Man betalar bra för att hedga sig!!!

Tidigare har det här chartet haft en stark korrelation med multiplarna. Multiplarna kommer falla om räntorna går upp kraftigt. Alltså kan man också tolka detta som att marknaden börjar prisa in en serie av räntehöjningar.

Namnlös1986

Vi får se vad FED säger ikväll… 2-åringen var tidigare uppe och harvade kring 0,75… vilket jag tolkar som om marknaden tror på en höjning till 25 punkter, men inte mer! (0,75-0,50=0,25)

Ingves sänkte räntan med 15 punkter, ner till -0,25%. Kronan tappar direkt. Det är helt enligt planen att försvaga kronan så pass mycket att inflationen börja vända upp. Då kommer de att sluta. Det är helt rätt. Kritikerna säger att det är farligt då det får svenskarna att springa att ta lån. Det är inget Ingves borde bry sig om. Om Fi och politikerna hade varit tillräckligt rakryggade hade de sett till att reglera bankerna så att de bara lånar ut till dem som ska få låna, och de som lånar, lånar lagom mycket, dvs med en hög säkerhetsmarginal. Det senare är jag orolig för, men det är sannerligen inte Ingves jobb. Hade det varit Ingves jobb att döda utlåningen så borde han höjt till 3% idag. Men följdeffekterna hade blivit, minst sagt, oönskade. Kanske någon då förstår varför det inte är Riksbankens jobb.

Inse faktum, vi är inne i ett globalt VALUTAKRIG, där USA står på ena sidan, och alla andra på andra sidan!

Ps. Jag är fortfarande negativ fundamentalt då jag inte tror på de här låga räntorna i kombination med de höga värderingarna. Tekniskt hoppade jag av på 1,595. Man borde kanske stoppat tillbaks sig, men jag har inte gjort det. Får se hur det blir med den saken. Nu står man utanför. Faktum är att jag tror att NÄR Fed höjer, vilket kommer vara 25 punkter, och sen troligtvis i takt med att ekonomin håller upp till 100, då tror jag börsen kan sätta sig 20%+. Det behöver ju inte vara just den dagen de höjer, utan när marknaden verkligen prisar in att det ska ske, och det sedan sker. Men NÄR faktorn är jag fortfarande osäker på, då jag misstänker att FED vill se mer i datan att det är på G. Men jag kan ha fel. I USA ser jag 5-7% till ovansidan om det fortsätter, vilket jag tror det gör om marknaden inser att FED inte kommer att höja ännu. Ds.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.