Corona, TA och börsen framöver


Okej, här kommer lite kaffesump.

Så länge som Usa genererar 20,000 +\-5,000 nya corona fall om dagen så tror jag vi kan röra oss mellan 2,470 och 2,650 på SPX. Bryter vi upp över 25,000 så väntar lägre nivåer… typ återtest av AllYearLow. Går vi ner mot 15,000 bryter vi upp. Dödsfallen kommer med två veckors fördröjning. Enkelt va?

Så länge som siffran över dagligt smittade stiger (negativ derivata), så kommer dödsfallen öka kommande 2-3 veckor. Vi behöver se en stabilisering av antal smittade för att kunna tro på en stabilisering. Sett till EN dag kan det dessutom fladdra, utan vi måste upp i ett par tre dagar för att kunna lita på slutsatserna.

Fördelen med att titta på antal smittade är att siffran är tidig. Nackdelen är att den är opålitlig. Inte för att den inte fångar hela befolkningen som många tycks tro. Nej om man testar 10 så finns det förmodligen 90 sjuka till. Testar man dagen efter och man hittar 20, då finns det förmodligen 180 till. Så proxyn fungerar troligtvis hyfsat. Problemet är snarare man som i Sveriges fall börjar testa fler än tidigare. Sannolikt hittar man då fler sjuka, och då verkar det som om derivatan förändras till det negativa UTAN att spridningen egentligen har ökat. Man bara testar fler. Det kan också vara det omvända, dvs om man i USA ex slår i kapacitetstaket för hur många man kan testa dagligen. Då kommer det se ut som derivatan förändras till det bättre UTAN att den egentligen har gjort det. Man bara testar ett mindre urval av sjuka.  DÄRFÖR är det viktigt att även följa dödstalssiffran, som inte ljuger. Problemet är som sagt att den är fördröjd med 2-3 veckor.

USA kör ju ingen lock down utan infört begränsningar ungefär som vi. Samtidigt ligger man efter med en vecka eller två… så frågan är NÄR derivatan kan vända där? Från myndigheternas sida där säger man att antal döda kommer toppa den 15 april på 2,200. Den insjuknade 17 dagar innan. Den 30 mars. Om de har rätt så måste alltså antal smittade börja sjunka nu… alltså från gårdagens 25,000 är vi inte på väg mot 30,000 utan 20,000 närmaste dagarna. Annars kommer de ha fel i sin prognos. Just nu tror jag marknaden BARA tittar på detta och avvaktar. Beroende på utfall… ja där har du nästa stora börsrörelse.

—————–

Kinesiska Caixin Mfg PMI kom i morse in på 50,1 mot väntat 45,5 och fg 40,3. Otroligt bra. Samma som den officiella siffran, så läs gärna min kommentar nedan. Kinas hjul har börjat rulla, och den stora frågan är egentligen…. Har de kunnat tygla viruset?

Från Tyskland kom Mfg PMI in på 45,4 mot flash 45,7 och fg 48,0. Från Europa kom den in på 44,5 mot flash 44,8 och fg 49,2. Det är fan inte dåligt. Några tankar som passerar mitt huvud är att siffrorna pekar på att

1, I den europeiska tillverkningssektorn gick man till jobbet i stor utsträckning i mars. Får vi en total lock down i Europa, så kommer den här siffran att falla väsentligt.

2, Efterfrågan på varor är god. Vad handlar det om? Jo dels att folk fick lön 25e februari, och de satte sprätt på den. Nej, de reste inte, nej de gick inte på restaurang, nej de besökte inga shoppingcenter. Men de handlade. Vi får se hur spridningseffekterna tar sig framöver. Kanske tvingas man dra ner på shoppingen nästa månad om det tryter.

Nyckeln i den här krisen, dvs om den kommer vara 1, anledningen till långvarig global recession, likt 2008-2009 ELLER 2, ett one time event som gör att vi på hösten är på benen igen…. handlar om TID. Hur lång blir den. Inte omfattning i samma grad. Jag skulle säga att kör man Lock down i EN månad globalt, och sen tillbaks på fötterna, och alla gör det samtidigt, så återgår ekonomin till det normala. Visst, det uppstår en kostnad. Ungefär som varje söndag när allt är stängt. Men är lock down bara tillräckligt kort så är det inga problem.

