Teknisk navigering efter 1730 toppen

1,730 blev tydligen toppen för den här gången.

Mitt target i kommande rekyl, givet att 1,730 var toppen, ligger nu på 1,500-1,550 vilket utgör Fib38/50 nivåerna. Jag tror många är greedy och letar efter 1475 nivån, men just därför vänder det högre upp.

Jag är positiv till att köpa i detta område så länge som 1,475 håller för stängning. 1,475 är livlinan mellan Covid-19 Våg-2 och Back to Normal. Dvs marknadens syn på antingen eller.

Här och nu är vi på väg ner mot 1,600-1,630. Därifrån kommer det att studsa upp mot 1,665-1,680. Därefter vänder det ner igen mot 1,500-1,550. En A-B-C.

Om det mot förmodan bryter upp över 1,680 då är den här rekyl fasen falsk. Då kommer vi på nytt attackera 1,730 och troligtvis fortsätta upp mot 1,760 och 1,820 och i ett senare skede få rekyl fasen. Då är nuvarande svaghet en del i mars-rörelsen som i så fall inte är avslutad. Men så länge som som 1,680 håller så väntar 1500-1550 och mars rörelsen är avslutad.

Anledningen till att vi INTE är inne i riktig rekyl fas/mars rörelsen är intakt är om köparna hittar tillbaka på allvar i FAANG/Nasdaq/defensive growth. Hela marknaden ex FAANG et al  kan inte vara inne i rekyl fas, samtidigt som ovan befinner sig i Hausse. Därför är det viktigt att se hur Nassen beter sig. En anledning till varför köparna faktiskt kan komma tillbaka på allvar i Nassen är FED. De garanterar noll ränta 2021 ut. (Något de förvisso kan ändra på en eftermiddag). Så alla som tror på fin tillväxt i Amazon, men ändå successivt högre räntor nästa år i en normaliserad värd kan nu pensla in fortsatt lägre räntor i sin kalkyl, och då blir Amazons framtida vinster ännu mer värda än om FED hade förväntats höja nästa år. Men precis som att detta bull case kan sabba rekylen, så kan det lika gärna inte göra det, utan istället vara en anledning till nästa rörelse när rekylen är avklarad. Rekyl är huvudtemat så länge som OMX inte stänger norr om 1,680 alltså.

Rekyl gäller så länge som 1,680ish håller. Target 1,500-1550. Där ska man köpa. Stopp loss vid köp 1475. Bryter vi 1,680 väntar 1,730/1,760/1,820.

—————-

Från Sverige har vi fått inflation. Kärninflation CPIF ex Energi kom in på 1,2% mot väntat 0,8 och fg 1,0. Inte så mycket att bråka om. Normaliseras ekonomin i höst kommer den repa sig mot 1,5-1,7%. Men i dagens halvpissiga konjunktur så får vi räkna med en rabatt mot normalen. Riksbanken fäster ingen vikt vid detta. Ska inte göra heller. De ska bara fortsätta att köpa bostadsobligatoner så att spreadarna mot statspapper är lågt, vilket gör att vår bostadsmarknad, och vår stock med bolån, hushållen räntekostnader, samt bostadspriserna håller sig hyfsat stabila. Detta är vår achilleshäl. Den starka kronan är ännu inget problem. Det är inte så att vår export hade skenat om den varit 5% svagare. Det är inte heller så att vi importerar som galningar för att kronan är stark. Tvärtom kommer vi spendera våra Mallis pengar i Sverige denna sommar. Att vi gör det minskar importen (när vi semesterar utomlands är det negativt, dvs samma som import. När turister kommer till Sverige är det samma som export, dvs positivt). Någon uppmärksam tänker att turister från utlandet kommer ju inte till Sverige. Det är riktigt. Men vi Svenskar spenderar mer utomlands på sommaren än vad turister spenderar i Sverige. Nettoeffekten är negativ. Dock inte i år. Detta kommer ha en riktigt fin effekt i sommar på BNP.

Igår kom även US core CPI in på 1,2 mot väntat 1,3 och fg 1,4. Likt Sverige också under sin  normal kring 2,0% (baserat på lönetryck och normal tillväxt). Den kommer ligga där så länge som ekonomin är svag och röra sig så sakterliga uppåt när ekonomin normaliseras. Man kan tänka att diffen mot normalen är alla ”Covid-19 Reor” som pågår över hela världen. När Covid försvinner så försvinner Reorna. FED bryr sig inte om den här just nu.

 

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Teknisk navigering efter 1730 toppen

 1. Patrick Bateman skriver:

  Intressant igår fedmötet…de funderar inte ens på.att höja räntorna…funkar bra så länge dollarn inte kollapsar 😉

  Spännande läge att kolla hur dollarn beter sig närmaste veckorna!

  Har du några kritiska nivåer på dollar index som du kollar på?

  • GaStan skriver:

   Dollarn är en smart rackare… tror svagheten går mot sitt slut faktiskt… går vi nu in i lite mer risk off/rekyl mode så tror jag snarare på en förstärkning…

 2. Hugo skriver:

  Hur fungerar egentligen bostadsobligationerna i jämförelse med statsobligationerna? Och varför hade spred:en ökat (om inte RB hade börjat köpa bo.ob) i just detta läge? Vad är det som definierar detta för nuvarande läge?

  • GaStan skriver:

   Spreadarna i alla obligationer började ta fart när marknaden insåg att det vankades recession. Dessutom är många oblisar illikvida vilket kan förvärra läget.

 3. Johan skriver:

  Räcker 1475-1500 om vi även ska börja prisa in Biden? Eller är det för tidigt..

  • GaStan skriver:

   1500-1550 räcker tror jag…. och nej, Biden pr inte med där, men det är lite tidigt ännu tror jag

   • OXYD skriver:

    Att man aldrig lär sig lyssna på dig. 😉

    Tror du fortfarande 1550 räcker efter dagens smäll?

   • GaStan skriver:

    Det brallase på lite mer än väntat… men det lär komma en studs. Givet svagheten kanske inte den når så långt som planerat. Därefter ny runda nedåt… och JA, tror man kan köpa i intervallet 1500-1550 med stopp vid stängning under 1475. Viist, de stora riskerna finns kvar, dvs Corona våg-2 / Biden…. men de var anledningen till att sälja 10% högre upp, inte att INTE Köpa 10%+ längre ner… marknaden skrämmer, men vänd till din fördel. Inte tvärtom!

 4. Simon skriver:

  Tror du att den positiva netto-effekten av utebliven turistsäsong för Sverige kommer att stötta BNP trots att service-sektorn eller ”turist”-sektorerna går för halvfart? Min bild av sektorn är att hälften så många kunder spenderar hälften så mycket pengar när de är ute på restauranger etc. Hur ser du på risken att svenskarna spenderar sina kronor utomlands över internet istället för fysiskt? (Alltså inköp av varor från utlandet i form av kapitalvaror)

  /Simon

  • GaStan skriver:

   Bra synpunkter, svårt att veta exakt såklart… men bara utifrån vänner och bekanta så kommer man spendera ”europa semestern” hemma, och det är inte småpotatis, men det är klart att det mesta som spenderas på byggmax och biltema i sommar är inporterade varor, även om det gynnar våra atbetstillfällen

   • Simon skriver:

    Precis, jag tänker att en relativt stor andel kommer att gå på ”indirekt import” genom köp av varor och inte tjänster så att säga. Blir intressant att se hur mycket som spenderas kontra läggs på hög ”tills världen öppnar sig igen”. Den som lever får se! trevlig helg så länge så håller vi tummarna för en sommar värd namnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.