Draghi rules

Ny vecka nya tag. Allt fokus riktas mot ECB med Draghi i spetsen. Får se om han trollar fram några kaniner, förväntningarna verkar vara rätt högt ställda. I december lyckades han inte blidka marknaden. Tycker nästan lite synd om honom. Euron anses redan undervärderad, och det är den han måste trycka ner ytterligare. Euron är viktig för exporten, och Europas handel med omvärlden är viktig för Europas ekonomi. Det hade varit lättare om Yellen befann sig i en klassisk räntehöjarcykel, men där är vi inte ännu.

Från Kina kom data över Foreign Reserves. Den kom in på 3,200mdr dollar. Lägre än fg 3230, men snäppet bättre än väntat. Börserna i Kina var upp och Renminbin höll sig, så det får anses vara en ok siffra.

US 2-åringen fortsätter upp mot nästan 0,90%. Dels beror det på att räntehöjartemat är delvis tillbaks på ritbordet, och delvis pga att Risk on miljön börjat smyga sig tillbaks.

Oljan fortsätter upp och har noterat som högst 39,50. Nu börjar den bli ganska överköpt, testa en del viktiga motstånd, och jag tror potentialen kan vara rätt begränsad i det korta perspektivet. Hade jag suttit på en Rysslands fond hade jag funderat på att ta hem en del.

OMX tappar lite på morgonen, men target om 1450ish är intakt så länge som 1374 håller. Ja faktiskt ända ner till 1328 kan det falla och vi har goda chanser att hitta tillbaks till target. Men kanske når vi detta target redan under innevarande vecka.

Under veckan kommer en hel del Kinesisk data. Får återkomma till det. Så länge som Renminbin inte försvagas kraftigt, så kommer inte Kina oron att blossa upp på nytt!

Men det är på Torsdag eftermiddag det smäller, då uppträder Draghi!

Stay tuned

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.