Dagens skörd

Då var valet avklarat, och ND tog hem flest röster – Check? Inte riktigt, även om om ND bildar regering med sossarna kommer de inte ha majoritet. Det blir knepigt att driva genom saker i parlamentet och det skulle inte förvåna mig om det blir nyval till hösten? Sa jag att grundproblemen med Grekland är långt ifrån lösta. Å andra sidan förväntar sig ingen att de ska lösas heller. Men just för tillfället tycker marknaden att det känns bättre än för en vecka sen så det går upp :-), istället för alternativet att bryta genom gamla bottnar. Verkar som om vi är på väg upp för att testa gamla motståndsnivåer kring 1000-1010. Bryts dem väntar 1035/1050. eller varför inte gamla toppen 1070 eller gapet på 1080. Idag öppnade vi med ett gap på 980, finns goda chanser att det täpps igen. En trigger mot högre nivåer skulle kunna vara QE3 från FED, eller till och med synkroniserad Stimulus från fler Centralbanker (läs ECB), det har vi sett förrut. Det som talar emot att FED ska trycka på knappen är analkande val och hög core inflation. Men MS, GS mfl tror vi får se QE ändå! Får vi synkroniserad QE…. ja då känns ett glädjerally på 10% klart genomförbart!

Veckan som kommer bjuder på Eurozone/Tyska prel PMI samt Philly Fed på torsdag samt IFO på fredag. I övrigt tror jag marknaden kommer domineras av politik, G20 möte i Mexico, FED på onsdag, eurogruppmöte samt Ekofin på tors/fre, regeringsbildning i Grekland osv…

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.