Snart kommer Q312

Gick genom en DB rapport.

Förväntningarna inför Q312 är relativt nedskruvade… och bedömningen är att konsensus resultaten är inprisade. Se nedan chart första blippen. Men tittar man framåt på Q412 så ser det ut att bli ett mycket starkare kvartal som inte är inprisat. Summasumarum, kommer Q3:orna bara in som väntat, el bättre, så bör den här rapportperioden ha en positiv inverkan, allt annat lika, på marknaden.

Ser man till enskilda marknaden så är det framförallt i USA, Europa och LatAm som Q3 estimaten blev slashed. De senaste två månaderna har dock estimaten planat ut i US/Europe…

Sektormässigt är det framförallt Energi och Material som tagit stryk,….

Jag har varit inne på detta tidigare. Charten nedan visar ackumulerade vinster för ACWI (dvs alla länder inkl EM). den förstnämnda visar FEM, dvs finans, energi, material. Den nedan visar resten. Vinsterna i den förstnämnda kategorin har svängt kraftigt och är en bra bit från toppnivåerna. Övriga branschers vinster är tillbaks på 2007 års toppnivåer. Så om vi utgår från att värderingen inte ändras mycket utan börsen bara svänger med vinsterna sedan 2007. Då är det egentligen bara vinstdiffen i banker, material och energi som hindrar oss från att leta oss tillbaks till 2007 toppnivåer. Nu är det ju så att bankearnings är tajt kopplade till vad centralbanker gör, och energi/material är kopplade till råvarupriser, som indirekt också är politik. Så kontentan är, för att vi ska nå 2007 års toppnivåer, krävs rätt politik!!

Det är inte bara vinsterna som varit bra, även sales!

CapEx måste utgöra en stöttesten i nästa vinstexpansionscykel… men så länge som vi är i LTG förstår jag att bolagen är återhållsamma med capex… problemet är att den strategin leder till tung replacement cykel i nästa vända. Det är som att säga att ”normalt sett byter jag bil var femte år”, men den jag har nu har jag haft i 10 år.

Blandade signaler..

I eftermiddag kommer NFP

Annonser

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.