Tekniskt avgörande läge

Usa fortästter upp ikväll påhejad av allehanda positiva data. Eller rättare sagt en salig blandning av halvviktig och närstintill oviktigt info, där gemensamma nämnaren är att den inte är särskilt ledande, dvs den säger rätt lite om framtiden. Nåja, det spelar ingen roll. Optimismen regerar och det går upp. Står man utanför marknaden, som jag delvis gör, är man en looser. Trist!

Vad har hänt? Vi fick en säljsignal 1 augusti när vi bröt ner. Visst vi hade lite lägre toppar innan som sladdrade om att nåt var på gång, men final fick vi då. Nu är vi uppe på motståndsnivåerna som även testades i oktober, då vi täppte gap på 1037. Hela området 1037-1060 är ett motståndsområde. Vi hade lite småsignaler i december att detta område skulle testas, nu är vi där.

Kommer det att hålla? Jag vill ju tro det. När jag steg av, av fundamentala skäl, kring 950, så insåg jag att det fanns en rätt stor möjlighet att detta motstånd skulle testas igen. Jag trodde självklart att risken att vi skulle testa bottnarna var ännu större, annars hade jag aldrig hoppat av. Men jag trodde ALDRIG att detta motståndsområde skulle komma att passeras. De kommande dagarna kommer ge svaret om vi får en solid teknisk köpsignal, ett trendskifte.

Jag vill ju inte tro det av fundamenala skäl. Börsen diskar framtiden. Men jag ser inte hur europa ska ha börjat lösa sina problem till sommaren, ellerhur usa ska börja växa snabbare med en deleveraging privat sektor och en publik som inför austerity eller hur kina ska återgå till sin forna tillväxttakt? För det är just de här sakerna som man börjar diska om vi får en köpsignal och börjar resan mot gamla toppar.

Varför är us 10 åringen under 2 pct
Varför är dollarn så stark
Varför är ecri på en nivå som åtminstone flaggar för mkt låg tillväxt
Varför är china pmi så låg
Varför är de långa räntorna i italien så höga
Varför kommer man inte överrent kring grekland
Varför lär det inte komma nåt fruitful av kommande sarkozymöten
Varför har inte oecd LEI vänt upp
Varför vänder us gasoline prices upp
Varför har inte conferenceboeard LEI vänt upp
Varför går kreditsreadarna mellan Bunds och övriga isär ännu mer
Varför stiger kredit spredrana mellan Sov debt och BAA

Det stämmer inte. Börsen prisar in nåt som kreditmarknaden och ledande indikatorer inte gör, ÄNNU. Är börsen smartare, njae, den brukare vara naivare… Ofta har den fel, ibland får den rätt.

Om vi nu får en teknisk köpsignal trots allt så tänker jag agera på den. Oftast får man en ny fräsch chans att köpa lite billigare än när själva signalen ges, så den tålmodige avvaktar. Men likförbaskat är det en köpsignal.

Min huvudtes är trots allt att den här uppgången, och optimismen, är temporär, och det finns pessimism around the curve. Men som alltid, känns det osannolikt var den ska komma ifrån!

Någon som har nån insiktsfull input, som inte bara beskriver nuläget, utan är framåtblickande?

Sitta på cash när det går upp är roligare än att sitta på aktier när det går ner… Men just nu är det en klen tröst!

Being wrong is part of the game, as long as you are more right than wrong.. Sa nån klok man!

Trevlig kväll!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.