5% YoY mot väntat 0,2 och fg 0,1. Trots detta är det på en låg nivå, och FED fäster inte särskilt stor vikt vid producentpriserna.
Sen kom Michigan in på 91,8 mot väntat 92,0 och fg 91,3. Det är rätt riktning även om det inte når upp till färväntningarna riktigt.
Tillsammans med Retail så ger det ändå en hyfsad bild av US Consumer. Något de senaste confidence siffrorna inte visat, och där ISM Services även var svag.
Detta ger FED lite mer råg i ryggen att höja nästa vecka,,,,, även om jag inte tycker att datan entydligt pekar på att lönerna HAR eller KOMMER ta fart. Även om det kanske är det mest troliga.
Trevlig helg!
Den här anteckningen från Finansbloggen.com hittade jag i dag. Jag vet ej från vilket år de är, men det år några år sedan.
Det Var ju aktiechefen på Carnegie som drev den. Men mycket intressanta kommentar kom alltid från signaturen g:a stan. Många läsare uppmanade g:stan att ha en egen blogg.
Han skrev dock alltid att han triggade igång på det som skrevs på finansbloggen och vill fortsätta skriva endast kommentar där. Men i dag har ja Ga Stan egen blogg.
En kommentar på finansblogg.com av g:a stan
(Citat)
Det var längesedan man pratade om utdelningar
Det var nån känd investerare i USA, kommer inte ihåg namnet som hade en enkel strategi.
1, Utdelnings yielden måste vara högre än US 10yrs (idag 3,5%)
2, Den genomsnittliga årliga Utdelningstillväxten de senaste 5 åren måste ligga på minst 10%. Inget år får ha sänkt utdelningen. (ex 10kr, 11kr, 12kr, 13kr, 14kr och 15kr)
Alla bolag som platsar i portföljen ska ha lika stor vikt!
Den här strategin Outperformade massivt under -70 och -80 talet. Den gick hyfsat i bullmarket, men gick strålande i Baisse.
Jag undrar vad den avkastat de senaste 10 åren?
Slut citat från finansblogg.com och signaturen g:a stan för några år sedan.
Gud vad nostalgiskt! Kul!
Tror inte det rådet var så dumt faktiskt… Att bara köpa aktier med hög direktavkastningen har inte varit, och är inte melodin, men genom att kräva utdelningstillväxt, så blir den en rätt intressant portfölj. Likavikts resonemanget har fungerat då man per automatik viktat upp bolag med lägre Mcap… Och små bolag har generellt gått bättre än blue ships. På den tiden pratade man inte så mycket om detta…. Men i det kallas det för dividend aristocrats, typ.
Bra att du uppskattade att jag hittat ditt gamla inlägg.
Nu dagsaktuellt inlägg, aktuellt sedan åtta år.
Aktier är ej upp i verkliga mätmetoder.
De är endast upp därför att världen har ökat sin totala skuld med 50 procent eller omkring 70 trillioner dollar sedan kraschen i augusti 2007.
I en normal värld skulle detta ha inte bara orsakat inflation utan hyperinflation.
Detta beror på att dessa enorma skulderna ej gått till medborgarna att konsumera. Pengarna har aldrig nått vanliga människor.
Pengarna har endast gått till det finansiella systemet för att ge banker, stater och ekonomisk ersättning för den spekulationen.
Detta läser jag på kingsworld.news i dag. Detta är exakt vad jag själv anser och skrivit i alla blogginlägg sedan 2007.