Kommentarer överflödiga!

Namnlös1818

För mig är det ett mysterium hur 2 åringen kan ligga på 0,44% och 10 åringen på 2,64%… givet att den amerikanska ekonomin är så stark.

Visst FED är fortfarande nettoköpare i marknaden, budgetunderskottet har krympt, blankarna har stoppat ur sig, ECB skapar en carry trade med allt vad det innebär, inflationen har ännu in börjat lyfta, FED har varit ganska duvaktiga under våren osv osv…

Men det finns samtdigt en hel del som talar emot,

FED är klar med tapering till hösten, ledande indikatorer pekar på att löneinflationen finns runt knuten, Euron borde försvagats mer om carry traden föll helt ut, Guld och Dollar har inte reagerat på FEDs sk. duvaktighet, surprise index har studsat från låga nivåer, US Earnings revisions är bättre än på 3 år, ISM New order mfl är stark…..

I min värld borde räntorna gå 100 punkter från dagens nivåer… givet de vi vet idag, på kort sikt. Sett på några års sikt, så tror jag amerikanska korträntan borde ligga kring 2-3% och långräntan 3-5%.

Det verkar vara helt tvärtemot vad räntemarknaden och de flesta tror….

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.