Dagens skörd

IFO-index över klimatet inom näringslivet i Tyskland sjönk till 111,1 i mars, jämfört med reviderade 111,3 föregående månad (111,2), rapporterar Bloomberg News.

Analytiker hade räknat med att indexet skulle ha sjunkit till 110,5, enligt Bloomberg News prognosenkät.

Index över förväntningarna om framtiden sjönk till 106,5 i mars från oreviderade 107,9 månaden före, väntat var 106,8. Index över det aktuella läget steg till 115,8 från reviderade 114,8 (114,7), väntat var en nedgång till 114,6.

Kommentar: Tar man IFO framtida förväntningar minus IFO aktuella läget, så har det varit guidande för hur huvudindex ska bli (inte alltid men ofta) och detta visar att IFO bör snarare gå ner, än upp, kommande månader. Detta är helt i linje med att Amerikanska ISM toppar ur och vänder ner, och helt i linje med China PMI som länge varit svagt.

Den korta förklaringen är som jag ser det är att Kina fortfarande är en motor i världsekonomin, men den går inte på samma högvarv som tidigare. Att den tidigare har gått på högvarv förklaras av gigantiska Investeringar i landet. Främst i bostadsbyggande. Vissa hävdar att det finns en bubbla i Kinesiska bostäder. Dels i form av prisbilden, dels i form av efterfrågan (finns gott om tomma lägenheter). Detta kanske är sant? Men spelar det nån roll? Tror nån på allvar att Kinas regering, med de reserver de sitter på, skulle tillåta en fastighetskrasch med allt vad det innebär i form av arbetslöshet och revolter???? Jag tror inte det!!!! Det skulle kunna sluta mycket illa i så fall 😦

MENA kris, Japan katarstrof och Portugal utan styre…… skit i det säger svenska aktiemarknaden som snart handlas på samma nivåer som innan de dåliga nyheterna.

Den långa trenden på Svenska börsen är alltjämnt stigande!!!!

Den korta trenden på Svenska börsen är fallande…. men den ser ut att kunna testas idag alt nästa vecka. Min tes är fortsatt att den kommer toppa ur och vända ner. Inte pga Portugal, MENA eller Japan…. (de där är bara Media brus) utan pga att konjunkturen planar ut och vinstförväntningar är för höga.

Trevlig helg!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.