Bits and pieces

OMX var nere på 1,538… så det är inom köpzon rent tekniskt. Inte fel att köpa här, men kan gå lägre om Greklandsoron eskalerar…

Hörde precis rykten:

Local press reports say that EU commission and the ECB are working on the draft of a possible statement on debt relief to be used IF Greece, creditors reach an agreement. Statement could well be a rehash of Nov 2012 Euro group commitment to debt relief. Above may be the carrot to bring Mr. Tsipras back to the negotiating table.

Det skulle inte förvåna mig om det löser sig fem i tolv…. politiker har en benägenhet att lösa saker till det bästa när alla andra möjligheter är uttömda!!! Time will tell!

Jämfört med 2013 och 2014 så håller sig vinstprognosen i Europa…. men om Grekland skulle fallera så kan det säkert bli värre. Man ska också komma ihåg att 15 är annorlunda då vi nu har olja, euro och Draghis program som hjälper till…. så var det inte åren dessförrinnan. Men visst… det sätter fingret på analytikernas lack of forecasting ability!

Namnlös2063

Är kronkursen viktig för dig? Om den är det så borde eurons utveckling också vara det. Eur/USd är världens viktigaste valutapar. Vad är det som styr detta? Jo till stor del räntediffen mellan 10yrs Bund och Bond. titta på chartet nedan… valutan är i paritet. Vad betyder detta? Jo skulle marknaden på allvar börja tro att FED kommer höja räntan, utan att Draghi egentligen hänger efter… och att us 10yrs skulle kunna gå mot 3-3.5%… ja då borde Eur/Usd gå mot ca 1,00. Tror du däremot att amerikansk inflation dröjer, och därmed räntehöjningar,….. och det är tvärtom Europa som kommer överranska positivt under hösten…. och därmed fortsätter Bund att stiga… ja då kan Eur/Uds gå mot 1,20+. Kronan i sin tur kan antas vara hyfsat flat mot Euron…. Enkelt va!

Namnlös2064

US Equity är underviktat av de flesta. Inte så konstigt. Men de senaste 4 veckorna har hänt nåt med earningsrevisions… de har dragit i väg. Dels handlar det om att USA har börjat repa sig efter svag Q1, men även dollarns stabilisering, eller avvikelse från förstärkningstrenden om man så vill, har gjort att vinstförväntningarna har stabiliserats något. Det har FED också noterat.

Namnlös2065

Kopparn och ISM New orders hänger ihop. kopparn har länge ansetts vara en termometer av världskonjan, men jag undrar om den inte mer är en termometer över tillväxtmarknader på senare år? Man kan också fråga sig vilken som leder vilken? Ett starkt USA påverkar oss alla positivt. I synerhet Asien. så jag är mer benägen att tänka att det är kopparn som borde vända upp än tvärtom!

Namnlös2066

Slutligen… alla vår älskling, Japan har gått från klarhet till klarhet. (även om man kan ifrågasätta Abenomcis på lång sikt). Men frågan är hur mycket mer man kan överraska???? Har man haft turen att sitta på en Japan fond i år så är det kanske läge att neutralisera vikten något…. känns som att rätt mycket är taget!

Namnlös2067

Trevlig midsommar och ta´t lugnt med nubben.. vi behöver vara allerta nästa vecka också! Sen kan vi kanske ta semester 😉

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.