Årets sista vecka

Hoppas julhelgen var trevlig. Själv spenderade jag den i södra Sverige där vädret var mer september likt. Men skinkan var sig lik!

Den här veckan kan rörelserna vara lite halvkonstiga, skatteplanering och annat spelar in.

Jag noterar att omx tangerade 150 dagars igen. Vissa hävdar att om den bryts är det ett trendskifte. Tja, den är lite halvopålitlig säger jag. Jag ser ju helst att ema21 bryter sma150 underifrån, troligtvis samtidigt som 1037 passeras för att bli tekniskt positiva. Detta är inte troligt som jag ser det, trots att det finns lite underliggande optimism i marknaden i dagsläget. Skulle det hända kommer klart många chartister hävda att köpsignalen redan kom i samband med det enkla 150 dgars brottet… Time will tell!

Det är politik, dvs europeisk, amerikansk och kinesisk ( i nämnd ordning) som sätter agendan under 1h12. Dessvärre kommer inget denna vecka. Det är också pga politik (eller snarare deras inverkan på ekonomin) som gör att jag numera är fundamentalt negativ.

Däremot kommer Chicago pmi på torsdag. Den har varit en bra proxy för ism, som kommer nästa tisdag. Denna siffra är mkt viktig alltså. På fredag har vi hsbc china pmi som brukar sätta sin prägel på asien.

God fortsättning

GaStan

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Årets sista vecka

 1. fredde skriver:

  Holidays and Rest (Goldman, Dec 16)
  www2.goldmansachs.com/gsam/advisors/education/viewpoints_from_chairman/viewpoints-pdfs/Q4_2011/2011-12-16.pdf

  Our Views on 2012 and 2013 GDP Growth (Goldman, Dec 15)
  www2.goldmansachs.com/gsam/advisors/education/viewpoints_from_chairman/viewpoints-pdfs/Q4_2011/monthy-insight-views-on-2012-and-2013.pdf

  • GaStan skriver:

   Tack för input

   Har lite svårt att tro att usa kan överraska månad efter månad, samtidigt som europa går i motsatt riktning

   • fredde skriver:

    For the global outlook, it may be at least as important how the Euro area crisis transmits to the rest of the world as how the situation unfolds in Europe itself. We have focused on trying to monitor that transmission. We have argued that three channels are important—exports, broad financial conditions and banking stress—with the greatest risk from the last of these.

    Our central forecasts envisage that those with tight export and banking relationships to the Euro area will experience recessions or near-recessions. Elsewhere, we expect the damage to be more moderate. Our US forecast incorporates a peak drag of around 1 percentage point from the Euro area, enough to slow the US economy but not to put it into recession. And in China and the broad emerging market (EM) universe, we see scope for policy to offset the external slowdown. Moreover, the impact on the US economy so far has been milder than our initial research suggested, although it is not yet clear whether that is because the transmission is weaker or just slower.

    http://bg.panlv.net/report/bec9762e39afd00a.html

   • GaStan skriver:

    Okej, om vi kokar ner det.

    Om/när det kommer ny neg news från europa så kan europeiska börser lätt falla ner till höstens bottennivåer. Kommer usa outperforma? Ja, av de skälen som SG antyder nedan. Kommer usa orka stiga? Nej, snarare gå ner mindre. En stärkt dollar kommer naturligtvis spela in i risk off miljön, så när vi summerar börserna i samma valuta så har spx gått bra! Typ?

   • fredde skriver:

    Svårt läge, jag vet inte hur man ska koka ner det. På kort sikt (vilket bloggnamnet antyder) är det nog läge att ligga vid sidan av och vänta på dippen.

 2. fredde skriver:

  ”Our most notable above-consensus call is an acceleration in US growth in 2012. We are much more pessimistic on the Euro”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.