Full koll

I natt hade vi Cina PMI som kom in som väntat 50,7 mot 50,2… men det är logiskt om det togs in positivt då flash PMI indikerade sub 50.

Euro PMI kom även den in som väntat…. den indikerar att problemen i Europa även påverkar kontinenten totalt sett samtidigt som avmattningen i Asien börjar göra sig påmind. Fler räntehöjningar från ECB känns inte så troligt!

I eftermiddag kommer ISM… och på tors/fre den MYCKET viktiga sysselsättningsdatan. I det här skedet har vi inte råd att ha dålig sysselsättning. Det kan stjälpa recoverien, och tvinga oss in i ny recession. Detta skulle få FED att agera, dvs QE3… men det är inte säkert om det hjälper, och det är långt ifrån säkert att det blir den win-win situationen som det blev hösten 2010 börsmässigt!!!

Politikerna måste komma överrens (inte för att de inte kan betala igen US debt, för det kan de ALLTID till skillnad från Grekland), och amerikanska företag som faktiskt mår rätt bra (80% av SPX bolagen har hittills slagit förväntningarna ännu ett kvartal) måste återfå condfidence och börja anställa, investera eller dela ut pengarna. Senaste BNP siffran från USA var helkass. Visst, det var mkt pga Japan och bensin priser över $4…. men ändå!!! Det är dags för 2H11 ”recovery av the recovery”.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.