Trading update

För en stund sedan nådde vi mitt tekniska target om 1,545 (tangerade 1,546). Så jag hoppar AV nu.

Detta är dels en Fib50% nivå av nedgången sedan i april, samt att den möter upp med den fallande trendlinjen. Intradag kan vi nå ändå upp mot 1,560. Marknaden är inte direkt överköpt, men inte tvärtom heller. Egentligen är jag inte jätte pessimistisk tekniskt, någon säljsignal har vi inte fått. Men vi står lite inför ett avgörande rätt snart och jag är klart osäker på om marknaden väljer att bryta upp eller falla tillbaks. Ett brott upp är såklart stängning ovan trendlinjen, vilket bör ackompanjeras av att SPX sätter en ny ATH. Detta i sig är en köpsignal sett på lite sikt. Dock brukar klassiska köpsignaler vara tillförlitliga säljsignaler i det riktigt korta perspektivet.

Men det är inte bara därför jag ställer mig utanför, utan det handlar om att idag har vi en radda PMI´s från hela världen, sen har vi ECB möte på torsdag och slutligen på fredag har vi jobbdata från USA. Jag vill se lite hur marknaden tar emot det här innan det kan vara dags att hoppa på igen. Kommer timlönerna in på 2,5% eller mer i årstakt, då tror jag risken är hög att Yellen kommer att höjda den 16e. Räntorna borde stiga på detta. Särskilt de korta.

Namnlös2140

Det är svårt att vara smartare än marknaden…. många har tankat dollar och såld Euro…. MEN FRAMFÖRALLT krängt 2-åringen. Därmed inte sagt att det kan fortsätta. Jag tror 2 åringen när Yellen väljer att höja ska gå mot 1,5%. Men inte som ett rakt streck!

Namnlös2141

Många hoppas på Draghi i övermorgon. Han brukar ofta göra som han sagt. Men man ska ha klart för sig att när europa gick så här starkt så höjde man räntan sist.

Namnlös2142

Många är kritiska till senaste rapportperioden i USA. Men faktum är att lyfter du bort energi och material så var den helt ok. Hade man ovanpå detta rensat för den negativa dollareffekten, så hade den varit ännu bättre.

Namnlös2143

Ovan chart är kul tycker jag. Det förvånar nog ingen men det är kul att se att det stämmer. Det finns två löneområde globalt sett, ett högt och ett lågt, och väldigt lite därimellan. Den nedre puckeln rörde sig uppåt i lön senaste 12 åren. Den högre lönen rörde sig nedåt. Skillnaden i lön mellan oss minskade alltså…. och lär nog göra det ett tag till. Men grovt kan man säga att i den fattiga delen av världen tjänat man i snitt 7,000kr i månaden, och i den rikare delen av världen ligger den på 27,000kr.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.