US Mfg PMI kom in på 48,5 mot flash 49,2 och fg 50,7. ISM Mfg kom in på 49,1 mot väntat 45,0 och fg 50,1 samt New order som kom in på 42,2 mot senast 49,8. Starkt säger jag, och verkligen inte med raketfart mot global recession, för detta kräver siffror under 40 i några månader. Analysen påminner om Europas ovan. Men datan är knappast leading längre, och förvärras krisen, eller snarare vänder i Corona derivatan så att vi kan fira Midsommar i lugn och ro…. ja då lär de bli sämre. Men so far so good! Det är bättre än motsatsen!

/Jonas

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

62 kommentarer till Corona, TA och börsen framöver

 1. badibalja skriver:

  Tar man en titt på Johns Hopkins så ser det det inte så hoppfullt ut! https://coronavirus.jhu.edu/map.html
  Känns som man var sent på bollen så det bör bli rejält obehagligt innan det vänder, hoppas jag har fel.

  • GaStan skriver:

   Nej du har rätt… men börsen prisar framtiden. Därav vi måste hålla koll på derivatan.

   Men april kommer bli ruggigt… bara i lilla Sverige kan vi räkna mellan 1000-5000 döda skulle jag säga. Sen i maj tror jag i princip det försvinner…

 2. bertk skriver:

  Hej

  Tack för dina kommentarer, alltid intressant att läsa .

  Igår, 31/3 nya corona fall i USA: 24 742 st, dagen innan : 20 297. Ökar snabbt och det ser ut som om det går över 25 000 redan idag !

  • GaStan skriver:

   Jag menade ju inte det som någon exakt vetenskap utan mer i termer av att derivatan kan vara stabil, förbättras samt försämras… och sen översätta det i olika börsscenarior.

   Fortsätter smittade upp, så räknar jag med att vi fortsätter ner

 3. Markus skriver:

  Jag ser en risk att USA inte hinner testa alla som vill bli testade vilket gör att insjuknade skulle kunna bli missvisande. Säger inte att det är det idag men om de blir för många smittade finns risken att sjukvården inte hinner med. Om det är fallet är dödsantalet en bättre indikatior, trots att den är två veckor laggande.
  Tack för bra tankar och texter!

  • GaStan skriver:

   Jag har funderat på detta… och kommit fram till att det verkliga antalet inte är intressant ändå.. min tanke är så här: säg att ett land har 100 i testkapacitet. Dag 1 kommer det in 10 st som känner sig sjuka. Förmodligen finns det 90 till med måttliga el inga symptom, men de testar inte sig. Dag två kommer det in 20 som testar sig, och det finns förmodligen 180 till som insjuknat. Mamn behöver inte känna till 90 eller 180… om 10 till 20 är hyfsade proxys. Det intressanta är att siffran går från 10 till 20. Sen nästa dag kanske de blir 30… då är det positivt för ökningen är 10.. lika stor som dagen innan. Hade det varit 35 är det negativt då ökningen accelererat från 10 till 15. Man kan se på dödafallen på exakt samma sätt men då ligger man 2-3 veckor för sent.

   Nackdelen med att kolla smittade är om antal smittade ökar snabbare än testkapacitet. Då luras man att tro att derivatan förbättras, utan att den gör det. Det kan också vara en nackdel om man ökar testkapaciteten, som i sverige, för då kan man luras att tro att smittspridningen ökar.

   Fördelen med att kolla dödsfall är den siffran inte går att manipulera.

   Jag tror man ska titta på båda…

 4. B.J. skriver:

  Hej!

  ”Fördelen med att kolla dödsfall är den siffran inte går att manipulera. ”
  Helt korrekt, men ”bokförd” dödsorsak är i högsta grad manipulerbar. Som någon sa: ”dör folk MED coronasmitta i kroppen, eller dör de AV smittan”? Kan vara svårt att fastställa när vi arbetar med en population 80plussare som dessutom ofta har en underliggande sjukdom att ta hänsyn till.

  Tack för en läsvärd blogg! /B.J.

 5. Stor Ek skriver:

  Först av allt ett stort tack för att du skriver. Jag lär mig massor hela tiden och så får man se på de här frågorna från ett ovanligt perspektiv.

  Jag är inte alls bevandrad i TA, men hörde Carnegies Johnny Torssell resonera kring ABC vågor i ett avsnitt i deras omvärldspodden. Han verkar tro att vi fortfarande har C-vågen kvar om jag förstod det rätt. Vilket väl betyder att vi var ett till stort fall på börsen snart igen.

