Dagens skörd

Greenspan och Bernanke är verkligen hängivna ”tillgångs haussare”, och det är klart, i en ekonomi där folk har mycket lån är ju det underliggande värdet på tillgångarna relevant. Om detta samband säger nåt om tillväxt och utveckling är mer oklart!

Marc Faber är skeptisk till QE2 och tror att Ben kan göra marknaden missnöjd nästa vecka, men anser samtidigt att skulle marknaden dippa, så är detta ett köpläge!

Många drar paralleller mellan USA och Japan i början 90-talet. Även QE

Men det är lite att jämföra äpplen och päron. I japan handlade det om att baila ut bankerna, vilket man kan säga att FED gjorde med QE1. Men baila banker lyfter inte efterfrågan, det räddar bara ekonomin från en system krasch… (too big to fail och allt det här)…. Nej QE2 handlar om att skapa inflation och trycka ner räntor, och på sikt hjälpa konsumenter och inflatera bort statsskuld. Nej, Bernanke är känd för två saker innan han blev chef för FED, Först och främst är han expert på The Great Depression i USA under 30-talet, och för det andra är han expert på Japan under 1990-talet och framåt…. Detta borgar för att han INTE tänker agera i likhet med hur man gjorde under de här två regimerna. Nej han testar nya saker, men det är ju inte säkert att dem fungerar heller 🙂

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.