Dagens skörd

Är vi inne i rekylen eller inte? Dagar som de här får en åtminstone att tro att 1094 var toppen…. och det är möjligt att vi studsar härifrån för att stänga gap och eventuellt sätta lägre topp… men jag siktar på att börja addera så smått vid 990-1020… med stopp loss såklart. Men vem vet… vi kanske handlas över 1094 om två veckor? Alla blickar riktas mot 1, ECB 6/9 och 2, Jackson Hole och (3) stimulus av PBoC

Consumer confidence i Europa var riktigt dålig igår, men det är inte så konstigt egentligen. Jag är ju skeptiskt till Europa, och jag bor i Stockholm. Tänk då på hur en arbetslös i Madrid känner sig!!!! Hursomhelst, consumer confidence är inte ledande data även om det har en impact på Företagens försäljning. Cons confidence kan bäst beskrivas som en indikator som beskriver nuläget!

För en stund sen kom US Durable orders…

Durable orders var upp 4,2% MoM mot förväntat 2,4 och föreg 1,3…. så för blotta ögat ser det bra ut, MEN

Durable orders Ex transport kom in på -0,4 MoM mot väntat 0,5 och föreg. -1,4. Klart sämre!!!

YoY siffran blev 0,0% mot föreg. 2,5%.

Oftast väljer man att titta på just Ex transport då det ger en mer ren bild av efterfrågan. Vad handlar detta om? Jo rensat för Motorfordon och reservdelar så var siffran dålig. Däremot hade just motorfordon den största uppgången sedan juli-2011. Detta beror helt enkelt att Boeing fått en stororder under månaden. Men rensat för den här, så var det svag data.

Dur Orders Ex Transport YoY%

Trevlig helg!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.