1994 igen?

Det är Deutsches chefsekonom som lyfter fram att vi kommer få se ett 1994 på bondmarknaden igen.

http://nordic.businessinsider.com/market-risks-repeating-1994-bond-sell-off-2016-5/?utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&utm_content=unspecified&utm_campaign=unspecified

Det är möjligt,

men jag delar inte hans syn att marknaden felaktigt inte tar hänsyn till Feds prognoser. Faktum är att Fed har haft fel i många år, både vad gäller tillväxt oc, inflation och räntor. Det är tvärtom marknaden som har haft rätt i sin mer pessimistiska syn.

 

skulle inflationen dyka upp som gubben i lådan så kommer naturligtvis Fed har mer rätt än marknaden, och därmed kommer marknaden tvingas anpassa sig långt mycket mer. Då är det fullt möjligt att vi kan få en situation som påminner om 1994.

Det går inte att avfärda att detta kommer att hända. Men det går inte att avfärda att det inte kommer hända heller. Det enda vi vet är att ingen vet….

jag har sagt det innan och säger det igen. Så länge som lönerna inte börjar dra så lär inte räntorna stiga mer än väldigt måttligt.

 

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 1994 igen?

  1. Lediga Ludde skriver:

    Se pjäsen ”Du skall veta ditt värde” på Stockholms stadsteater. Pjäsen om filosofen/ekonomen Ayn Rand. Den tid är förbi när det vara var vänstervridet på svensk teater. Jag såg pjäsen i går med en entuastisk publik. En upplevelse!
    (Citat från Wikipedia).
    Rand betraktas allmänt som en av de ledande gestalterna bakom de klassiskt liberala idéernas återkomst till den idépolitiska scenen under 1960-talet och framåt, och anses ha inspirerat den s.k. Högervågen under 1980-talet. Ekonomen Milton Friedman utpekade henne som en av libertarianismens två viktigaste intellektuella trendbrytare (tillsammans med Ludwig von Mises).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.