  • GaStan skriver:

   Kul att du gillar!
   Johnny kan mycket mer om TA än jag… där är jag lekman! ABC anser jag att vi hade från toppen till botten den 19 mars. Nu är det nya bullar… där det kommer vara avgörande om vi går ner och sätter en lägre, samma eller högre botten!!!

 6. Lars skriver:

  Jag tycker mig se en viss tröghet i börsnedgångarna, i alla fall på omx large cap. Är det pensionsbolagen som börjar stuva om i portföljerna? Är de inte risk att storbolagen kan bli uppköpta?

  • GaStan skriver:

   Det institutionella kapitalet har reallokerat sen botten den 19e mars…. jag tror de har kommit en bra bit på vägen

   Tror risken för uppköp är väldigt liten. 1, Det är inte bara i Sverige bolag har blivit ”billiga”. 2, kreditspreadarna gör finansiering svårare, många banker säger nej 3, bolag håller hårt i sin likviditet i dagens situation fram tills de vet var den tar vägen…… och även om det förelåg en risk. Kan inte Svenska bolag köpa utländska?

   jag tror marknaden velar inför hur Corona derivatan ska utvecklas. Så fort den börjar känna klarhet där så kommer den att dra i den riktningen derivatan pekar.

   • Lars skriver:

    Jag har nu 60% kvar att handla, tänker köpa enbart svenska storbolag. Min strategi blir att köpa 30% när vi når senaste botten. Sedan blir sista köp när smittan börjar mattas av i US, eller när det antivirala kriget visar prov på framgång. Sen ligger jag i ide ett par år.
    Kan de va nåt 🙂 Har du någon bra lista att hänvisa till, så man inte köper bolag som går under i detta stålbad.
    MVH Lars

   • GaStan skriver:

    Jag ger inte så konkreta råd. Det viktigaste av alla råd är ”Tänk själv”

    Men det är klart att det är svårare för stora bolag att gå omkull. De är mer diversifierade på alla sätt.

    Jag skulle nog för säkerhetsskull kolla hur stor kassa de har, och ställt den mot hur lång tid man klarar en nedgång på X %. Jag skulle även kolla storleken på skulden… hur mycket måste de hosta upp i räntor och amorteringar. Ställ det mot hur mycket rörelseresulatet Ebitda måste gå ner innan det kniper.

 7. erik skriver:

  ”Andra vågen i höst värre än den första”
  ”Vet inte om vi blir långsiktigt immuna”

  Känns som folk underskattar detta, en lite våg nu som klingar av tror jag kommer vara totalt missvisande! Men tiden får utvisa!

  https://www.dn.se/nyheter/sverige/tegnell-en-andra-vag-kan-komma-ganska-snabbt/

  • GaStan skriver:

   Kanske är det så… det får tiden utvisa.

   Samtidigt… vad ska han säga, även om risken är låg. ”Ni behöver inte vara oroliga för en andra våg. den risken är obefintlig”

 8. Peppe skriver:

  Tack för en riktigt bra blogg.
  Riktigt knepigt att se framåt nu, och min kaffesump är liten att sia i, men observerar följande.
  All vår konsumtion vi lagt på flyg, hotel, restaurang, etc av den typ är zero både i jobb och privat,
  dock är min fru nu 2a Dan svartbälte i att klicka hem (tidigare dan1), så några ner andra upp där.
  Kund sidan för mig är total gas och broms samtidigt, vissa tok handlar för att ligga före i komponent brist som kommer, andra bromsar allt helt. Vissa har börjat ransonera inköp för vissa kunder. Q1 i vissa sektorer kommer ligga långt över Fc och under i andra. Hur Q2 blir, är spännande, och Q3/4 dvs hur mycket forward spend som bränts, liten sump som sagt.

  • GaStan skriver:

   De flesta av hushållens kostnader är återkommande varje månad. Vi drar inte ner på spending till noll. Jag skulle säga att resor, mat och nöjen kanske står för 20%. Viss del av detta bortfall läggs på annat. E-handel?

   Komonentbrist har varit kopplad till framförallt Kina… den borde komma tillbaka rätt snart… givet att Corona inte får fart igen i Kina!

