MS ledande index pekar fortsatt nedåt

MSBCI, Morgan Stanley Business Condition Index, som jag har pratat om tidigare kom in dåligt.

Sentiments indikatorn, det svarta strecket nedan dippade ordentligt, och förklaringen är oron kring Fiscal Cliff. Å andra sidan kommer det positiva nyheter kring Fiscal Cliff, ja då slår den tillbaks. Ser man historiskt har den varit snabb i vändningarna….

Den andra Composite MSBCI är mer lik ISM. Det dippade ordentligt förra månaden då Hiring och Hiring plans komponenterna var dåliga. I den här mätningen späs pessimismen på av att Advanced bookings, den som är mest lik New order, var dålig. Det här är inte bra!!

Samtidigt tror jag att skulle det börja komma ut positiva saker som pekar på en lösning av Fiscal Cliff oron…. ja då kan detta vända på en femöring!

För en stund sedan kom EZ Flash BNP för Q312… den kom in på -0,6% YoY mot väntat -0,7.. bättre. Q212 var -0,4% så recessionen har blivit lite lite lite värre. Men spontant måste jag säga att den är högst måttlig så här långt…. om man bara hade läst tidningarna senaste halvåret hade man trott att det var -6% :-)…. nåja frågan är om Q312 är lågpunkten. Känns som att Q412 faktiskt kan bli snäppet sämre. USA bottnade ju i Q2, då Q3 var snäppet bättre. Om europa ska följa sedan så ligger de ett halvår efter USA, och därmed skulle botten komma under Q4. Q113 skulle i så fall bjuda på bättre tider. Den siffran kommer i maj nästa år… och om börsen vänder upp en till två kvartal innan BNP siffrorna så börjar det ju bli hög tid nu???? Om inte Fiscal Cliff gör att det vänder ner igen…. kom igen nu Obama… Cut a deal för helsike!!!!

Annonser

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.