Dagens skörd

Sista handelsdagen i kvartalet och vi har sett konstiga rörelser hela veckan… windowdressing!

China HSBC PMI kom inatt. 49,9 vilket var samma som månaden innan. Prelvärdet hade indikerat 49,4. Så detta borde ses som good news. Analytiker på hsbc sa att det indikerar en GDP YoY på 8,5-9%. Min tolkning är att det är NO hardlanding utan soft landing som gäller… detta är ganska konsensus. Men risker finns, många hävdar att social housing håller uppe siffrorna, och skulle priserna börja falla på den comerciella fastighetsmarknaden så kan detta enkelt få landet att gå in i hard landing mode. Inte för att jag tror att myndigheterna skulle tolerera detta men ändå….

Idag fokuserar jag på Chicago FED, den har varit bra på att guida ISM som kommer på måndag. Bortsett från Eurokrisen anser jag att New order komponenten är att yttersta vikt. Det handlar om i vilken utsträckning USAs ekonomi tog stryk av tumultet i augusti. Förväntningarna ligger på 56,5, samma som föreg månad.

Trevlig helg!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.