   • Peppe skriver:

    nja man ser nog båda, en del är komponent pris (snart löst), nästa som nu är större är assembly, dvs var man plockar ihop, typ malasia, usa, mexico, dessa ligger efter kina i cykeln

   • GaStan skriver:

    Så är det såklart… jag målade med stora penseln

 9. Henrik skriver:

  Känns som att många glömmer eller väljer att inte tänka på hur efterdyningarna blir av detta. Det är inte över bara för att vi når apex eller peak death toll. Hur länge vi behöver vara socialt distanserade från varandra kommer att ha avgörande betydelse. Min uppfattning är att allt fler inser nu att det är ingenting som plötsligt går tillbaka till hur det var tidigare. Idag ställde Wimbledon in året tävling. Många sportevenemang som ska gå sensommar/höst överväger att ställa in. Det som först såg ut att bli en risig månad pga Kinas initiala problem blev snabbt ett dåligt kvartal men jag undrar om det inte blir ett dåligt helår. Jag tror personligen att vi ses på OMX 8-900 tids nog. Följdeffekterna av den här krisen är ingenting som man bara kickstartar igång igen.

  • GaStan skriver:

   Jag förstår hur du tänker… men där är jag mer optimist. Givet att vi får bukt med viruset och att det inte dyker upp igen!!!

   • En annan Fredde skriver:

    Har vi ny spridning på gång i Kina? Länet Jia har 600 000 invånare och har stängt ned helt. Det ligger i provinsen Henan som ligger strax norr om Wuhan:
    https://news.trust.org/item/20200401151444-l11ny/

   • GaStan skriver:

    Faaaan jag pallar inte den!!! Du förstår vad jag tänker eller?

    Jag har inte riktigt viljat ta till mig av detta… men om 70% måste få det och 1% av dem dör… och detta gäller ALLA LÄNDER närmaste året. Fattar du då vad vi står inför?

    Då ska minst 5 miljarder ha det… 500 miljoner insjukna svårt och minst 50 miljoner att dö…

   • En annan Fredde skriver:

    Jag förstår precis! Det är helt fruktansvärt. Det värsta är att fler än 1% förmodligen kommer dö när sjukvården inte längre funkar. Jag är livrädd för detta och har varit hela tiden. Jag hoppas att vi lär oss mycket på väldigt kort tid nu så vi kan hantera detta på ett optimalt sätt.

   • Henrik skriver:

    Klart att man egentligen ska vara optimist men att få bukt med viruset inser nog allt fler kommer att dröja låång tid. Först ska ett virus fram och godkännas. Vore helt unikt att lyckas med det till årsskiftet, men ok låt oss säga det. Sen ska alla vaccineras…
    Många förefaller tro att folk ska kasta sig ut på krogar, visningar, flygplan, resor, bilhallar mm mm så snart vi lättar på sociala distanseringen. Fråga dig själv, hur kommer du att göra…?

   • GaStan skriver:

    Tror ett vaccin tar tid… men om vi lyckas röka ut viruset med hjälp av social distensering, så tror jag det är många, särskilt ur icke riskgrupper, som gärna går ut och tar ett glas och försöker hitta tillbaka till det man njöt av innan Corona…

 10. Henrik skriver:

  70% lär inte få det! Vi har ju som sagt ett vaccin på gång inom sinom tid.

 11. Optimisten skriver:

  En annan Fredde
  Nu tycker jag att det blev dålig stämning ….
  🤢

  • En annan Fredde skriver:

   Don’t kill the messenger.

   • Optimisten skriver:

    Absolut inte
    Får bara ont i magen
    Läste även om : wuhan wirology Institute
    För lätt att läsa om allt negativt just nu
    MEN: det kunde varit värre

   • En annan Fredde skriver:

    Absolut, känns inget vidare.
    Finns dock även en del ljuspunkter. Viruset muterar långsamt vilket är bra för immuniteten långsiktigt. Behandlingar med antivirala läkemedel verkar också gå ganska bra även om det inte är vetenskapligt bevisat än. Som sagt, vi får hoppas att kunskapsspridningen nu går väldigt fort och att vi kan hantera det här på ett överkomligt sätt.

 12. bertk skriver:

  Hej
  Både i Sverige och i USA kommer dåliga nyheter: Löfven med ” det kommer ta längre tid ” och i USA högre antal smittade/döda, och jag hade väntat mig att börsen kommer att gå ner idag men ändå OMX ligger just nu i plus. Vad är det som marknader ser som positivt ?

 13. PM skriver:

  Dåliga nyheter, en ny mindre lock-down i Kina.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8179355/Chinese-county-half-million-people-goes-new-coronavirus-lockdown.html

  Frågan blir då: är det ens möjligt att få kontroll på spridningen i USA, eller för den delen här i Sverige, med de partiella nedstängningar som hittills vidtagits?

