Hox Valuegard

Hox Valuegard kom in starkt. Räntorna har vänt upp i Usa och bla dragit med sig svenska bostadsoblisar, som vänt upp från svagt negativa till positiva. Rent modellmässigt pekar de fortfarande på uppsida i marknaden på c5%.

Hösten borde alltså fortsätta att bjuda på en stark marknad. Men om Fed avstår från att sänka i december så borde räntorna fortsätta upp. Om de drar med sig andra räntor så kommer även svensks bostadspapper göra det. I ett sånt läge kan vi rulla in i 2020 med en marknad i balans mellan priser och räntor. Vi får även se hur Ingves gör i december. Höjer han så kanske priserna till och med kommer ner igen under 2020. Vi får anledning att återkomma till det här helt enkelt.

————-

Philly Fed kom in på 12 mot väntat 10,5 och fg 16,8. Bättre, och diskrepensen till ISM Mfg kvarstår. Vet inte vad jag ska tro faktiskt. Vissa av underkomponenterna var svaga

I nästa vecka kommer Flash Pmi’s…

Nu är jag mest intresserad av att surpriseindex ska fortsätta att stiga. Liksom räntorna. Kan handelsavtalen i oktober utmynna i nåt oväntat?

Trevlig helg!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Hox Valuegard

 1. Leif Andersson skriver:

  Om jag inte missförstått så har de internationella marknadsräntorna större påverkan på svenska bolåneräntor än riksbankens styrränta (åtminstone på nuvarande träsknivå). Det är därför bolåneräntorna fortsatt falla trots Ingves modesta höjning i slutet av förra året.

  I och med att värnskatten avskaffas ser jag framför mig ett stort extra inflöde av pengar till aktie- och bostadsmarknaden nästa år. Inte helt osannolikt att aktier i stabila företag med hög direktavkastning kommer att gå upp kraftigt när värnskattepengarna ska investeras.

  • GaStan skriver:

   Just har det varit int räntor. Men Riksbanken har också inflytande, men inte för tillfället.

   Hur mycket pengar frigör värnskatten? Inte säker på att den är tillräckligt stor flr att påverka

 2. Leif Andersson skriver:

  Sex miljarder per år varav majoriteten av pengarna sannolikt ska in på börsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.