Target uppnått – NEUTRAL position rekommenderas

Vi nådde precis 1182,12, och därmed kan man säga att vårt fundamentala target på 1183 har uppfyllts. Check! Baserat på min positiva syn fundamentalt sett har jag haft detta target en lång tid. Tekniskt däremot har man svansat runt mer :-). Vad det gäller långsiktiga targets så är det nästan som en trasig klocka, den visar rätt tid två gånger om dygnet. Så det är tveksamt hur mycket cred man egentligen ska ha? Jag pushade för det här target under maj/juni rekylen, det var ju rätt.. men samtidigt pushade jag för det i september när börsen toppade. Ett fundamentalt target ska/kan inte tajma börsen, det ska baseras på fundamenta.

Fundamentalt tycker jag INTE det ser så attraktivt ut nu. Nej, jag är inte negativ, men jag tycker inte det är tillräckligt ATTRAKTIVT för att man ska kunna ha en positiv syn. Värderingar som ligger i upper range, vinstrevideringar som inte känns särskilt supportive, en konjunktur där kommande uppgång ligger mer i förhoppningar än vad den ledande datan verkligen visar. Big Rotation, visst jag skulle inte vilja sitta på illikvida företagsobligationer som inte yieldar nåt, men pengarna måste inte gå in i marknaden, särskilt inte om värderingarna stretar emot. Nej jag vill ha mer att ta av innan jag säger att aktier uppvisar tillräckligt stor uppsida för att köpa av fundamentala skäl.

Därmed inte sagt att en marknad kan bli övervärderad, både mycket och under en lång tid. Därmed inte sagt att jag har helt FEL. Dvs att analytikerna inte ser idag hur bra FY13 earnings kommer bli jämfört med dagens prognoser, att ekonomerna inte ser konjunktur lyftet både i Europa och USA som kommer slå alla förväntningar med råge, att strategerna tittar på gamla samband och tror att börsen är överköpt och tillfälligt överägd, fast som i det större perspektivet bara är en krusning, att vi inte förstår kraften i flödena från räntemarknaden under året osv osv.

Nej, det är därför man även tar hjälp av den tekniska analysen. Tekniskt är vi i en stigande trend sedan maj 2012. 1183 är faktiskt ingen bra teknisk nivå, bortsett från att den är en gammal post Lehman Pivot. Nej, jag tycker egentligen 1,200 mfl är bättre nivåer. När ska man bli tekniskt negativ. Svar, när trenden är bruten :-). Att trenden är bruten kan bedömmas på miljontals sätt, och det är inte förrän i efterhand det ter sig självklart. Visst, inklusive mig själv, gillar att jobba med att hitta Topp formationer baserat på Fibonacchi. Men även där är sannolikheten låg för att träffa rätt. Glidande medelvärde, ex stängning under EMA14, fungerar för några. En annan variant är att utgå från något viktigt stöd. Vissa säger att trenden är stigande så länge som Fib38,2% inte bryts. Andra letar efter senaste viktigare stöd, typ 1037 (som var ett motstånd och nu blivit stöd).. det är svårt att säga men vi får ta ett steg i taget.

LÄNGE LEVE NEUTRAL!!!

ps. Senare idag har vi Chicago PMI, en liten föråkare till morgondagens ISM ds.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.