Jag går över till SÄLJ

Efter att ha funderat lite, läst lite till så väljer att jag SÄLJ. Aktier är inte attraktivt i nu läget. (OMX 948)

Sist jag var SÄLJ var 3 januari 2008, efter att ha gått ner till NEUTRAL 7 augusti 2007. Men då fanns inte bloggen så det är skitsamma.

Nåväl, SÄLJ beslutet är lite annorlunda jämfört med vid tidigare tillfällen. Normalt sett har det kommit efter en bullmarket, likt den 2003-2007. Men den här gången handlar det mer om saknaden av uppsida än övertygelsen om krasch. Som jag ser det lär inte börsen, även under stark RISK ON, orka gå till mer än 1050. Däremot är jag rätt säker på att vi ska testa gamla bottnar. Väl där ska jag överväga om jag ska gå upp till NEUTRAL eller ligga kvar i SÄLJ. Det beslutet handlar mycket om hur datan kommer in framöver. Om det blir LTG eller RECESSION (flat vinsttillväxt eller mer än -20% vinstfall) vet jag inte. Däremot trodde jag inte på Recession tidigare utan har varit varm anhängare av LTG. Jag vacklar numera på denna övertygelsen.

Vad fick mig att ta beslutet nu? Som ni vet har jag gått i tankarna en tid…

Idag hade vi

– Joblessclaims 366,000 mot väntat 390,000… visserligen bara veckosiffra men väldigt bra

– Empire State 9,5 mot väntat 2,5 och föreg 0,6….. starkt

– PPI 0,3 mot väntat 0,2, kärn ppi 0,1 mot väntat 0,2…. borde vara bra för aktier då det öppnar upp för QE

– Industriproduktionen kom in på -0,2% mot väntat 0,2%… dåligt fast lagging

– Philly Fed kom in på 10,3 mot väntat 5,0…. strålande (trots rätt dålig indikator)

Totalt rätt okej, men driver det börsen? Nej, det smårycker lite. Nej det finns dåligt med kraft att lyfta börsen. Det skulle krävas något out of the blue från Europa, och det vågar jag faktiskt inte uttala mig om. Knappast någon annan heller. Och även om det skulle lyfta känns potentialen på ca 10% inte så upplyftande!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jag går över till SÄLJ

  1. scott skriver:

    hej
    Ang att du nu är sälj
    skulle du kunna diskutera t ex i portföljsammanhang vad som det innebär att vara köp, neutral och sälj. jag tror att du diskuterat detta tidigare, jag tror att du menade att neutral är att 50% i aktier och resten kontanter. Vidare, innebär sälj att du blankar? T ex att du har en blankningsportfölj med aktier som du beslutat har lägre värde givet din åsikt om LTG eller recession än nuvarande pris?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.