Vad är det med 200k?

Det är inte första gången FED har ändrat penningpolitisk inriktning när NFP siffran visar 200k+ 3 månader i rad. Tidigare har det lett till räntehöjningar. I våras, då ledde det inte till någon åtgärd, men Ben gick ut och sa att QE kanske inte är nödvändigt längre, varpå räntorna bottnade ur och vände upp, efter en 31 år gammal bullmarket.

Men i september, då alla väntade sig att det var dags att trycka på tapering knappen, då hade Ben hunnit få Kalla fötter. Nu väntar sig några få att tapering inleds i december, konsensus ligger snarare i april. Hursomhelst, man kan säga mycket om varför tapering uteblev, kommande budgetbråk, potentiellt krig med Syrien, högre räntor.. gud vet allt. Den viktigaste anledningen, tror jag, är nedan. Jobbskapandet avtog, och föll under det heliga 200-strecket. Sen kanske det var högre räntor och annat som gjorde att företagens aptit på nyrekrytering avtog, men det är en annan story. Hursomhelst, vill du enkelt förutspå när tapering inleds och räntorna ånya börjar krypa uppåt? Håll koll på nedan. Minst 200k i 3 månader i rad, då kan du lita på att det kommer hända grejor!

Namnlös1706

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vad är det med 200k?

  1. fredde skriver:

    Krugman om QE och tapering – inflationen är visserligen låg men vissa tillgångspriser är på väg upp i en oroande fart (läste att huspriserna i London är upp 10.2% under oktober) och jag är inte helt säker på att alla har dom marginaler som behövs när räntan blir mer normal:

    http://krugman.blogs.nytimes.com/2013/10/30/rentiers-entitlement-and-monetary-policy/?_r=0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.