Dagens skörd

US Durable Orders för maj var bättre än väntat, +1,1% mot 0,4 väntat och föreg. 0,0. Det är ganska otippat med tanke på att mycket annan data har varit svag. Durable goods är förvisso inte särskilt framåtblickande, MEN den här typen av orders (som ex flygplan och andra stora investeringsvaror) är väldigt känsliga för försämringar i business confidence. Att siffran ändå håller sig över nollstrecket YoY% tycker jag är ganska starkt med tanke på den oro som media skapar. Men som alltid så ska man vara försiktig att dra några större slutsatser baserat på en månadsdata.

YoY%

Rent teknsiskt tror jag det finns goda chanser att gå upp och täppa gapet på 1005 och förhoppningsvis testa mostståndet kring 1016. Huruvida vi ska bryta detta eller ej beror troligtvis på sentimentet som styrs primärt av den politiska utvecklingen och sekundärt av datan.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.