  Spelar det någon roll hur derivatan förändras i USA om nedstängningen inte är tät? Det finns ju en tillräckligt stor befolkning att mer långsamt smitta ändå, även om takten i spridningen går ned. Dvs kan målet nås med nuvarande partiella, icke-täta, nedstängning?

  Min gissning är att det enda som kan lyfta nedstängningen och kicka igång en återgång i USA och Sverige är masstestning, som då alltså ersätter nedstäningen. Förutom då en tät och mer drastisk nedstängning.

  • GaStan skriver:

   Tack, såg det ockdå! Mycket orolig. Har inte riktigt svaren på detta! Kina faktorn riskerar att bli ännu en faktor att hålla koll på…

   • PM skriver:

    Såg att jag var tvåa på den.

    Men kan ju omöjligt vara inprisat, skapar en stor osäkerhet för en förmodad (stark) återhämtning i H2.

   • GaStan skriver:

    Hehe på kortsikt måste man vara snabb, annars riskerar man att bli lång sikt 😉

 14. Optimisten skriver:

  Putin visar var skåpet ska stå
  Alla utom de med samhällsviktiga funktioner stannar hemma med full lön till 30:e april
  Bra eller dåligt , vi får se
  Bättre än det kollektiva vakum vi befinner oss i tror jag
  Riv av plåstret , ta smällen , starta om igen
  Går väl bara göra i en komunism stat dock
  Och han snackar olja med Trump
  Slipad gubbe får man säga

  • GaStan skriver:

   Hehe ja han är en strateg och taktiker… vi får se om han klarar att finansiera det…. låga oljepriser och dåligt skatteunderlag är inte kul

   • Optimisten skriver:

    Oljepriset har tappat 2/3 typ
    Hur går dina tankar angående det ?
    Pris , efterfrågan , utbud. ??
    USA , kina , Saudi , Ryssland
    Komplext så det förslår
    Går det ens att säga vad som är ett ”normalt ” oljepris ?

   • GaStan skriver:

    De kommer inte kunna matcha utbudet mot den fallande efterfrågan…. allt handlar om förväntad efterfrågan. Just nu prisar den ju in att lagernivåerna ska fortsätta upp. Så nedsidan är kanske begränsad, men vi behöver nyheter kring efterfrågan, typ Corona derivatan, för att det ska börja flyga. Stay away!

  • Peter skriver:

   Ja första skåpet Putin ställde var att Ryssland inte har någon smitta. Detta pågick nästan hela mars… det skåpet ligger nog på soptippen när han inte längre kunde gömma fakta.

 15. PM skriver:

  När det gäller nivån på SPX så fick jag en analys som säger att den sannolikt ska ner under 2000. Detta baserar de på ett vinsttapp på 20-30% 2020. Deras pe är då 15-16x vilket är konservativt räknat jämför med finanskrisens 10x.

  Hur som helst deras makroargument är mest intressant och kopplar till att den partiella nedstäningen inte kommer fungera i meningen att antal fall har toppat. Sen har dom såklart räknat på BNP-effekter av det.

  ”The effects of the lockdowns imposed in California and New York State more than 10 days ago should start to show soon. Michigan’s lockdown started only one week ago, and there are no state-wide controls in Illinois or Florida. Only when the contiguous states impose lockdowns in a coordinated manner can we become more confident that the case peak will be near (and that will happen only when testing is more widespread). And it is only then that we will be able to begin to quantify the economic hit of the virus. It is this assessment that leads us to our bearish view of the likely path of the US equity market.”

  Nån som har kommentarer/reflektioner på den bedömningen?

  • GaStan skriver:

   Tror man på -30% så är det ett rimligt target.

   Dock tror inte jag riktigt på -30%. Tänk på att Q1 kommer i princip vara flat. Då måste andra, tredje och fjärde kvartalet bjuda på 40% nedställ. Visst, tror man att Crona kommer hålla världsekonomin på halster året ut då kanske man kan komma fram till den typen av siffror. Men gör man inte det…. då tror jag de ligger för lågt.

   Jag tror på aggregerade vinster på c -10% i år och plus 20% nästa år. Då är det attraktivt.

