Dagens skörd

Tung makrovecka:

Case Shiller samt EZ biz och cons sentiment på tisdag
US Consumer Confidence, Chicago PMI på onsdag
ISM, Kina PMI på torsdag
EZ PMI, NFP på fredag.

Samtidigt är det Presidentval nästa tisdag, så risken är stor att marknaden är avvaktande fram tills dess!

Läste att 55% av SP500 bolagen har rapporterat. 71% har slagit förväntningarna på EPS nivå, och 40% på Revenue nivå. Huruvida detta leder till några störra revisions av 13e vet jag faktiskt inte. Någon som har input?

I fredags kom första flashen av US 3q12 GDP. Ur ett marknadsperspektiv tycker jag inte siffran är så viktig då den bara beskriver historien som sedan länge är inprisad. Men den kom in på 2% YoY och slog förväntningarna. Sammansättningen var inte den bästa då högre försvarsutgifter bidrog till exp beat. Men det intressanta tycker jag är att Q212 kom in på 1,3%, och den här sannolikt kommer vara högre även efter revideringar. Privatkonsumtions kompoenten är likaså högre, 2,0% mot fg 1,5%. Det betyder att botten var Q212, och att det förhoppningsvis nu går i rätt riktning. Något jag varit inne på en tid.

Final Michingan kom in på 82,6 och marknaden blev besviken då preliminary låg på 83,1 och förväntad var 83. Men jag tycker det är en bra siffra, då fg var 78,3 och vi inte har haft en så bra siffra sedan sommaren 2007.

Tekniskt trodde jag aldrig att vi skulle rekylera så pass kraftigt som vi gjort senaste månaden. Men än så länge har det viktiga 1029 stödet hållt! Köparna kom in i förra veckan på 1034 och vi lyckades stänga inom det fallande tradingintervallet. Frågan är om det är botten? Jag vill tro det! Bryter vi ner är det ytterst allvarligt tekniskt sett. På ovansidan finns många motstånd, pivotpunkterna 1084 samt 1099. Men även fallande trenden såklart! Rent tradingmässigt hade det varit bra att få en köpsignal i kombination med något postivt fundamentalt! Detta för att undvika en ”falsking”

Stay tuned!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.