Detta bådar gott!

Börsen vill inte stiga och jag vet inte varför…

men både Chicago PMi, som varit en utmärkt guide till ISM, kom in starkt!

Index från inköpscheferna i Chicago steg till 60,4 i september, från 56,5 föregående månad. Analytikerna hade räknat med ett index på 55,0. Prisindex sjönk till 62,3 från 68,6 föregående månad. (bra för inflationen, bra om FED behöver stimulera alltså) Produktionsindex steg till 63,9 från 57,8 (bra för IP%), index över nya order steg till 65,3 från 56,9 (YES!) medan orderboksindex sjönk till 45,4 från 49,6. Lagerindex steg till 60,3 från 52,9 (Aj då!). Sysselsättningsindex steg till 60,6 från 52,1 (Tjohooo)

Totalt sett mkt bra… ska man anmärka på nåt är det att kvoten nya order/lager inte förbättrades särskilt mycket….

Även Michigan index, som mäter konsumenternas humör visade på förbättring och var bättre än väntat.

Det index som University of Michigan publicerar varje månad över stämningen bland de amerikanska konsumenterna steg till 59,4 i september jämfört med 55,7 föregående månad. Preliminärt angavs september-index till 57,8. Analytikerna hade väntat sig ett utfall på 57,8.

Nu fattas bara lite good stuff från Merkel så borde vi ha amunition att attackera 970 på OMX30!!!

Trevlig helg

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Detta bådar gott!

 1. JanneBanan skriver:

  Håller med och kan inte heller fatta varför det surade så mycket idag…men på måndag är det äntligen inte september längre, utan oktober – månaden som ofta vänder bear market till bull market…

  • GaStan skriver:

   Jag vet, konstigt

   hoppas också att måndagens siffra kan bekräfta dagens, plus att vi får en Ok sysselsättningssiffra på fredag, plus med lite flax en typ av grek lösning… Och ett year end rally, men det är önsketänkande….. Såklart

 2. fredde skriver:

  Achuthan (ECRI): U.S. Economy Tipping into Recession http://www.businesscycle.com/news_events/event_details/1476

 3. Sven skriver:

  Innan man skall dra slutsatser alls – får man väga in så mycket. Så ni programmet om algoritmerna i går? Där har vi ju en del av svaret – till det som jag kallar Stjärnornas Krig.
  Att vissa data är rätt med den gamla världen – innebär inte att den nya världen – ändrar sig vare sig upp eller ner. Det är den nya världen. Jag har flera teser om det hela – men dem fyller ingen större funktion enskilt. Men det är ett makarbert system som kommer att få ustå så mycket. och vi kommer att få lära oss en hel del nytt – när stora penningtransaktioner och aktörer agerar med hjälp av algoritmer de ens inte har kontroll på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.