Tekniskt förvirrad

En vändning i Sverige kring de här nivåer, typ 1040-1060, hade kännts klockrent om man tror på en okej höst osv. Nästa viktigare stöd är först vid 920 men även 870 känns viktigt. Dit är det 15-19% nedgång. Vi har redan tappat nästan 10% sedan toppen. Men ska vi ner dit så handlar det om mer än en liten soft patch. Då handlar det om Earnings Impact vilket sätter värderingarna (och därmed köparna) ur spel. Våren 2006, som var en ”fint” dip för man trodde låg konjan stod runt hörnet, uppmätte nästan 20%. Detta öppnar upp för 920, om mars botten bryts?

S&P500, dvs SPX, har tappat 8% sedan toppen. Nästa nivå är 1190-1220… vilket är 5-7% till på nedsidan. Inte omöjligt, och nästan lite aptitligt. Om SPX ska till 1190 så ska OMX30 till 920… typ.

Men jag vill även flagga för att ett brott av marsbotten gör långa trenden mer opålitlig. Rent tekniskt kan man då säga att det grusar chanserna att nå nuvarande 12m target, dvs 1250-topp2007, och nästa mål blir snarare fd. toppen i januari, dvs 1182-området… inte lika kul.

Det som lever får se helt enkelt!

ps. såg ni hur spx fintade i juni/juli förra året… ungefär som den skulle gå ner under 1250, typ 1220, under bara ett par dagar, gärna påhejade av Greklands failure och dålig data…. det skulle få alla björnar att gå i spinn på CNBC… och det skulle finally bli den ulimata KÖPsignalen. Inte mitt huvudspår, men det hade varit ironiskt! 🙂 ds.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tekniskt förvirrad

  1. Rogue Trader skriver:

    Jag ser fram emot en varm semester, och för första gången på ett par år, utan några aktie innehav alls, kanske blir fel, men frugan blir glad iallafald, kan jo vara värt att missa ett par 10% då eller?

  2. Rogue Trader skriver:

    Givetvis hinner jag jo ändra mig tills på fredag, men d känns inte så….

  3. Rogue Trader skriver:

    Någon som vet när denna röstningen kring sparpaketet är?? Har för mig att d e Torsdag, men när på dagen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.