Dagens skörd

Många vill se QE3 i höst… men jag tror det kan blir svårt om inte core-CPI alt core-PCE kommer ner mer… nu senast kom PCE som går i rätt riktning men är på en fortsatt hög nivå!

core PCE juni YoY%

Huspriserna i USA är en viktig del, precis som här hemma, av hushållens förmögenhet. Det finns starka kopplingar till konsumentförtroende, bankernas beteeende etc. Case shiller presenterade precis priserna för maj. De var ner -0,7% YoY, väntat var -1,5% och föreg. -1,9. Bättre. I absoluta termer har faktiskt priserna stigit i 4 månader nu… men det blir lätt lite hårklyveri. Chartet nedan visar priserna i abosluta termer. Den visar hur de mer eller mindre varit flat i 3 år. Det är bra att de inte faller. MEN, för att göra någon egentlig skilnad hade behövt stiga med 20% från dagens nivåer. Detta är inte troligt. Så när ni läser att Amerikanska husmarknaden håller på att resa sig och kommer få en positiv påverkan på US ekonomin…. ta det med en nypa salt än så länge!

Chicago PMI kom precis. Den har från tid till annan varit en bra guide till ISM. Den kom in på 53,7 mot väntat 52,4 och föreg. 52,9. Har vi sån tur att ISM bottnade förra månaden? Eller pekar de andra regionala indexen i rätt riktning? Imorrn vet vi!

Conference Board publicerar sin mätning över US Consumer Confidence. Vissa tycker den är bättre än Michigan index. Den kom in på 65,9, mot väntat 61,5 och föreg. 62. Bättre. Kanske inte är omöjligt att amerikanen rycker upp sig till hösten trots allt 🙂

ps. Såg att börsen stämde av sin gamla topp, numera motstånd, på 1071 idag. Så nu har vi stämt av 3 av fyra motstånd 1035/ca 1050/1071/ca 1080… i den här rundan. Kommer datan in dåligt imorrn så kan det ju mycket väl vara toppen vi såg idag, men rent tekniskt är det inte jättevanligt med så perfekta dubbeltoppar… ds.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.