Dagens skörd

Det är allmänt RISK OFF, dollarn fortsätter att stärkas och US 10yr trs bond noterat Record LOW. Börsen står och stampar….

Imorgon kommer det viktig sysselsättningsdata från USA, men redan idag har vi en del mätningar som tar tempen på den amerikanska sysselsättningen. Först ut var Challenger!

61,9k människor varslades om uppsägning under MAJ. Det är en ökning med 53% från föregående månad, och en ökning med 67% jämfört med Maj förra året. Visserligen beror mycket på att HewlettPackard varslade om att säga upp 8% av personalstyrkan, men ändå…. det är ingen munter siffra.

Sen kom ADP som visade att antalet jobb i privata sektorn ökade med 133k i maj. Det är uppfrån fg månads 119k, men sämre än väntade 148k.

Snabbanalysen är att det är inte tillräckligt bra drag i den amerikanska arbetsmarknaden längre… men det är väldigt långt från recession… snarare bekräftar det LTG.

Nyss kom Chicago PMI. MYCKET SVAGT. 52,7 mot väntat 56,5 och föreg. 56,2. New order kom in på 52,7 mot fg. 57,4. Predikteringsförmågan av ISM har varit lite si och så, men själva siffran visar klart och tydligt hur USA bromsar in. Dock inga recessionstendenser, bara LTG.

Marknaden kör nu rangebound mellan 955-1007… och om jag får gissa så är det Eurokrisen som kommer avgöra åt vilket håll vi kommer bryta oss ur!

Ur konjunkturperspektivet så är det LTG som gäller i generella termer. Senaste datan bekräftar den inbromsning i USA vi länge väntat på. Tanken är att inbromsningen ska bottna ur under sommaren för att få ny kraft uppåt i höst. Alltså ingen återgång till vare sig recession eller deflation.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.