   Jag tror till och med på kort sikt ser det spännande ut… närmaste veckorna ser det inte kul ut, men i slutet av april/ början av maj hoppas jag att derivatan kring Corona försvinner, samtidigt som Q1:orna kommer att vara starka…. (då tillväxten var god fram till i början av mars, och klingade av först i slutet)

 16. bertk skriver:

  Ny corona fall i USA:
  30/3: 20 297
  31/3: 24 742
  1/4 : 26 473
  2/4 : 29 874

  Visar inte derivatan att det går åt fel håll ? Eller har marknaden inprisat det och det är olja och finansiella stödåtgärder som styr närmsta tiden ? Time will tell för just nu varje gång jag försöker tänka logiskt och handla utifrån det ,det blir fel.

 17. PM skriver:

  Bertk, läs alla övriga inlägg ovan så får du mer klarhet.

 18. svedese skriver:

  Stefan Ingves håller just nu ett ”Whatever it takes”-tal och jämför åtgärderna de nu vidtagit med 2008. Samtidigt är världens börser nu ner 20-25%, dvs knappt kvar i den bear market vi sett senaste veckorna.

  Ur ett strikt ekonomiskt perspektiv där vi bortser från alla tragiska dödsfall och insjuknade: Överdriver RB och andra centralbanker magnituden på den här krisen eller är det marknaden som underskattar den? Visst, marknaden blickar framåt men att vi skulle vara på väg tillbaka till samma nivåer som innan Corona inom 6-9 månader medan RB och regeringen, FED och ECB kastar in all likviditet de har i systemet, hur lirar det?

  • PM skriver:

   Jag är inne på det senare, att vinsttappet hos företagen för 2020 inte fullt är inprisat. Osäkerheten kring förmodade återhämtningen i H2 är fortfarande stor vilket den mindre nedstängningen i Kina i förrgår visar. Nedstängningen i USA kommer troligen fortsätta i någon form, sannolikt även i Europa, såvida inte den kan ersättas av masstestning. En blygsam nedgång på 20-25% speglar nog inte detta. Risken ligger på nedsidan.

   Möjligen kan utmattning i säljandet och tekniska effekter på börsen hålla emot just nu.

   Motargument välkomnas!

   • GaStan skriver:

    Det beror såklart på vinsttappet…

    landar det på -10% för helåret, vilket jag tror… typ -20% under 1H20 och flat för 2H20 så ser det billigt.

    Tror man på -30% är det inte billigt.

    Hur det blir beror såklart på Corona… och där är osäkerheten stor.

    Även om jag tror på -10% för FY20… så är såklart nedsideriskerna stora..

    Sen har vi hela sentimentsgrejen som gör att börsen kan gå +/-20% härifrån oavsett vad vinstprognosen blir… alltså även om jag får rätt med -10%… så kan börsen tappa 20% närmaste veckorna pga sentimentskris kring Corona…

   • PM skriver:

    Ja, inom inte alltför lång tid så kommer kollektivet aktiemarknaden behöva bestämma sig för när man tror nedstängningarna kan lyftas, inom kort, medel, eller längre sikt. Vilket i sin tur avgör hur stort vinstappet blir. Klurigt.

    Och såklart även försöka prisa in risken för ytterligare en nedstängning längre fram.

   • GaStan skriver:

    bra summerat!

    Jag noterar att derivatan i Italien varit flat rätt länge… och borde kunna vända ner i april
    Jag noterar att derivatan i USA suger…..

 19. David skriver:

  Tack för din kaffesump. Av en slump hittade jag en Covid-19 trendgraf som visar smittade och döda. Där kan man se hur olika länder utvecklar sig jämfört med varandra. Den knyter an till din derivata, kanske något du kan få värde av: https://aatishb.com/covidtrends/

 20. Optimisten skriver:

  Det finns nog gott om skåp på hans kontor
  Agerar knappast utan tanke
  Finns nog bara en sak som räknas för honom och det är : makt !
  Han gör det som behövs , kan tänka mig att han gillar röran som uppstått
  Han bestämmer nog vilka fakta som presenteras i Ryssland .

  Annars gillar man ju Turkmenistan som förbjudit Corona
  Och i Vitryssland botar man Corona med bastu och sprit
  Tänk att vi bor på samma jordklot, man börjar ju tvivla ibland

  • GaStan skriver:

   Jag har inte access till FT tyvärr…

   Men derivatan för Spanien och Italien ser ju väldigt stabilt flat ut…. hoppas den kan vända ner kommande två veckor.

   Det är USA som ser risigt ut…. tyvärr

   Ja kollar worldometers.info

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.