Gott slut och Gott nytt år

Först och främst vill jag tacka alla trogna läsare under året! Det hade inte varit lika kul att skriva utan er.

För det andra hoppas jag att ni hade ett okej år, eller i vart fall bättre än mitt. Jag låg ju fullinvesterad mellan mitten på januari och augusti. Trodde framförallt inte att krisen i europa skulle få dem proportionerna. Å andra sidan trillade vi inte in i recession och vinsterna har varit goda. Det är svårt att ligga före aktiemarknaden när den diskar framtiden så skoningslöst. Nåja, det har gått bättre än index men det är en klen tröst.

Chicago pmi kom in starkt igår. Ism kan bli bra nästa tisdag. Stängninen idag var också bra, över 150 dagars. Chartisterna får vatten på kvarnen. När deecember avslutas starkt brukar det också hålla i sig en bit in på Januari. Får se om den ökända januari effekten håller i sig? I så fall är en ny attack mot 1037-1050 att vänta. Konstigt när alla vet att europa ligger och bubblar i bakgrunden tycker jag!

http://pragcap.com/january-a-look-ahead-at-seasonality

Som ni vet är jag negativ. Detta bygger dels på att jag är tekniskt negativ, men även fundamentalt negaitv. Den fundamentala handlar inte om att värderingarna är särskilt höga, för det är dem inte. Det handlar inte om att ledande makro är negativ, för det är den inte utan indikerar LTG i sämsta fall. Det handlar inte om sentimentet, för flödena till aktier är kassa, positionerna låga och det är långt från risk on. Det handlar inte heller om att alternativ avkastningen är hög, nej för på banken har du noll ränta. Nej det handlar om att jag tror att de europeiska politikerna inte kan lösa krisen, vilket gör att europa kommer gå in i recession, vilket i sin tur drabbar resten av världen. När detta är ett faktum kommer det synas i vinster och makro. Så i dagsläget är det väldigt mycket ett politiskt bet. Får se om jag får bita i sura äpplet nästa år?

Tittar man historiskt har cyklerna varit mycket kortare än vad vi varit vana vid på sistone. Nedan tycker jag ni kan fundera över..

http://pragcap.com/will-the-shorter-business-cycle-lead-to-recession-in-2012

Hur ligger ni själva inför nästa år? Fullsketna i aktier eller utanför?

Gott nytt år

Varma hälsningar

GaStan

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Gott slut och Gott nytt år

 1. fredde skriver:

  Goldman’s Jim O’Neill: U.S. equities market could rise 20 percent in 2012
  http://www.reuters.com/video/2011/12/27/goldmans-oneill-us-equities-market-could?videoId=227707691

  • GaStan skriver:

   problemet med hans case är att det bygger mer på förhoppning än analys… som han säger, Italien kan inte refinansiera sig till 7% och Eurozonen överlever inte utan Italien. Alltså måste något hända, och han bettar på att yields därflör ska ner, därför att andra alternativet inte är något alternativ. Detta är inte analys, det är wishful thinking. Därmed inte sagt att han kan få rätt. Han säger inte heller NÄR och HUR det ska förändras… för det vet ju ingen (inte politkerna själva heller tror jag).

   Men en sak har han rätt i… om Italienska bonds ligger i nivå med Tyska vid årets slut så har du troligtvis haft bra börs.

   Jag säger så här, i stället för att betta nu, avvakta till man ser åtgärder och yields går ner och köp då.. visst man missar en del på uppsidan men det är det värt!

 2. fredde skriver:

  God fortsättning och gott nytt år ! Jag har haft tur och legat utanför marknaden när den rasat som mest och avkastat totalt +11,8 % sedan årsskiftet vilket jag är mer än nöjd med, har nu 25% aktier och 75% likvida medel.

  MVH

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.