Flash PMIs

Det har kommit flash pmi’s idag, och det känns som jag är den ende i hela världen som är lite positiv till datan.

Vi börjar med det negativa,

Tysk Mfg flash Pmi kom in på 41,4 mot väntat 44,0 och fg 43,5….mycket svagt och det är numera troligt att Tyskland kommer vara i recession, dvs negativ tillväxt YoY, under Q4.

Euro Mfg flash Pmi kom in på 45,6 mot väntat 47,3 och fg 47,0. Även det svagt. Inte recession, men tillväxt mellan 0,5-1,0%. Klar försämring från fjolåret, vilket många ser varje dag på jobbet. Men ingen recession ännu!

I eftermiddags kom Usa:

Flash Mfg Pmi kom in på 51,0 mot väntat 50,4 och fg 50,3. Bättre

Flash Service Pmi kom in på 50,9 mot väntat 51,5 och fg 50,7. Nådde inte upp till förväntningarna, men bättre än sist.

Jag säger så här… i absoluta termer är inte datan bra, men derivatan börjar vända.

Jag tror att det sämsta kvartalet kommer bli Q4a i Usa och redan i Q1 blir det bättre. Kanske kan q4 till och med bli bättre än q3, även om det är osäkert!

Jag tror ju Fed har sänkt färdigt, men risken är att Fed måste fortsätta sänka så länge som bnp inte visar ljusglimtar. Därför finns risken att de sänker i december trots att annan data blir bättre. Base case är ingen sänkning, men det är för att jag är data optimist, och för att jag inte anser att Fed bör sänka. De skiter såklart i vad jag tycker!!

Europa är ju helt beroende av Usa och Asien, och brukar ändå alltid följa USA med nåt kvartals fördröjning, så om USA vänder upp under första halvåret nästa år, så borde Europa göra det senast under andra halvåret.

Börsen prisar in sånt här ett halvår innan. Är det inprisat?

Tja, SPX handlas i stort sett till ATH så spontant hade man kunnat säga att börsen Diskar stora delar av detta. Men njae… skiter man i räntorna så har vi kanske 10% uppsida, tar vi de låga räntorna i beräkningen, då ser jag 10% till. Totalt 20% uppsida givet att recoverien kommer med besked….

Nu fattas bara att ISM fattar detta också…

Idag sket marknaden i ovan. Yuanen försvagades och räntor sjönk. Man gillade tydligen inte att kineserna åkte hem lite tidigare….

/Jonas

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Flash PMIs

  1. Stefan Johansson skriver:

    Uppdatering GLD/SLV/TLT/IEF/USDSEK/OMXS30

    TLT
    60 dagar (börsdagar) + 8 %, 120 dagar 15 %
    IEF
    60 dagar + 3 %, 120 dagar 8 %
    GLD
    60 dagar + 10 %, 120 dagar 17 %
    SLV
    60 dagar + 21 %, 120 dagar 23 %
    USDSEK
    60 dagar + 4 %, 120 dagar 5 %
    OMXS30 i SEK
    60 dagar + 0 %, 120 dagar 5 %

    Hur man beräknar förändringen i SEK – pedagogiskt för en ekonom:

    För att räkna om TLT-SLV:s förändringar så ta resp periods förändring ovan dividera med 100 och lägg till 1. Gör sedan samma sak för förändringen USDSEK för att sedan multiplicerat detta belopp med belopp i meningen innan varefter resultatet minus 1 och sen multipl med 100

    Ex: SLV 60 dagar, 1,21 * 1,04 = 1,258 således 25,8 % förändring i SEK.

    Lycka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.