Dagens data!

I eftermiddags kom huspriserna i USA i form av CaseShiller. Dem kom in på -2,6% YoY mot väntat -2,6% och föreg -3,5%. Tittar man på dem i absoluta termer så är de STABILA. Det är neutralt skulle jag säga, fallande är negativ, stigande är positivt!

YoY%

Sen kom den andra mätningen över US Consumer Confidence, från Conference Board. Den uppvisade 64,9 mot väntat 70 och föreg 68,7. Det tycker jag var rätt svagt. Särskilt som Michigan varit relativt stark. Den här indikatorn är en personlig favorit faktiskt. Den var väldigt tidig 2007 att flagga för konusmenternas begynnande pessimism. Nedan chart är lite flummigt men den visar den absoluta förändringen YoY. Så om Maj siffran förra året var 61,7, så är den alltså 64,9-61,7=3,2

När den dippar under -10 ska man akta sig…. dit har vi en bit kvar!

Jag vet att alla fokuserar på Grekvalet den 17/6… men jag måste ändå säga att den här veckan är datamässigt viktig. Imorgon är det rätt lugnt, på torsdag har Chicago FED samt ADP… men på fredag smäller det…. då har vi en radda PMI/ISM samt sysselsättningsdata. Om den kommer påverka den sentimentsdrivna börsen vet jag ej… men jag tycker åtminstone det ska bli lite intressant!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.