Genuint överraskade?

Eller bara stenkorkade!

http://www.dn.se/val/nyval-2015/lofvens-nya-besked-verkar-panikartat/

HALLÅÅÅÅÅÅ… Wake up and smell the coffee. Efter valet i höstas gjorde Löfvén en rövare. Istället för att förhandla bort en massa S politik med A, så körde han på enkla spåret att förhandla med MP och V. Han visste hela tiden att de var i minoritet men tänkte att det är värt en chansning… i Sverige har vi ingen tradition av att fälla regeringar genom budgetomröstningar. Jag testar om det funkar tänkte han! Går det så går det! Jag hade gjort exakt samma sak! Men det funkade inte!

Det är helt uppenbart att de röd-gröna inte kommer få 51% i mars… vilket han nu inser är vad som krävs för att få genom en budget utan att förhandla.

Nu verkar ju inte MP vara särskilt populära, men även om de hade varit det så hade Löfven behövt släppa dem, givet att de inte blir ett 20% parti, för då hade de ju haft majoritet. Han måste släppa MP, för att kunna förhandla med A.

Nej Löfven fattar att det enda tänkbara alternativet nu är att;

1, se till att S blir största parti, så att han kan få bilda regering, igen.

2, sätta sig ner och förhandla fram en budget med A, som A kommer att rösta på!

Det är enda tänkbara alternativet.

Givet att,

1, ingen vill förhandla med SD

2, A inte blir större än vänsterblocket, för då är det mer troligt med en A regering (vilket förvisso inte spelar någon roll alls, då man ändå måste förhandla fram en majoritetsbudget med S… annars kommer även denna regering att falla)

3, Att A inte vägrar att förhandla (annat än 100% A budget). Men det känns inte så troligt då det bara leder till ett nytt låst läge, som leder tilll…. nya val, och nya val och nya val! (Givet att ingen till slut skrapar åt sig 51% i ett val eller börjar förhandla med SD)

Samtidigt såg jag den här, och den gör mig inte klokare. Känns som om hon menar att de de står för långt från varandra för att landa en gemensam budget, men att de behöver ändra reglerna så oberoende vem som vinner så kan de få genom en budget, utan att ha majoritet för det. Jag är väldigt intresserad av att få veta detaljerna kring hur de här reglerna skulle se ut!

http://www.svt.se/nyheter/sverige/sa-vill-kinberg-batra-undvika-nytt-budgetkaos

Börsen får vi inte glömma!!! Nu på morgonen var vi nere och testa 1438… och det kan mycket väl vara så att det är botten inför ett potentiellt jul- och nyårs rally… som tar första sikte på 1,500… och i andra hand ATH 1547 och trendtaket i -08 trenden!

Trevlig helg!

 

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Genuint överraskade?

  1. Storugglan skriver:

    Nyhetsrapportering utan analys. Då kan man bli både överraskad och på sikt stenkorkad 🙂 Det är därför det kan bara värt att spola de dagliga tidningarna och läsa Fokus i stället (på samma sätt som The Economist för vad som händer utrikes) och ev initierade bloggare. Löfvens ev ändring (det finns ju olika åsikter om det också) bör ju lugna marknaden, om den nu över huvud taget bryr sig. SD och V kan nog växa bland väljarna, men utrymmet för deras politik ser ut att minska dag för dag. Trevlig helg!

  2. Fredde skriver:

    Intressant analys om försvaret, vi får hoppas det inte är så här ryssarna tänker
    https://fmashiri.wordpress.com/2014/12/09/war-under-a-nuclear-umbrella/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.