På rätt väg…

Historiskt vet vi hur priset på drivmedel har hämnat den amerikanska tillväxten, och till och med puttat över den i recession, och därför är det en relief att se….

Hur mycket som är borttynande Iran riskpremie, inprisning av en svag konjunktur eller bara stark dollar som får Oljan att sjunka vet jag ej… men det är bra!

Annars noterar jag att DOLLARN är stark…. det brukar vara förenligt med RISK OFF. Ska man äga eller inte äga aktier i en risk off miljö? tja, om man går från en RISK ON miljö som slår om till OFF, ska man abasolut SÄLJA. Men om man går från svag RISK OFF till en stark RISK OFF, och man tror att RISK OFF kan vända till RISK ON igen… ja då är det snarare ett köpläge. Det är svårtolkat det där, och tajmingen gör det mycket svårt. Då var det lättare i våras när dollarn stod i 6 kr, och sannolikheten att dollarn skulle stärkas framöver var större än tvärtom = stor risk för RISK OFF… och med tanke på att börsen gått starkt och det var allmänt hasussigt så kunde man göra analysen att uppsidan var begränsad. Den analysen är inte lika enkel idag. VIX är lite samma sak…. ska det toppa ur häromkring och sen falla tillbaks mot 15, ja då är det positivt för sentimentet…. är uppgången från 15 och dagens 25, bara början på resan mot 50….. ja då är det mycket negativt.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.