Credit suisse baissar

Åtminstone strategerna på NewYork kontoret.

De sänker från 1275 till 1100 på SPX… typ där vi är idag. Tack för det liksom, och vad vill dem att jag ska göra med den infon, sälja nu? Hallå!!!

Nytt sannolikhetsberäknad EPS landar på usd81 för nästa år


Ganska kul jämförelse med hur det såg ut för 4 år sedan!!!

Annars förundras jag över alla strategers rapporter man får in…. varför är det ingen som säger det uppenbara! (förutom Handelsbanken som konstaterar att de har haft fel i sin tro att börsen skulle upp)

så här är det;

Antingen kommer börsen fortsätta ner, i syfte att prisa in sämre tider (dvs earnings contraction) eller har börsen fel om framtiden och kommer ralla järnet när den inser det!

Blir det sämre tider? Det är det ingen som vet… visst Pilly Fed, consumer conficence, Amerikanska långräntor säger alla att det ser risigt ut. Samtidigt säger ISM mfl att detta bara är LTG och svag tillväxt, men inte RECESSION. Det går inte att säga antingen eller utan att betta.

De som var positiva till börsen i våras, bla undertecknad, har mer eller mindre suttit med ner, och loosat pengar. Å andra sidan var många av oss med fram till topparna under våren och tjänade pengar, tog del av finfina utdelningar etc. Baissarna däremot hoppade ju inte av på vårtopparna utan varit baissiga länge, ofta med aneldning av PIIGS och US debt crisis…. och de missade garanterat uppgången från juli-2010 till maj-2011 som uppmätte hela 36% på SPX. Visst, just idag, är det lätt att säga att den uppgången behövde inte jag när den är utraderad idag… men läget kan vara helt annorlunda om 6 månader. Vad säger dem då? Vad jag menar är att just idag är baissarna vinnare (och haussarna framstår som naiva och loosers), men för 3 månader sedan var haussarna vinnare (och baissarna var naiva och loosers), om 3 månader är det X? som har rätt. Ingen har egentligen haft mer rätt än den andra kategorin anser jag.

Kalla mig naiv, men jag vill inte stå utanför en uppgång på 36% på SPX. Men jag vill inte heller följa med i ett fall på 20%. Än så länge vet jag ingen som har haft rätt i både upp- och nedgång.

Än så länge har de flesta varit som en trasig klocka… det vill säga visat rätt tid 2 gånger om dagen.

Sen kan man fråga sig, hur ska man utvärderas för att man inte ska vara en trasig klocka?

De flesta svarar, på lång sikt. Säg att du måste slå index på 5 års sikt. Men är det bra? Jag menar, tänk om du har haft ett höjdarår, och därefter nätt och jämnt gått som index de övriga 4 åren. Det är ju ingen bra prestation. Du kanske bara hade flax det där vinnaråret? Enligt mig är det MINST dåliga utvärderingsmåttet RULLANDE 12m. Det är tillräckligt lång tid för att inte vara slumpen, och inte för kort för inte kunna göra skillnad.

Mitt råd, UTVÄRDERA dig själv en gång i månaden på 12m RULLANDE basis. Har du inte slagit jmf index i minst 50% av perioderna så är det frågan vad du gör i marknaden.

Credit Suisse ligger farligt till ur det här avseendet! Det är synd för deras analys har varit stark hittills.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.