Dagens skörd

Fokus för veckan ligger fortsatt på Q1 orna, även om amerikanska huspriserna och Consumer confidence IDAG och FED möte på onsdag spelar viss roll!!!

Annars är det Q1 orna som gäller; Penser skriver idag

När cirka 30% av de större bolagen i både USA och Sverige har rapporterat sina resultat för första kvartalet kan vi konstatera att 2011 har startat stark. I Sverige har drygt 60% av resultaten varit bättre än väntat medan motsvarande siffra i USA är drygt 70%. Sammantaget innebär detta att rapportsäsongen hittills är i linje med de allra starkaste sedan konjunktur- och börsåterhämtningen startade i början av 2009. Noterbart är dock att den svenska börsen halkat efter den amerikanska. I USA är kurserna upp cirka 8% hittills i år medan den svenska börsen backat med cirka 1%.

Rapporterna är bra, och det är inte mycket gnäll om marginalpress…. ÄN?

Högre räntor och dyrare bensin, börjar göra sig påmind på Consumer confidence… kanske är detta något vi får se under Q2? Detta skulle även kunna betyda att kurserna idag inte lyckas lyfta, trots att dagens rapporter är bättre än väntat???

Även Svensken får det tuffare…. saxat från AFV.se

Tekniska bilden är spännande… SPX ser ut att testa en del motstånd. Vi har fallande vid 1337 (typ senast stängning) 1339 förra toppen, 1344 AYH… skulle dessa krossas så undrar jag hur lång tid det tar för OMX att springa upp till 1182? Men med tanke på Consumer confidence i USA och problem med Budget deficit etc… så undrar jag vad det är som ska föra oss vidare till nya toppar (på kort sikt).. det ska vara värdering (inte låg, inte hög) och alternativ avkastningen (räntan, lång som kort, är kass)

Man kan också vända på det och säga… men så många motståndsnivåer är risken stor att vi kortsiktigt vänder ner härifrån… det saknas ju inte gap att täppa till på nersidan 🙂

I vanlig ordning måste jag säga att SPX är tekniskt svår… av naturliga skäl då hela världen mer eller mindre tittar på den! Skulle därför inte förvåna mig om den fintar, dvs bryter alla motstånd och sätter ny topp, och därmed köpsignal…. vilket egentligen är säljsignal då den vänder ner därifrån!!!

Okej, nu har jag typ garderat mig för alla scenarior… på gränsen till pinsamt!!!! Förstår inte varför jag försöka spå den korta utvecklingen… singla slant hade nästan fungerat bättre 🙂

Happy trading

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.