Dagens skörd

IFO-index sjönk från 107,5 till 106,4 (förväntat 106,2) mellan september och oktober. Det var fjärde månaden i rad som indexet sjönk. Inte så mycket att bråka om….

Allt fokus på Merkozy…. jag har faktiskt ingen aning hur marknaden kommer ta emot det. För mottagandet är det viktiga, inte innehållet i paketet. Men det faktum att de flaggade idag för ett extra möte kan tolkas som att man inte får the full monty på söndag, utan att man laddar för nåt större och behöver mer space och time. Kanske med IMF vid sin sida? Vad vet jag?

Det enda jag kan konstatera är att VIX inte vill kommer ner. Vad betyder detta! Först och främst vad är VIX, jo den visar vilken Implicit volatilitet som är inprisad. Med tanke på att den inte kommer ner kan man göra två tolkningar, för det första väntar sig marknaden en STOR rörelse framöver, för det andra brukar den vara nedåt när VIX är på den här nivån (men detta är mkt osäkert och inte stat significant)

Nåväl, riskaptiten har ju stigit något de senaste veckorna… Merrill pekar dock på att pengarna har gått in i Corp High yield bonds…. man är alltså fortfarande ganska obenägen att plocka på sig Equity. Snacka om mobbat tillgångsslag. Tänk om 2012 blir bra? Oj, vad mycket pengar som ska in i så fall!!! Eller är det smart money, dvs 2012 kommer bli ugly, vi har bara inte insett det ännu?

Får man tolka räntemarknaden rätt så ska det snart komma info som gör att man vågar revidera upp BNP prognosen för USA…. håll koll 10yrs US bond säger jag bara! Särskilt på måndag!

Placerar kollektivet är baissade… man ligger med nästan 5% i cash i fonderna. Det brukar vara en bra köpsignal, om det inte går åt helvete sålart… för då lär de ligga kvar!

Övrigt kan jag konstatera att utflödena vände till INflöden i förra veckan i EM. Även EM/DM chart visar på extrema nivåer. Vad ska man med den här infon till? Jo om det blir ett bra utfall av Merkozy så ska man ta risk, dvs köpa EM. Sverige lär iofs också gå bra då vi verkar vara mer korrelerade med EM än USA…
Trevlig helg, eller vad de nu blir med tanke på söndagens show? Men bara det faktum att de vill ha ett möte till tyder på att söndagen kan bli en besvikelse, men att det blir en surprise längre fram för att de tänker satsa stort denna gång…. time will tell!

GaStan

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.